Aktivera din metabolism med ett kryddigt te

mars 14, 2019
Kryddiga livsmedel hjälper oss att aktivera metabolismen och gå ner i vikt. Om du inte är van kan du börja använda dem lite i taget.

Skulle du vilja aktivera din metabolism?

Många vill gå ner i vikt, men ofta kan de inte det trots att de äter väldigt små portioner, av den enkla anledningen att metabolismen är för långsam.

I den här artikeln vill vi dela med oss av ett medicinskt te med värmande egenskaper för de som vill gå ner några kilo utan att behöva gå hungriga.

Varför kan jag inte gå ner i vikt?

Det finns många faktorer som påverkar en persons vikt. Det inkluderar genetik och såklart mat.

Det finns dock avgörande känslomässiga eller hormonella faktorer som kan göra det svårare att gå ner i vikt, trots att du gör stora ansträngningar med din kost eller träning.

Om din metabolism är för långsam blir resultatet att du helt enkelt inte bränner tillräckligt många kalorier.

Det är därför viktigt att aktivera din metabolism naturligt om du vill gå ner i vikt, och det är här vårt kryddiga och uppvärmande medicinska te kan hjälpa.

Det är också bra för personer som är känsliga för kyla, eftersom det snabbt värmer upp kroppen.

Metabolism

Kvinnas mage

Metabolismen är en blandning av fysiska och kemiska processer på cellnivå. Genom denna process omvandlas maten till energi.

Du använder inte bara denna energi för att göra saker, utan även för att hålla kroppens många funktioner igång, som matsmältning och andning.

När metabolismen inte fungerar ordentligt förbrukar du mindre energi, och du har därför en tendens att gå upp i vikt.

Om du å andra sidan lyckas aktivera din metabolism går du inte upp i vikt lika lätt.

Du kan använda vårt medicinska te för att aktivera din metabolism naturligt. Du kommer märka av en högre kroppstemperatur samt att du bränner fler kalorier.

Kaloribrännande te

Ingefära

Aktivera din metabolism med ingefära

Denna exotiska rot har en kryddig smak. Den ger även din kropp värme och ökar hur mycket du svettas. Den är väldigt användbar för att bli av med vätska och gifter i kroppen, och är därför en fantastisk huskur för din matsmältning.

Ceylonkanel

Ceylonkanel är en fantastisk krydda för att reglera dina blodsockernivåer. Kanelen ökar din matsmältning och stimulerar din metabolism så att du går ner i vikt.

Cayennepeppar

Skivad cayennepeppar

Låt dig inte avskräckas av att den är stark. Det är istället bättre att gradvis öka mängden i din kost för att låta kroppen vänja sig. Cayennepeppar balanserar dina kroppsfunktioner.

Svartpeppar

Svartpeppar är inte lika starkt som cayennepeppar. Om du blandar svartpeppar med gurkmeja får du två kryddor med fantastiska anti-inflammatoriska och smärtlindrande förmågor.

Gurkmeja

Sked med gurkmeja

Gurkmeja är en krydda med många hälsosamma fördelar. Du borde äta gurkmeja varje dag och använda den i dina maträtter och drycker.

Citronskal

Citronskalet innehåller mycket mer näringsämnen än själva fruktköttet. Du borde därför alltid använda skalet i dina juicer, smoothies, sallader, etc.

Du kan frysa in det och därefter använda lite av det i taget.

Det är viktigt att citronen är ekologisk, eftersom skalet annars kan innehålla bekämpningsmedel och andra skadliga kemikalier.

Hur du tillreder teet som kan aktivera din metabolism

Ingredienser

 • En tesked ingefära
 • 1 tesked ceylonkanel eller en kanelstång
 • En nypa cayennepeppar
 • 1/2 tesked svartpeppar
 • 1 tesked gurkmeja
 • Skalet från en citron
 • 9,5 dl vatten

Tillredning

 • Häll först vattnet i en kastrull och koka upp.
 • Lägg därefter i citronskalen och låt koka i 5 till 10 minuter.
 • Stäng därefter av värmen och lägg i alla kryddorna.
 • Låt det sedan sjuda i 10 minuter och täck över kastrullen.
 • Sila och låt det svalna innan du dricker det.
 • Om du vill kan du söta med honung eller stevia.