9 tecken på att du är överladdad med gifter
När kroppen är överladdad med gifter, börjar den uppvisa vissa symptom som kan vara bra att känna igen.
Vi utsätts alla regelbundet för många olika gifter och deras effekter. Det kan hända även om man har bra matvanor och lever ett hälsosamt liv.
Partiklar kan finnas i luften, vattnet, maten och i många andra källor, och vi har direktkontakt med alla dessa varje dag.
Våra organ samlar på sig gifter och kan oftast ta hand om dem på egen hand, men ibland blir de överladdade så att de inte längre kan fungera optimalt.
Det är ibland svårt att veta när man har ett problem, men det finns signaler som kan varna dig innan situationen blir för komplicerad. Vi ska lista några av dessa signaler.
Är du överladdad med gifter känner du dig konstant utmattad
Din kropp kan tvingas arbeta övertid för att bli av med gifterna som lagrats i din vävnad. När den gör det är det vanligt att man känner sig utmattad. Det händer även om du har sovit bra.
Att vara trött, ha problem med koncentrationen och en önskan att sova hela dagarna är varningssignaler på att du är överladdad med gifter. Kanske din kropp behöver avgifta sig?
Att konstant gå upp i vikt
Att gå ner i vikt är inte lätt. Det kräver konstant möda och träning. Men om du gör allt och fortfarande går upp i vikt så är det ett varningstecken, eftersom det då kan bero på en hormonobalans som härstammar från för mycket gifter från mat och hygienprodukter.
Förstoppning
Din tarmkanal spelar en viktig roll i att ta bort gifter, så förstoppning indikerar att det finns ett problem.
Lider du av förstoppning, ökar detta mängden gifter i kroppen, utöver att det orsakar magsmärta, inflammation och problem med att absorbera näringsämnen.
Hudproblem
Din hud är ett organ som tydligt uppvisar problem om du har för mycket gifter i kroppen. Uppkomsten av akne, utslag och allergiska reaktioner är indikatorer på att kroppen inte kan bli av med dessa gifter ordentligt, speciellt de som finns i blodet och vävnaderna.
Överhettning
Ett tecken på att din kropp är överladdad med gifter är att den överhettas. Det är för att ackumuleringen av gifter får levern att arbeta mer än normalt.
Det leder till att du svettas mer, eftersom kroppen försöker bli av med gifterna genom huden.
Konstant huvudvärk
Gifter i ditt blod kan ha en direkt påverkan på ditt nervsystem, som att ge dig konstant huvudvärk. Vävnaden runt nervsystemet är väldigt känslig för gifter. Därför är huvudvärk inte ovanligt.
Ackumulering av magfett
Är du överladdad med gifter, kan en avgiftning hjälpa dig att gå ner i vikt, då avfallet omvandlats till fett som lagrats runt din mage.
Fettet lagras på grund av att gifter påverkar glukos- och kolesterolnivåerna, och båda dessa ökar fettdepåerna runt magen.
Dålig andedräkt
När du har bra munhygien men ändå har dålig andedräkt så har du ett djupare liggande problem. Det kan komma från matsmältningsproblem eller en ackumulering av gifter i levern.
Dessa påverkar tarmkanalen och underlättar för dåliga bakterier att växa i munnen, både på tandköttet och tänderna.
Din tunga kan även täckas av en gul hinna. Det kan bero på överskottsgifter i blodet. Den gula hinnan kan även ge dig dålig andedräkt och infektioner.
Gallsten
Ett överskott av gifter i gallblåsan kan vara skadligt. Levern kan börja lagra överskottsgalla i blåsan, vilket sedan täpper igen den och då kan skapa gallsten.
Är du överladdad med gifter? Sluta då att äta bearbetad mat. Du bör även öka intaget av vatten, färsk frukt och grönsaker.
För bästa resultat rekommenderar vi en detoxdiet. Du kan även använda avgiftande drycker med din nuvarande kost.
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Charlie, F. H., & Routh, M. B. (1966). The Chemical Destination of Toxins. Journal of the American Chemical Society.
- Dąbrowski, W., Dłubała, A., & Helak, I. (2017). Bacterial toxins. In Toxins and Other Harmful Compounds in Foods. https://doi.org/10.1201/9781315368535
- Humbert, J. F. (2009). Toxins of cyanobacteria. In Handbook of Toxicology of Chemical Warfare Agents. https://doi.org/10.1016/B978-012374484-5.00027-4
- Mendelson, E. (2010). The body. In W. H. Auden in Context. https://doi.org/10.1017/CBO9781139018180.023