9 naturliga sätt att lindra symptomen på Crohns sjukdom

Crohns sjukdom är när matsmältningssystemet blir kroniskt inflammerat. Det finns inte något botemedel, men det finns naturliga sätt att motverka symptomen. Vi listar några i den här artikeln.
9 naturliga sätt att lindra symptomen på Crohns sjukdom

Senaste uppdateringen: 08 februari, 2019

Crohns sjukdom är ett kroniskt tillstånd som innebär att matsmältningssystemet blir inflammerat. Orsakerna kan vara faktorer som miljö, genetik och även bakterier. Det kan också komma från gastroenterit.

Det finns fortfarande inte något botemedel, men det finns flera naturliga sätt du kan motverka symptomen.

Aloe vera mot Crohns sjukdom

aloe vera

Aloe rekommenderas för att behandla många matsmältningsproblem. Gelen har antiinflammatoriska egenskaper som har stor påverkan på Crohns sjukdom, då det karaktäriseras av inflammation. Aloe verans antioxidanter lindrar fysiska obehag och inflammation, som är de två mest uppenbara och problematiska symptomen.

Att dricka aloe vera-juice är bra för din matsmältning och stimulerar ditt immunförsvar på många sätt. Du kan dricka det som det är eller i en smoothie. Du behöver generellt sett bara använda en tesked eller två i din dagliga kost.

Vi rekommenderar färskpressad juice. Om du köper juicen i affären, se till att den inte innehåller några kemikalier.

Pepparmint och grönmynta

Dessa två är packade med antioxidanter, vilket innebär att te gjort på dem är väldigt bra för din kropp. Det snabbar nämligen upp läkeprocessen och motverkar inflammation. Om du har Crohns sjukdom vet du antagligen att smärtan kan vara tillräckligt jobbig för att påverka ditt dagliga liv.

Prova myntate: det hjälper dig att lindra smärtan och fortsätta framåt.

Yoghurt

yoghurt

Det är välkänt att yoghurt är bra för matsmältningen. De goda bakteriekulturerna, kända som probiotika, är viktiga för att läka din mage. Symptom som diarré, blödningar och inflammation kan minska med bakterierna som finns i yoghurt.

Om du börjar din dag med lite yoghurt ger du din mage en boost för att hålla dina symptom under kontroll för resten av dagen.

Färsk frukt

Många har sagt att färsk frukt kan hjälpa till att få sjukdomen under kontroll, medan andra säger att symptomen bara blir värre. Du måste bara upptäcka vad som fungerar för dig. Varje kropp reagerar olika på olika frukter. Det innebär att du måste lära dig vilka frukter som är bra för just din kropp, och vilka du borde undvika.

Morötter

Soppa med morot

Morötter innehåller många antioxidanter och vitaminer som är väldigt hjälpsamma när man har att göra med symptom på Crohns sjukdom.  Eftersom det är lättsmält stressar det inte upp din mage så mycket. Kom ihåg att det är bäst att koka morötterna. Det är då de är som mest näringsrika.

Mat med lite fibrer

Fibrer hjälper till att optimera matsmältningssystemet. Problemet är att när du har Crohns sjukdom kan en kost med mycket fibrer orsaka mycket smärta. I ditt fall är det därför bäst att välja spannmål med lite fibrer.

Glöm inte att innan du gör några förändringar i din kost måste du alltid kolla med din läkare för att undvika komplikationer.

Yoga

yoga

Du kan även förändra vissa beteenden eller din livsstil för att minska symptomen. Att utöva yoga är bra för dig eftersom det lindrar ångest och stress. För personer med Crohns sjukdom kan en sänkt stressnivå vara ett av de bästa sätten att motverka komplikationer.

Akupunktur

Ledsmärtor är ett annat symptom på Crohns sjukdom, och akupunktur är ett av de mest effektiva sätten att minska ledinflammation. Att ha veckovis eller månatliga akupunkturbehandlingar kan förbättra din livskvalitet ordentligt och det lindrar många av de fysiska symptomen.

Detta kanske intresserar dig
Läckande tarm: 8 symtom du inte bör ignorera
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
Läckande tarm: 8 symtom du inte bör ignorera

Läckande tarm är ett tillstånd som utvecklas när utrymmen öppnas mellan celler i membranet som täcker tarmväggen. Här är symtom du måste vara uppmä...