Nio naturliga kurer mot hemorrojder

Utöver att öka ditt fiberintag för att främja eliminering av avfall kan applicering av vissa externa kurer hjälpa dig att lindra smärtan från hemorrojder. Lär dig mer i den här artikeln.
Nio naturliga kurer mot hemorrojder

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Naturliga kurer för hemorrojder kan ge stor lindring för de som lider av detta obehagliga, smärtsamma tillstånd. Det består av en inflammation i venerna i anus, som blir så inflammerade att de bildar en massa som börjar vidröra ändtarmsväggarna.

Normalt sett kommer det med en serie obehagliga symptom, inklusive blödning, irritation, klåda och smärta. Så de naturliga kurerna du använder måste också vara effektiva på att lindra smärtan.

Här kommer några kurer mot hemorrojder du kan prova för att få ett slut på ditt obehagliga problem.

Aloe vera

Aloe vera-gel

Aloe vera är en växt som uppskattats i flera sekel för sina otaliga medicinska egenskaper. När det kommer till hemorrojder kan aloe vera appliceras för att lindra den brännande känslan. Det är också en naturlig mjukgörare och gelen är antiinflammatorisk, vilket passar perfekt för att lindra problem såsom irritation och inflammation.

Mangokärna

Dessa kärnor innehåller antiinflammatoriska beståndsdelar som du kan tämja för att behandla hemorrojder. Allt du behöver göra är att torka en mangokärna och sedan mala den tills du får ett pulver. Ta det två gånger dagligen (två gram med lite honung).

Korianderfrön

Koriander i fröform

Korianderfrön är också välkända för att vara användbara för att behandla hemorrojder och relaterade symptom. Allt du behöver göra är att låta några ligga i vatten över natten, och sedan dricka vätskan följande morgon.

Dina obehagligaste symptom – såsom blödningar, irritation, bränningar och klåda – kan enkelt lindras med denna kur. Detta eftersom korianderfrön har antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, som är till stor hjälp för din mage.

Myrten

Du kan göra en salva av myrten, myrra och vit ek för att lindra smärtan och den brännande känslan från hemorrojder. Myrten har också förmågan att krympa hemorrojderna. De andra två ingredienserna har antiinflammatoriska och smärtlindrande krafter som domnar området medan du återhämtar dig.

Bananer

Uppskuren banan

Kalium är ett mineral som bananer har gott om. För att behandla hemorrojder kan du göra en puré av kokt banan med lite mjölk. Det kan hjälpa dig med den brännande känslan eftersom kalium gör dina blodkärl avslappnade, vilket minskar påfrestningen och trycket på venerna i ändtarmen. Dessa mineraler fungerar även sammandragande, vilket krymper och spänner din kropps vävnader, inklusive de som är svullna eller irriterade.

Blåbär

Slå in en matsked malna blåbär i en gasbinda och applicera direkt på hemorrojderna. Det hjälper dig att lindra obehaglig smärta och bränningar. De antiinflammatoriska egenskaperna hos blåbär är potenta, vilket gör dem rekommenderade för tarm- och magproblem.

Fikon

Halva fikon

Fikon är en av de mest välkända och rekommenderade kurerna för bränningar i ändtarmen. Allt du behöver göra är att blötlägga fyra fikon över natten och dricka vattnet följande morgon. Om du gör det på tom mage blir det mycket effektivare.

Ett annat sätt att använda fikon är att göra ett te på bladen. Efter att ha kylt bladen applicerar du dem direkt på hemorrojderna. Att kombinera de två behandlingarna ger dig mycket snabbare resultat.

Varma och kalla kompresser

Att applicera värme och is på hemorrojder är ett bra sätt att lugna den brännande känslan. Sitt i en balja med hett vatten och applicera en kall kompress på området efter ett tag. Att alternera mellan de två temperaturerna har samma effekt som på någon annan inflammerad del av kroppen.

Tekniken hjälper till att minska svullnad samt förbättra blodflödet, vilket läker hemorrojderna snabbare.

Kurer mot hemorrojder med skogsalm

Skogsalm är ett träd med antiinflammatoriska och sammandragande egenskaper. Allt du behöver är några blad mixade med vatten för att göra en typ av salva. Applicera direkt på hemorrojderna med en bomullstuss för att minska bränningarna och andra symptom.

Tips för att minska hemorrojdsmärta

Om du bibehåller god hygien, äter tillräckligt med fibrer och undviker kryddstark mat, te, kaffe och livsmedel som är rika på socker ska du inte behöva oroa dig för hemorrojder. Om du redan har provat flertalet kurer utan någon förbättring är det en bra idé att tala med din läkare.

Din läkare ska kunna hjälpa dig att kombinera traditionella behandlingar med kurer mot hemorrojder för att lösa problemet en gång för alla.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Aloe vera. (2016, July 15)
    niehs.nih.gov/health/topics/agents/aloe/index.cfm
  • Rocha Ribeiro SM, Queiroz JH, Lopes Ribeiro de Queiroz ME, Campos FM, Pinheiro Sant’ana HM (2007). “Antioxidant in mango (Mangifera indica L.) pulp”. Plant Foods Hum Nutr62 (1): 13–link.springer.com/article/10.1007%2Fs11130-006-0035-3
  • Christoph Seiler: Figs from your own garden, Stuttgart 2016.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.