Antiinflammatorisk dryck med gurkmeja & mandelmjölk

Tack vare sina speciella egenskaper är drycken inte bara antiinflammatorisk, utan stärker även ditt immunförsvar. Njut och få en extra energikick på köpet!
Antiinflammatorisk dryck med gurkmeja & mandelmjölk

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

En obalans som beror på en infektion eller skadad vävnad kan orsaka inflammation och skada din hälsa. Idag vill vi dela med oss av en antiinflammatorisk dryck med gurkmeja för att hjälpa dig ta tag i detta problem.

Inflammation är en del av kroppens försvar som vanligtvis dyker upp tillsammans med:

 • Smärta
 • Stela leder
 • Problem att utföra dagliga uppgifter

Det drabbar ofta leder, även om det också har en negativ påverkan på muskelhälsa och cirkulationssystemet. Det har faktiskt bevisats att vätskeretention är nära relaterat till inflammation i diverse delar av kroppen.

Generellt försvinner inflammationen efter några dagar. Vissa tillstånd kan dock utlösa den på ett återkommande sätt. Lyckligtvis finns det 100% naturliga metoder för att kontrollera symptomen på inflammation. Generellt hjälper de även till att förebygga vidare problem.

Bland dessa alternativ hittar vi en god dryck med gurkmeja och mandelmjölk, som många erkänner för sitt näringsvärde och potenta antiinflammatoriska effekt. Nedan ska vi berätta vad som gör drycken speciell och hur du gör den hemma med bara några enkla steg.

Fördelarna med en antiinflammatorisk dryck på gurkmeja och mandelmjölk

Drycken har använts sedan urminnes tider under namnet “gyllene mjölk” för att kontrollera led- och muskelsmärta. Den är rik på aktiva ingredienser såsom kurkumin, vilket kommer från gurkmeja. Ämnet innehåller antioxidanter och har lugnande och vätskedrivande egenskaper, varav alla är nödvändiga för att reglera din kropps inflammatoriska processer.

Vidare är det en naturlig källa till vitaminer, mineraler och fibrer. Avslutningsvis är drycken även väl lämpad för att förbättra matsmältningen, cirkulationen och andra processer som är viktiga för att hålla kroppens funktioner på optimala nivåer.

Fördelarna med gurkmeja

Riven gurkmeja

Gurkmeja är en av de högst värderade medicinska rötterna inom alternativ och naturlig medicin. Folk har gagnats av de näringsrika egenskaperna i hundratals år. Dessa ger gurkmeja kraftfulla antioxidativa och antiinflammatoriska effekter.

Även om gurkmeja är mest välkänd inom matlagning har det varit en aktiv ingrediens i beredningen av hundratals kurer för många olika sjukdomar. Dess höga koncentration av kurkumin erbjuder en smärtstillande verkan som är fördelaktig för att lindra symptom på muskelskador och artrit.

Vidare är gurkmeja väldigt bra på att bekämpa de negativa effekterna från fria radikaler och hindra dem från att orsaka skada.

På samma sätt tillhandahåller det även:

 • Protein
 • Kostfibrer
 • Vitaminer (A, B, C, E)
 • Mineraler (kalcium, kalium, natrium, järn, magnesium, zink)

Fördelarna med mandelmjölk

Mandelmjölk

Mandelmjölk har blivit berömt över hela världen som ett laktosfritt alternativ till vanlig mjölk. Det är en vegetabilisk dryck som är låg på kalorier och fri från konserveringsmedel, gluten och kolesterol.

Vidare bidrar mandelmjölk med stora mängder vitaminer, mineraler och fibrer, vilket rekommenderas för att stödja hjärthälsan, cirkulationen och artärhälsan. Generellt kan regelbunden konsumtion av mandelmjölk sänka kolesterolnivåerna, förbättra blodflödet till cellerna och hjälpa till att bli av med vätskeretention för att undvika inflammatoriska obalanser.

Hur man gör en antiinflammatorisk dryck

Antiinflammatorisk dryck

Tro det eller ej, men det är inte bara en kur för smärta som associeras med inflammatoriska sjukdomar. Det är också ett sätta att “ladda om” kroppen. Drycken innehåller kolhydrater, protein och hälsosamma fetter som hjälper till att höja kaloriförbränningen för bättre fysisk och mental produktivitet.

Vidare är drycken ett utmärkt stöd för immunsystemet. Detta eftersom det förebygger sänkningar som utsätter kroppen för attacker från många olika mikroorganismer.

Här nedan kommer receptet:

Ingredienser

 • 6 dl mandelmjölk
 • 3 matskedar pulveriserad gurkmeja
 • 1 tesked kanel
 • 1 matsked honung

Beredning

 • Gör först mandelmjölken och häll genom en sil.
 • Mixa sedan med gurkmejan och kanelen.
 • När blandningen är välmixad sötar du med lite honung.
 • Avslutningsvis serverar du i ett glas och njuter av drycken på morgonen.
 • Valfritt: du kan upprepa dosen på eftermiddagen.

Det är en antiinflammatorisk dryck du bör generellt dricka när du upplever symptom på inflammation. Alternativt kan du dricka det regelbundet som ett näringstillskott i din kost.

Drick den regelbundet för att skydda din kropp från att utveckla många typer av sjukdomar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.