Förbättra hypotyreos med dessa 9 enkla hemmaknep
Hypotyreos är ett tillstånd som kännetecknas av en nedsatt sköldkörtelfunktion. Tro det eller ej, men det är möjligt att förbättra hypotyreos med hjälp av några hemmaknep.
Den nedsatta utsöndringen av sköldkörtelhormon ger upphov till symptom som en minskad metabolism, viktökning, utmattning, överkänslighet mot kyla, förstoppning, anemi, etc.
I den här artikeln kommer du att upptäcka några naturliga hemmaknep för att förbättra hypotyreos och lindra de vanligaste symptomen.
Kan hypotyreos botas?
Tyvärr är hypotyreos ett tillstånd som i princip inte kan botas. När man har fått diagnosen går det dock att förbättra det med rätt medicinering.
Trots behandlingen är det många som fortfarande lider av symptomen, och då kan de bara vända sig till naturliga huskurer.
Dessa alternativa lösningar är också väldigt effektiva när man börjar märka av de första symptomen på hypotyreos och vill förhindra att de blir värre.
Tips för att förbättra hypotyreos
Gröna smoothies
Gröna smoothies är ett gott, bekvämt och hälsosamt sätt att få en portion frukt och grönsaker varje dag. Det stämmer även för de som finner det svårt att äta grönsaker.
Gröna smoothies förbättrar kroppens funktioner och tar bort gifter. Det är såklart väldigt fördelaktigt för att motverka alla typer av symptom.
De hjälper dessutom till att bibehålla en balanserad vikt, motverka förstoppning, öka energinivåerna och förbättra humöret.
Stimulerande kryddor
Vissa aromatiska och kulinariska kryddor har läkande, medicinska egenskaper för många sjukdomar, även om de är mer kända inom matlagning.
För hypotyreos rekommenderar vi att du inkluderar följande tre kryddor i din mat och dina teer:
- Cayennepeppar
- Ingefära
- Ceylonkanel
Du kan även använda dem i recept och söta desserter, smoothies och juicer.
Det är viktigt med fysisk träning
Fysisk träning rekommenderas för alla, men det är speciellt fördelaktigt för de som har hypotyreos. Träning snabbar upp metabolismen, som brukar vara låg i detta fall, samt motverkar viktökning.
Att aktivera metabolismen hjälper inte bara till att bränna kalorier, utan ökar även vitaliteten och motverkar överkänslighet mot kyla.
Kokosolja
Kokosolja har blivit alltmer populärt bland de som letar efter supermat för att berika kosten.
Denna vegetabiliska olja har förmågan att stimulera produktionen av sköldkörtelhormon, vilket snabbar upp metabolismen och motverkar viktökning.
Du kan äta två matskedar per dag, en på tom mage på morgonen och den andra på kvällen. Du kan dock börja med en mindre mängd och öka om du märker att det får dig att känna dig bra.
Sköldkörtelmassage
Underskatta inte enkla massageövningar runt halsen, där sköldkörteln sitter. Använd lite kokosolja för att försiktigt massera området några minuter varje dag.
Varje självmassage har fördelaktiga egenskaper så länge som det inte är obekvämt eller smärtsamt.
Essentiella fettsyror
Ett av symptomen på hypotyreos är torr hud. För att förbättra det bör du ge din hud näringsämnen. Det hjälper även för att motverka rynkor.
Du kan äta följande varje dag:
- Linfrön
- Chiafrön
- Krillolja
- Avokado
- Fet fisk
Chiafrön
Chiafrön kan också vara väldigt effektiva om du lider av förstoppning.
- Blötlägg dem i några timmar (exempelvis under natten) och ät dem sedan med vattnet.
- Du kan även blanda dem i juicer och smoothies.
Lär dig att sjunga
Man måste inte nödvändigtvis vara begåvad för att sjunga i sitt eget hem.
Vanan kan vara väldigt användbar för att reglera sköldkörteln. Den vibration som uppstår kommer vara lokaliserad precis i det område där körteln finns, vilket därmed är en fördelaktig terapi för ditt välmående.
Drick vatten
Att dricka vatten är ett enkelt sätt att förbättra sköldkörtelfunktionen. Det hjälper även till att aktivera metabolismen, motverka förstoppning och mjuka upp torr hud. Det blir dessutom lättare att gå ner i vikt.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Gaitonde, D. Y., Rowley, K. D., & Sweeney, L. B. (2012). Hypothyroidism: An update. American Family Physician. https://doi.org/10.1080/20786204.2012.10874256
- Almandoz, J. P., & Gharib, H. (2012). Hypothyroidism: Etiology, Diagnosis, and Management. Medical Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.mcna.2012.01.005
- Chakera, A. J., Pearce, S. H. S., & Vaidya, B. (2012). Treatment for primary hypothyroidism: Current approaches and future possibilities. Drug Design, Development and Therapy. https://doi.org/10.2147/DDDT.S12894
- Gilbert, J. (2017). Hypothyroidism. Medicine (United Kingdom). https://doi.org/10.1016/j.mpmed.2017.05.009
- Krassas, G. E., Poppe, K., & Glinoer, D. (2010). Thyroid function and human reproductive health. Endocrine Reviews. https://doi.org/10.1210/er.2009-0041