8 användningar och fördelar med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger används i hela världen då den har många fördelar för kroppen, utöver att vara en användbar rengöringsprodukt i ditt hem. Den innehåller över 30 viktiga näringsämnen, innehåller höga nivåer av vitamin A och B, nödvändiga fettsyror, mineraler och många andra ämnen som förbättrar kroppens generella prestanda samt motverkar olika sjukdomar. 

Sedan antiken har små mängder äppelcidervinäger använts för att motverka många åkommor, sjukdomar och även avgifta kroppen. Under årens lopp har studier visat att äppelcidervinäger balanserar kroppens metabolism, förbättrar huden, motverkar allergier, lindrar respirationssjukdomar, mm.

Du har antagligen redan hört om äppelcidervinäger, men vi kan slå vad om att du inte känner till alla de fördelar den kan ha för din hälsa. Vill du veta mer om några av dess fantastiska användningsområden och fördelar?

Matsmältningsproblem

Äppelcidervinäger har egenskaper som ökar kroppens enzymproduktion, och detta i sin tur främjar eliminering av skadliga bakterier samt regleringen av magsyror. Äppelcidervinäger är perfekt för matsmältningsproblem som gas, kramper och förstoppning, och hjälper generellt till med att matsmältningssystemet fungerar ordentligt.

Det rekommenderas att du konsumerar en tesked äppelcidervinäger en halvtimme innan varje måltid.

Äppelcidervinäger för viktminskning

magfett

Under årens lopp har äppelcidervinäger visat sig vara fantastiskt för viktminskning. Produkten innehåller bland annat ättiksyra som hjälper kroppen att minska i vikt, speciellt när det gäller fettet runt magen, midjan och benen.

För att dra fördel av detta kan du lösa upp två matskedar äppelcidervinäger i vatten. Drick det helst på en tom mage.

Diabetes

Enligt viss forskning kan du lägga till äppelcidervinäger i din kost för att kontrollera blodsockernivåerna. För att uppnå denna fördel kombinerar du intaget av äppelcidervinäger med en balanserad kost som har en låg nivå av mättat fett, och kom ihåg att undvika raffinerat socker.

För att motverka diabetes kan du späda ut två matskedar äppelcidervinäger med ett glas vatten. Drick det innan du går till sängs på kvällen.

Hudsvamp

hudsvamp

 

Äppelcidervinäger är perfekt för att motverka en svamptyp känd som candida albicans, som i sin tur orsakar hudinfektioner. Ättiksyran i äppelcidervinägern kan eliminera denna svamp helt.

Lös upp 4-5 dl äppelcidervinäger i ett varmt bad och lägg dig i detta i 15 minuter. Du kan även blanda en tesked vinäger med en matsked vatten och applicera detta direkt på det drabbade området.

Ledproblem

Äppelcidervinäger är perfekt för att motverka artrit och osteoartrit. Den hjälper till att reducera stress, smärta och de obehag som dessa åkommor kan orsaka. Den är även användbar för att läka sår, lindra kramp i benen, mm.

Äppelcidervinäger innehåller äppelsyra som motverkar bakterieinfektioner och löser upp urinsyra som formas i lederna och orsakar smärta.

Det rekommenderas att du blandar två matskedar äppelcidervinäger i ett glas varmt vatten. Du kan även lägga till en matsked honung strax innan du dricker det.

Hår

hår

Applicera tre matskedar äppelcidervinäger på fuktigt hår för att stoppa mjäll och ge ditt hår en naturlig lyster. Produkten hjälper till att kontrollera din skalps pH-värde, motverkar irritation och är utmärkt för användning på oljigt hår. Se dock till att bara använda den ibland eftersom den annars kan orsaka klåda och/eller en brännande känsla.

Akne och hudfläckar

De antiseptiska och antibakteriella egenskaperna hos äppelcidervinäger är perfekta för användning inom hudvård. När det kommer till akne och hudfläckar är den utmärkt för att återställa hudens naturliga syrabalans, vilket kan hjälpa till att motverka oljiga lagringar och torrhet i huden.

För att använda den bereder du bara en lotion genom att kombinera lika stora delar äppelcidervinäger och vatten. Applicera detta direkt på huden.

I hemmet

Förutom hälso- och hudvård har äppelcidervinäger många användningar i hemmet, som följande:

  • Du kan göra en spray med produkten och applicera detta på dina fönster, dörrar och andra ställen där myror kommer in i huset – det stoppar dem.
  • Att späda ut äppelcidervinäger med vatten är fantastiskt för att motverka insektsbett.
  • Motverka att dina husdjur får löss. Du kan lägga till lite äppelcidervinäger i badet för dina husdjur och även placera en liten skål med vinägern på platser där löss brukar förekomma.
  • Äppelcidervinäger är toppen för rengöring. Späd bara ut lite i vatten och använd en mjuk trasa för att torka av ytor med det.
  • Produkten är även perfekt för att rengöra köksredskap, då den tar bort fett och bakterier.
MER FÖR DIG