7 modetips som hjälper dig att dölja magen

Oroar du dig för att din mage påverkar ditt utseende? Lär dig dessa modetips för att kunna bära alla olika typer av kläder.
7 modetips som hjälper dig att dölja magen

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2019

När dagarna blir ljusare och varmare kommer förstås också behovet att bära mindre kläder. Det betyder att man visar mer av kroppen. För många kan detta vara en jobbig period och man vill hitta en lösning. Därför ska vi i denna artikel ge dig några modetips som hjälper dig att dölja magen.

För många män och kvinnor är magen fienden. Det är många som av en eller annan anledning känner sig obekväma med att behöva visa sin mage.

Det finns emellertid två fakta som borde kunna lugna ner denna ångest. Det första och viktigaste är att ingen är perfekt. Hur man ser ut på utsidan definierar inte vem man är på insidan. Man borde acceptera sin figur, hur den än ser ut. Om du verkligen vill ändra på din kropp, borde det vara för att det är vad du vill och inte för att du känner press från samhället.

Det andra positiva faktumet är att du faktiskt kan ta stor hjälp från dina kläder.

Hur gör man för att gömma de där extrakilona under kläderna? Detta ska vi berätta om nedan.

Modetips för kvinnor som vill dölja magen

1. Långa blusar

Vi börjar med modetips för damer. Långa blusar och skjortor är en enkel idé, men ofelbar. Långa och lösa blusar hjälper dig att lätt dölja dina kurvor. Dessutom hjälper de dig att på en och samma gång känna dig bekväm och välklädd. Du kan kombinera denna typen av blus eller skjorta med många olika typer av byxor eller jeans. Detta är ett bra råd för att se bra ut och känna sig ännu bättre.

Det är dock inte rekommenderat att ha på sig kläder som är alltför stora. Dessa får dig faktiskt att se ännu större ut än du är. Du bör hitta en storlek som passar dig exakt: inte för stor, inte för liten.

Långa blusar döljer magen

2. Välj mörka färger

Ofta kan samma plagg men i en annan färg göra att man ser helt annorlunda ut. Därför är svart alltid ett bra alternativ. Andra färger du kan välja mellan är till exempel marinblå, rödbrun, vinröd eller mörkgrön.

Vill du dölja magen?

3. Välj rätt snitt

Ett bra trick är att välja bredare snitt vid höfterna för att dölja magen. Till exempel är tunikor och blusar som smiter åt precis under bysten utmärkta val.

Ett annat tips är att komplettera dessa plagg med ett underplagg som slimmar åt figuren. Du kan även bära en midjetrimmare om du tycker det är bekvämt och gör att du mår bra.

Dessa två rekommendationer hjälper dig att forma din siluett på ett spektakulärt sätt. Tveka inte att prova på dem.

4. Använd inte byxor med låg midja

De bästa alternativen för att dölja magen med byxor är modeller med hög eller medelhög linning. De hjälper dig att känna dig mer bekväm samtidigt som du döljer magen.

Byxor med låg midja gör bara så att de kurvor du vill dölja syns tydligare.

Använd jeans med hög midja

Modetips för män som vill dölja magen

Kvinnor är inte de enda som vill se bra ut i de kläder de bär. Många män känner på samma vis. Därför följer här även några modetips för herrar.

Först och främst kan män också följa de modetips som vi ger till kvinnor ovan. Det handlar om att välja mörka färger , inte ha på sig kläder som sitter för löst och att undvika tighta kläder.

1. Bär stora jackor

Förutom att de gör att du ser elegant ut, kan stora jackor vara en utmärkt lösning när du vill dölja det som finns inunder. Detta är dock inte ett alternativ som passar så bra inomhus eller varma sommardagar. För dessa tillfällen och perioder har vi några andra tips.

Dölj kurvorna med en jacka

2. Designade kläder

Det finns flera saker man bör tänka på. För det första så kan kavajer och blazers vara till stor hjälp för att dölja magen, särskilt om du bär dem öppna.

Å andra sidan är det bättre att bära byxor med hög midja, så länge som magen inte är för stor. Detta gör så att benen ser längre ut och att du ser smalare ut.

Slutligen, undvik horisontella ränder, spandex och mönster. Även om det kan verka som en liten detalj, har detta faktiskt stor påverkan.

Tänk på hållningen

Hållning och attityd

Det sista av våra tips är nyckeln till mäns och kvinnors utseende: attityden.

Samma kropp kan se väldigt annorlunda ut beroende på om man står hukad eller om man sträcker på sig. Så håll upp hakan och känn dig självsäker i den person du är.

Om du skäms eller försöker dölja någonting, blir din oro och osäkerhet tydlig. Det kommer faktiskt göra så att du visar allt du försöker dölja. Gå framåt med självförtroende!

Gå framåt med självförtroende

Som du kan se är alla detaljer viktiga. Överväg vart och ett av dessa tips och tillämpa dem så kan du avsevärt förbättra din figur.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.