6 tips för att stärka immunförsvaret

Vissa människor blir ofta sjuka, oavsett om det är på grund av plötsliga förändringar i vädret, stressiga perioder, semestrar eller något annat. Varje förändring kan orsaka en försvagning av immunförsvaret och leda till hälsoproblem som i vissa fall har en tendens att nästan alltid komma tillbaka.

Det är mycket viktigt att lära sig att stärka immunförsvaret för att bli friskare och undvika de sjukdomar som, om man råkar ut för dem ofta och de inte behandlas på rätt sätt, kan bli kroniska med tiden. Upptäck hur du kan förbättra ditt immunförsvar naturligt i den här artikeln.

Huskurer som håller dig frisk

Vi delar ofta med oss av hälsosamma kurer mot specifika sjukdomar eller skönhetsproblem i våra artiklar, men i denna kommer vi istället ge dig några tips på huskurer som hjälper dig att hålla dig frisk i allmänhet. De stärker den allmänna hälsan hos din kropp och förbättrar funktionen hos dina organ.

Du bör vara konsekvent i att använda dessa tips och följa dem i flera månader, särskilt om du vet att du lätt brukar bli sjuk.

Drick vatten på fastande mage

Vatten är en mycket enkel och ekonomisk lösning. Du behöver bara viljan att dra nytta av alla dess egenskaper. Vatten renar och återfuktar din kropp. Tyvärr har många av oss en tendens att slarva med vattenintaget. Du kanske glömmer att dricka det eller tycker att det är svårt att dricka ett par glas vatten mellan måltiderna. De människor som verkligen drar nytta av vatten går runt med en flaska i handen hela dagen och en del tillsätter även lite citron för att göra det lättare att dricka.

Den bästa tidpunkten att dricka det är på fastande mage efter uppvaknandet för att rensa ut gifter från dagen innan och sätta dina organ i arbete.

Ge det en chans. Du kommer att märka skillnad efter bara ett par dagar.

Olivolja och citron

Detta är en gammal huskur som tar hand om din lever och urinblåsa – två viktiga organ för din hälsa.

Det är så enkelt som att dricka detta på fastande mage (efter ett par glas vatten). Ta bara en matsked extra virgin olivolja och en matsked citronsaft. Denna kombination stimulerar levern och om du tar den varje dag kommer den att hjälpa dig att bli av med eventuell gallsten.
Olja och citron

Äppelcidervinäger och bakpulver

Det finns mer information om denna huskur i den här artikeln, men du bör ha den i åtanke dess många fördelar. Det är en effektiv rengörare och regulator för din hälsa. Bara drick ett glas vatten med en matsked ren, ekologisk äppelcidervinäger med en nypa bakpulver en timme före varje måltid.

Bakpulver 2Gurgla med olja

Att gurgla med olja är en huskur som fokuserar på alla typer av munrelaterade problem (hål i tänderna, tandköttsinflammation, dålig andedräkt etc.), men det spelar också en roll i matsmältningssystemet. Den tar bort gifter via munnens slem.

Det är mycket enkelt. Du behöver bara solrosolja av hög kvalitet och femton minuter varje morgon innan du äter något. Upptäck hur man gör det i den här artikeln och alla de fördelar det har.

Rå vitlök

Detta läkande livsmedel har konsumerats sedan urminnes tider. Det får inte saknas i din kost om du vill ha utmärkt kardiovaskulär hälsa. Problemet med vitlök är, som alltid, den dåliga andedräkten den orsakar eller att den hos vissa inte smälts korrekt i mag- tarmkanalen. För dessa personer rekommenderar vi att inta den i form av kapslar eller tabletter. För de personer som inte har något problem med den rekommenderar vi att göra den berömda tibetanska vitlökskuren – en extremt enkel och mycket effektiv behandling som kan göras hemma. Enligt de tibetanska munkarna kan den bara göras vart femte år.
Vitlök 2

Ät något bittert före sänggåendet

Du bör ägna din lever en tanke varje kväll eftersom det är ett organ som lider mycket av dålig diet, dåliga vanor samt negativa eller undertryckta känslor. Därför rekommenderar vi att du inte äter för mycket och att du alltid inkluderar någon typ av bitter mat eller infusion för att förbättra leverfunktionen.

Du kan satsa på kronärtskocka, sydcikoria eller grapefrukt. Andra bra alternativ är infusioner av boldo, maskros, mariatistel eller jordrök.

Med dessa enkla råd kan du sova bättre på natten, återfå energi och hjälpa till att regenerera levern.

Foton av elle_ann, Morberg och katalopolis
MER FÖR DIG