6 tips för att få fasta, friska kinder: börja idag!

Är du trött på de där trötta, hängande kinderna? Lär dig 6 naturliga sätt att få fasta, friska kinder.
6 tips för att få fasta, friska kinder: börja idag!

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att skydda din hud från solens strålar och använda krämer är bara en del av att ta hand om ditt ansikte. Du kan också göra tonande övningar för dina kinder.

Brist på elasticitet och fasthet vid kinderna är ett vanligt problem. Det är en naturlig del av åldrandeprocessen, men många försöker motverka det för att se yngre ut. Problemet är att hängande kinder kan uppkomma tidigt i många fall, då både din hud och dina muskler visar upp den skadliga effekten av solens strålar, gifter och andra externa faktorer.

Genetik, stora viktförändringar eller dåliga vanor påverkar kinderna. De här faktorerna påverkar hudvävnaden. På grund av det delar vi här med oss av 6 intressanta tips för att få tillbaka din ungdomliga look.

Gör ansiktsövningar för fasta kinder

kvinna som ler i en spegel

Att göra några dagliga ansiktsövningar är ett av de mest effektiva sätten att förebygga hängande kinder. Precis som med alla andra muskler i din kropp måste ansiktsmusklerna tränas för att hålla sig starka.

Hur gör man det?

 • Ställ dig framför en spegel och le i 10 till 15 sekunder.
 • Vila ett tag och använd sedan dina fingertoppar för att göra nätta cirkelrörelser på dina kinder.
 • Tryck sedan ut dina kinder som ballonger i 10 sekunder.
 • Gör till sist överdrivna vokalljud, två till tre gånger per vokal.

Förbättra din kost

Vi har alla hört frasen “du är vad du äter”. Det är av en bra anledning: din kost påverkar nästan varje aspekt av ditt liv. Det är viktigt att ha bra matvanor, då vitaminer och mineraler spelar en viktig roll både i musklernas och hudens hälsa.

Dagligt intag av frukter och grönsaker minskar risken för tidigt åldrande och främjar produktionen av kollagen och elastin för att ge dig fast hud. Medan proteinkällor som bönor och magert kött ger dig mer energi och är viktigt för att bibehålla muskelmassa. En kost rik på vatten och mat med antioxidanter minskar inflammation som orsakas av vätskeretention, ett problem som även kan påverka ansiktet.

Använd solskydd

person som använder solskyddskräm

Daglig applicering av solkräm hjälper till att förebygga hängande kinder. Det minskar de negativa effekterna från solens strålar på din hud, samtidigt som det motverkar tidigt åldrande.

Applicera is

Isterapi är en antik japansk skönhetshemlighet som har blivit berömd runt om i världen för sin förmåga att ge fastare kinder. Is som appliceras som massage förbättrar cirkulationen, förbättrar elasticitet och har en tonande effekt som motverkar rynkor.

Hur gör jag det?

 • Lägg först iskuberna i en mjuk handduk.
 • Gnugga dem sedan på dina kinder med cirkulära rörelser.
 • Gör det i fem minuter och upprepa varje kväll.

Gör en avokadomask

mosad avokado i skål

Istället för att lägga en förmögenhet på dyra kommersiella krämer kan du göra din egen ansiktsmask med avokado och honung för att ge näring åt ditt ansikte. De essentiella fettsyrorna och antioxidanterna hjälper till att reparera svaga fibrer och gör huden mer elastisk och fast.

Ingredienser

Hur gör jag?

 • Mosa den mogna avokadon och blanda sedan med honung.
 • När du har fått en kräm sprider du ut denna på kinderna och låter masken verka i 15 minuter.
 • Gör det på kvällen, minst tre gånger per vecka.

Använd en ansiktstoner

En ansiktstoner gör att kinderna inte hänger lika mycket samt motverkar uppkomsten av rynkor och andra tecken på för tidigt åldrande. En toner har närande egenskaper som, när den absorberats, gör huden mer fast, mjuk och även återfuktar. Du kan hitta toners i affärer, men du kan även använda dig av rosenvatten, kamomillte eller gurkjuice.

Som du kan se kan några enkla steg i din skönhetsrutin ge dina kinder all den vård den behöver. Slutligen, kom ihåg att dina kinder kan påverkas negativt av fria radikaler så det är viktigt att ta hand om dem varje dag.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Coleman, S. R., & Grover, R. (2006). The Anatomy of the Aging Face : Volume Loss. Aesth Surg J.

 • Holck, D. E. E., & Ng, J. D. (2003). Facial skin rejuvenation. Current Opinion in Ophthalmology. https://doi.org/10.1097/00055735-200310000-00004

 • Pereira, L. M., Obara, K., Dias, J. M., Menacho, M. O., Lavado, E. L., & Cardoso, J. R. (2011). Facial exercise therapy for facial palsy: Systematic review and meta-analysis. Clinical Rehabilitation. https://doi.org/10.1177/0269215510395634


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.