6 naturliga skydd för magen

Kamomill är ett mycket effektivt och naturligt alternativ för att lindra magont. Du kan ta det för att skydda magen.

Det är mycket vanligt att ha problem med halsbränna och gastrit. Många använder sig av receptfria läkemedel för att skydda magen, något som är väldigt vanligt men som kan orsaka problem.

Finns det andra alternativ? Först och främst är det bra att veta vad som orsakar ditt magbesvär och att du konsulterar en läkare.

Innan du börjar självmedicinera vill vi dela med oss av 6 naturliga skydd för magen.

Vad du borde göra innan du använder klassiska skydd för magen

smärta

Varje år ökar intaget av läkemedel som skydd för magen med 4 till 5%.

Vad är anledningen? Det verkar som att vi får alltmer sura uppstötningar, halsbränna och sjukdomar relaterade till magsäcken.

  • Det som verkar ha hänt är att vi inte äter bra mat. När man kombinerar det med en stressfull tillvaro får man en situation där många söker sig till läkemedel snarare än att behandla roten till problemet.
  • Om du vill ha bra matsmältning är det viktigt att öka konsumtionen av färsk frukt och färska grönsaker. Varför? Eftersom de innehåller enzymer som tar hand om magens vävnad.
  • Något annan du bör tänka på är att begränsa intaget av socker och bearbetade livsmedel, då de kan göra att maten inte smälts ordentligt.
  • Att leva ett aktivt liv med motion är också viktigt för att man ska kunna bekämpa sura uppstötningar. Att gå på promenader förbättrar exempelvis immunförsvaret och gör att du kan hantera dina känslor bättre. Det sägs att magen är den andra hjärnan, eftersom många av nerverna är koncentrerade där.

Läs: Äggplanta för viktnedgång & bättre matsmältning

Det bästa naturliga skyddet för magen

1. Äpple

äpple

Du vet säkert att äpplen är mycket lättsmälta. De skyddar även magen med sin antiinflammatoriska verkan.

  • Äpplen är ett naturligt skydd för magen.
  • De innehåller pektin och glycin, som är två viktiga och bra näringsämnen.

2. Bikarbonat

Först och främst vill vi nämna att du inte borde använda bikarbonat alltför ofta, och om du vill göra det måste du först kontakta din läkare.

Bikarbonat är en alkalisk behandling som inte bara förbättrar matsmältningen, utan även tar hand om levern och njurarna. Det är därför bra att ha en tesked bikarbonat i ett glas vatten som du dricker efter den största måltiden.

3. Aloe vera-juice

Du kanske inte känner till det, men du kan använda aloe vera-juice som ett naturligt skydd för magen. Aloe vera är bra för att minska inflammation, tarmproblem och sura uppstötningar.

Lös därför upp en halv tesked aloe vera-gel i ett glas vatten. Om det inte löses upp ordentligt kan du värma upp det lite.

4. Organisk äppelcidervinäger

Har du äppelcidervinäger hemma? Det är ett av de bästa sätten du kan ta hand om magen.

Ha en tesked äppelcidervinäger i ett glas vatten och drick innan dina måltider. Det förbättrar matsmältningen och motverkar sura uppstötningar.

5. Avkok på kamomill

avkok

Gott, avslappnande och friskt. Ett avkok på kamomillblommor löser många magproblem. Det är ett av de mest kända sätten du kan skydda magen och ta hand om den eftersom det gynnar magslemhinnan. 

Kom ihåg att det är viktigt att dricka avkoket vid rumstemperatur, aldrig kall eller varm.

6. Lakrits

Här pratar vi inte om godis, utan om den faktiska roten som du kan använda dig av för hälsoändamål. Du hittar den i naturapotek och du kan använda rotens naturliga egenskaper som ett skydd för magen.

Du kommer snart att märka hur dessa tips gynnar din mage och allmänna välbefinnande. Varför inte testa redan idag?

Spara

MER FÖR DIG