6 anledningar att ha aktivt kol i medicinskåpet

oktober 27, 2018
Visste du om dessa användningsområden för aktivt kol? Har du det inte tillgängligt hemma? Nu när du får veta om hur bra det är för din hälsa kan du ta dig till närmaste apotek eller hälsolivsmedelsbutik och börja använda aktivt kol som ett alternativt läkemedel.
Aktivt kol är en växtbaserad produkt. Det har en yta som har små, små porer som fungerar som en fälla för komponenter i gaser och vätskor.

Aktivt kol behandlas i hög temperatur, vilket gör att porernas storlek minskar och ett svart pulver bildas. Pulvret används ofta till medicinska ändamål.

I flera år har aktivt kol kategoriserats som ett ”naturligt motgift”. Det har trots allt förmågan att gynna kroppens naturliga sätt att få bort gifter från kroppen genom att absorbera skadliga kemiska partiklar, metallrester och gifter som brukar resa genom kroppen med hjälp av blodcirkulationen.

Det har dessutom kapacitet att neutralisera olika typer av gifter. Inte nog med det; det fungerar också som en antioxidant och har antiinflammatoriska egenskaper.

Därför vill vi dela med oss av 6 av dess mest allmänna användningsområden, och berätta varför du borde lägga till det bland din första hjälpen-utrustning.

Varför aktivt kol bör finnas i medicinskåpet

1. Bekämpar inflammation och gaser

Gaser i magen kan lindras med aktivt kol

Att förtära aktivt kol i form av kapslar är en alternativ behandling för matsmältningsbesvär och gaser. Dessa är symptom som ofta produceras efter att man har ätit svårsmält mat.

Aktivt kol absorberar partiklarna som gör matsmältning svårare samtidigt som det förebygger inflammation.

  • Ta 500 mg aktivt kol innan du äter mat som ofta orsakar inflammation.
  • Drick ett eller två glas vatten med det så fungerar kolet bättre.

Läs ocksåVad säger gaser i magen om din hälsa?

2. Sätter igång en detox i matsmältningssystemet

Förmodligen tänker du inte på det så ofta, men ditt matsmältningssystem är exponerat till stora mängder gifter. Dessa kan komma ifrån bekämpningsmedel i maten du äter, kemikalierna i vattnet du dricker, eller till och med från mögel.

Dessa partiklar kan samlas i ditt system. Efter en tid kan de orsaka hälsoproblem.

  • Att ta 10 gram aktivt kol 90 minuter innan varje måltid kan hjälpa till att ge ditt matsmältningssystem en detox.
  • Denna behandling borde göras i 2 dagar tillsammans med förtäring av stora mängder ekologiska frukter och grönsaker.

3. Lindrar bakfylla

Bakfylla lindras

Även om det inte kan absorbera alkoholen som finns i ditt blodomlopp, kan aktivt kol assistera i att få bort gifterna som samlas i kroppen då man dricker för mycket.

Det betyder att då man förtär aktivt kol blir metabolismen snabbare och gifterna avlägsnas lättare från kroppen.

  • Inta 500 mg aktivt kol tillsammans med 2 eller 3 glas vatten.

4. Gynnar behandling av insektsbett

Att inta aktivt kol i form av kapslar kan vara ett motgift mot farliga insekters bett. Att använda aktivt kol externt kan däremot hjälpa att dämpa inflammation och förebygga bildandet av ärr eller märken på huden.

Aktivt kol förbättrar cirkulationen i området som skadats. Det gör detta genom att absorbera gifter och skadliga substanser på dess yta.

  • Blanda innehållet från en kapsel med en halv matsked kokosolja och smörj det över bettet.
  • Täck området med bandage och upprepa tills det har läkt.

5. Främjar leverns och njurarnas detox

Aktivt kol gynnar leverns arbete med att få bort gifter

Levern och njurarna gynnar filtreringen av avfall från blodet och stoppar gifterna från att färdas till friska celler i kroppen.

Då dessa organ är överbelastade har de minskad förmåga att klara av denna rengöring. Som resultat samlas giftpartiklar, avfall och andra substanser i kroppen och påverkar hälsan.

Kolet har lätt för att absorbera detta avfall. I och med att det dessutom stimulerar njurarna och levern, gynnar det då en naturlig detox av dessa organ.

  • Blanda en halv tesked aktivt kol i pulverform i ett glas vatten.
  • Om möjligt, konsumera 3 gånger per dag.

6. Bekämpar infektioner från bakterier och virus

Måttlig konsumtion av aktivt kol är ett sätt att stärka immunsystemet. Det förbättrar immunsystemets kapacitet att svara på hot från patogena substanser som bakterier och virus.

Detta är tack vare kolets förmåga att kombineras med avfallsprodukter i blodet. Därmed förbättras blodets förmåga att upprätthålla goda nivåer av antikroppar.

  • Om du har en infektion, oavsett om det är en luftvägsinfektion eller urinvägsinfektion, konsumera 500 mg aktivt kol tillsammans med två glas vatten.

Visste du om dessa användningar för aktivt kol? Har du det ännu inte till hands? Nu när du vet hur bra det är för hälsan kan du gå till närmaste hälsolivsmedelsbutik eller apotek och börja använda det som ett alternativt botemedel.

Kom ihåg att alltid dricka mycket vatten med det, eftersom det kan orsaka vätskebrist.