5 tips för att förbränna magfett genom bättre rutiner

september 23, 2018
Att inte ha frestande onyttigheter i dina köksskåp, som sötsaker, kommer att hjälpa dig att förebygga sug, och du kommer att kunna förbättra dina rutiner för att förbränna magfett.

Letar du efter tips för att ta dina rutiner till nästa nivå så att du kan förbränna magfett och förstärka de goda rutiner du redan har?

Fortsätt läsa! Nedan presenterar vi några strategier som kommer att förbättra dina resultat.

Det bästa med dessa tips för att förbränna magfett är att de är jätteenkla att ta i bruk på kort tid och resultaten kommer att vara lätta att upprätthålla. Är du redo att lära dig mera om dem?

1. Ät nötter för att sänka suget utan att gå upp i vikt 

Det finns studier som indikerar att trots att nötter har högt fettinnehåll, samlas detta fett inte i buken. Därmed är det första tipset för att du ska få en bättre rutin och kunna förbränna magfett att alltid äta nötter när du får ett sug efter något knaprigt.

Detta är ett bra alternativ särskilt för dem som inte gillar att äta grönsaker och ofta äter processade chips. Dessutom förbättrar nötter ditt hjärtas hälsa och upprätthåller dina ådrors goda hälsa.

Se också: Frukter som främjar viktnedgång

2. Handla endast det du behöver ha hemma – a och o när du vill förbränna magfett

Vill förbränna magfett

Ett av de bästa tipsen du kan lära dig att bemästra för att förbättra din rutin och förbränna magfett är att handla med måtta.

Det är vanligt att möta folk som försöker gå ner i vikt, men när man öppnar deras köksskåp är de fulla av skräpmat.

Kom ihåg att om det finns något hemma som kan leda till frestelse ökar risken att du kommer äta det. Vi rekommenderar att du planerar en veckomeny! Med menyn som grund kan du skriva en lista på alla saker du behöver köpa. När du är i matbutiken kommer du att hålla dig till listan och inte köpa onödigheter. 

I din veckomeny bör du ta räkna med mellanmål och tillfällen då du behöver stilla hungern snabbt. Planera nyttiga mellanmål som nötter, uppskurna färska frukter och ångkokta grönsaker med dressing.

3. Lär dig att identifiera humörsvängningarna som gör dig hungrig och få kontroll över dem

Hamburgare

Ett annat tips som kan förbättra dina rutiner och hjälpa dig förbränna magfett är att lära dig att identifiera situationer som påverkar dig och får dig att äta mer eller äta ohälsosamma livsmedel.

Många studier har visat att hur du mår och vilken sinnesstämning du befinner dig i påverkar om du fattar goda eller dåliga beslut kring mat.

Har du följt en påfrestande motionsrutin och en väldigt restriktiv diet en längre tid och inte sett några resultat?

Fundera då på om du ger efter för sug eller äter stora mängder när du möter svåra emotionella situationer. Exempel på dessa situationer är då du känner:

 • Depression
 • Sorg
 • Stress
 • Ångest
 • Lycka

Identifiera vilka känslor som får dig att fatta dåliga beslut kring mat och lär dig tekniker för att hantera dem.

Kvinna vilar

4. Inspirera dig själv och skriv ner dina mål i en dagbok

Du vill såklart uppnå din idealvikt, få bättre hälsa och må bra. Men hur enkelt är det att hålla sig på vägen mot målet hela tiden?

Det mest sannolika är att du emellanåt ger efter för ett sug eller inte orkar försöka tillräckligt. För att undvika att ge upp kan du skapa en dagbok med bilder, urklipp, motiverande citat och dina mål skrivna så detaljerat som möjligt.

När du skriver om dina mål, begränsa dig inte till att säga: ”Jag vill vara smalare”. Istället kan du förklara vilken vikt du vill uppnå, hur det skulle förbättra ditt liv om du gjorde det, om det skulle ge dig mer trygghet med mera.

Du ska inte tänka att boken är klar efter en gång. Du kommer att göra förändringar i den under din väg mot att uppnå dina mål.

När du känner dig omotiverad eller håller på att ge upp, kolla då i den här boken och påminn dig själv om varför du försöker.

Läs också: Smoothie för viktnedgång med päron, chia och havre

5. Ge din kropp energi så fort som möjligt Frukost

Vi vet alla att frukost har många fördelar, men äter du den verkligen när du borde? Det sista tipset du ska komma ihåg för att förbättra dina rutiner och förbränna magfett är att äta frukost så fort som möjligt.

Det bör vara en komplett, välbalanserad frukost som är tillräckligt stor så du inte blir hungrig direkt. Generellt bör frukosten innehålla:

 • Färska grönsaker i säsong
 • Lågfettprotein av god kvalitet
 • 1 portion långsamma kolhydrater
 • 1 portion frukt

Vad gör du för att förbättra dina rutiner så att du kan förbränna magfett? Dela med dig av dina sätt till oss och berätta hur det gick med de tips vi gav dig!

 • Klinger, M., Marazzi, M., Vigo, D., & Torre, M. (2008). Fat injection for cases of severe burn outcomes: A new perspective of scar remodeling and reduction. Aesthetic Plastic Surgery. https://doi.org/10.1007/s00266-008-9122-1
 • Viard, R., Bouguila, J., Voulliaume, D., Comparin, J.-P., Dionyssopoulos, A., & Foyatier, J.-L. (2012). Fat grafting in facial burns sequelae. ANNALES DE CHIRURGIE PLASTIQUE ESTHETIQUE. https://doi.org/10.1016/j.anplas.2011.06.003
 • Descloux, A., Pohle, S., Nocito, A., & Keerl, A. (2015). Hybrid NOTES transvaginal intraperitoneal onlay mesh in abdominal wall hernias: an alternative to traditional laparoscopic procedures. Surgical Endoscopy. https://doi.org/10.1007/s00464-015-4141-x