5 sätt att ha framgångsrika konversationer

Om du vill ha intressanta, framgångsrika konversationer måste du inte bara komma ihåg ämnet, utan även hur du interagerar med den andra personen samt turas om.
5 sätt att ha framgångsrika konversationer

Senaste uppdateringen: 16 januari, 2019

Ibland är allt som krävs för att bli framgångsrik en konversation. Men du kanske tror att framgångsrika konversationer beror på dem omkring dig? Om du vill ha belönande, intressanta konversationer måste du istället följa vissa rekommendationer och vara uppmärksam på saker som du förmodligen inte tänkt på tidigare.

Hur man förbättrar sina konversationer med andra

Lär känna dig själv

Om du vill ha framgångsrika konversationer med andra från och med nu måste du komma ihåg att ju mer du lär känna dig själv, desto bättre. Självupptäckt börjar i sinnet, varpå det kan visa sig fysiskt med andra människor.

Men det är inte allt. Vi tänker ge dig några enkla riktlinjer som inte kommer ta mycket av din tid, och som du faktiskt kan börja följa direkt.

1. Omge dig själv med personer du kan lära dig av

Om du vill att dina konversationer ska bli mer intressanta måste du omge dig själv med stimulerande människor – personer du kan lära dig av. Du vet redan att alla inte är så. Vad du kanske inte vet är att du har makten att välja vilka du relaterar till.

varför inte börja välja ditt sällskap bättre? Du kommer märka hur mycket du lär dig av dem och hur mycket de lär sig av dig!

2. Lyssna verkligen om du vill ha framgångsrika konversationer

Lyssna på den andre

Om du inte lyssnar ordentligt kommer det vara svårt för dig att föra framgångsrika konversationer. Om du inte gör det kommer du trots allt bara tala om dig själv. Du kommer alltid vilja vara i händelsernas centrum och andra kommer tro att du inte bryr dig om vad de har att säga.

Det måste finnas en rytm av att ge och ta i konversationer. Det måste finnas ett intresse av vad den andra personen säger. Annars saknar konversationen syfte. Om du vill följa den första rekommendationen ovan kommer en god förmåga att lyssna vara väldigt användbar när du försöker lära dig av andra.

3. Förstå konversationens rytm

Att förstå och följa konversationens rytm kan verka lätt, men skenet bedrar. En person kan tro att denne deltar i en debatt när han eller hon egentligen varit tyst majoriteten av tiden. Har du svårt att veta när du ska säga något? Ockuperar du hela konversationen? Talar du för mycket när det är din tur? Allt detta är saker du bör tänka på när du konverserar med någon.

Att vara medveten om dina svagheter och se var du kan förbättras kommer hjälpa dig att lära och göra dina konversationer mycket bättre. Det måste alltid finnas balans!

4. Vikten av att anpassa sig till den andra personen

Konverserande man

Kanske pratar du om ett väldigt tekniskt ämne utan att någon förstår vad du säger. Har du satt dig själv i deras skor? Har du märkt vad som försiggår? Att bli medveten om det kommer ge dig avsevärt mer framgångsrika konversationer.

Precis som att du inte kan föra en teknisk diskussion med en 6-åring måste du ta hänsyn till vuxna människors kunskap om specifika ämnen. Att kunna se det, sätta dig själv i deras skor och anpassa konversationen till deras nivå kommer göra dig lättare att tala med och dina konversationer mer belönande.

5. Tala om dig själv om det behövs

Ibland är folk för rädda att tala om sig själva. Det kan vara för att de inte vill gå in på sitt privatliv eller för att de tror att andra inte är intresserade av det.

Men det är inte sant.

  • Om du tror att du har en berättelse eller tanke som kan tillföra något till konversationen ska du inte hålla på den.
  • De omkring dig kommer bli glada och du kommer förbättra konversationen utan att inse det.

Läs följande innan du går: Undvik personer som inte behöver dig

Var naturlig, lyssna, håll dig på deras nivå och lär dig att turas om. Följ dessa riktlinjer för att få mer framgångsrika konversationer, även om du måste anstränga dig lite mer.

Håll ögonen öppna för att se budskapen du skickar till människor med dina ansiktsuttryck och vad du säger.

Det är även bra att vara öppen för att träffa nya, intressanta människor. De kanske ger dig den mest belönande konversationen i ditt liv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.