Undvik personer som inte behöver dig

· februari 10, 2016
Vi bör lära oss att prioritera oss själva, för människor kommer och går men vi består.

Om du ofta använder sociala nätverk har du säkert sett en knapp där det står ”ta bort vän”. Många gånger samlar vi på oss människor som vi egentligen inte känner och relationer som för med sig mer nackdelar än fördelar.

I dagens läge, och speciellt bland yngre människor, är det vanligt att vänskaper avslutas på detta sätt. Den som inte använder sociala nätverk existerar inte. Det är ett kallt och opersonligt sätt att göra sig av med folk.

Med det sagt finns det många tillfällen i verkliga livet då vi bör göra likadant. Många gånger bär vi på relationer som kan bli riktiga bördor. Var dock inte alltför radikal med att visa någon att du vill avsluta relationen. Det handlar mer om prioriteringar och att inte investera tid i någon som inte förtjänar det.

Personer som inte behöver dig

Det är inte alltid lätt att veta när man inte längre är viktig för någon. Och det handlar inte bara om det; det kan till och med vara så att personen inte längre visar respekt. Det är viktigt att kunna se skillnad på de som verkligen vill ha dig i sina liv och de som bara leker med dig.

Om du har barn har du säkert märkt att det kommer en tid då de inte ”behöver” oss längre. De behöver mogna för sig själva och lära sig att bli självständiga. Barn kommer dock alltid behöva oss på ett sätt, för de är en del av familjen. Å andra sidan finns det vänner som bara söker upp oss när de behöver något. Det bör vi vara vaksamma på.

Vi bör hjälpa och visa förståelse för våra vänskaper om det finns ett utbyte. En vänskap, som med alla typer av relationer, baseras på ett ömsesidigt utbyte av känslor, tankar och hjälp…

  • Om du inte känner att det kan appliceras på din relation och du upplever att personen bara söker dig då denne behöver hjälp bör du sätta gränser.
  • Det handlar inte om, som vi tidigare sagt, att klippa alla band. Det handlar mer om att markera gränser.

”Jag kan inte fortsätta så här, för det fungerar inte för mig” eller ”Jag har märkt att du bara vill ha min vänskap när du behöver något. Jag vill att vår relation blir mer ömsesidig”.

personer som inte behöver en

Nöjet att veta vem som verkligen bryr sig

Du behöver inte må dåligt för att gå vidare från personer i ditt liv. Det är vad livet egentligen handlar om, att gå vidare mot det och de som verkligen betyder något.

Den som har ett friare sinne och som inte bär på ett tungt hjärta får ett mycket lyckligare liv, och vi bör därför lämna de som inte behöver oss.

Det kommer kännas jobbigt att upptäcka att det finns personer som inte behöver dig, trots att du själv bryr dig. Det är något som kommer ta tid, men du måste prioritera dig själv och din hälsa. Om du inte respekterar dig själv kan du inte öppna dörrarna till andra möjligheter.

Det är väldigt få som verkligen är viktiga i våra liv, men de är de bästa. Det handlar inte om att ”samla på sig folk” som vi gör på sociala medier. I verkliga livet fungerar det annorlunda.

  • De som verkligen bryr sig visar det eftersom de vill ha en ömsesidig relation.
  • Om dessa visar det bör du göra samma sak tillbaka så att ni kan skapa en mer hållbar relation tillsammans.
personer som inte behöver en

Du behöver många saker för att leva: mat, skydd, värme, boende och frihet. Men glöm inte att det viktigaste i livet inte är ”saker”, utan personer. Därför är det bra att lära sig vårda sina relationer, och även att lämna folk som gör en illa bakom sig för att kunna växa som person.

Prioritera dig själv. Tänk igenom vilka som verkligen betyder något för dig.