5 relationer som kan förstöra ditt kärleksförhållande

När ens förhållande bygger på kommunikation och respekt borde dessa faktorer inte påverka. Men det är alltid bra att vara medveten om eventuella problemområden.
5 relationer som kan förstöra ditt kärleksförhållande

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det är mycket viktigt att känna sig älskad. Att vara i ett kärleksförhållande där du känner dig älskad och uppskattad är ett av livets största glädjeämnen. Men kom ihåg att kommunikation alltid kan leda till problem. Det gäller även om du passar perfekt med din “själsfrände”.

Det finns många olika skäl. Ibland måste vi ta itu med bagage från tidigare relationer. Ex som vill hålla kontakten kan orsaka problem. Andra gånger kräver viktiga människor både vår uppmärksamhet och tid. Men kom ihåg att dessa potentiellt kan skada ditt kärleksförhållande.

1. Svärmor

Påståendet att mammor alltid är närvarande i ens relation är mycket vanligt. Det kan dock vara problematiskt i många fall, särskilt för folk som har problem med sina föräldrar. Å ena sidan vill du och din partner värdesätta er relation; å andra sidan kommer din mamma alltid vara en viktig person i ditt liv.

I det här fallet är det bästa att ha tålamod. Du kan också tänka på hur du kommer känna dig när dina barn växer upp och träffar sina partners.

För det mesta är det en bra idé att skapa en god relation med din partners mor. När du gör det borde du också sätta upp och hålla gränser. Vissa svärmödrar kan vara mer komplicerade än andra. I dessa fall är det extra viktigt att ha tålamod.

2. Kollegor

Kollegor på jobbet

Dina kollegor får alltid det bästa av dig. Du måste alltid ha en bra attityd på jobbet. Det är den sida av dig de ser. Ni stöttar varandra. Ni kan även gå ut och äta tillsammans. Men det är normalt att agera annorlunda hemma än på jobbet. Denna förändring kan slå dig ganska hårt.

Du börjar tänka på hushållsarbetet som du fortfarande måste få gjort. Och din partner kanske inte är på bra humör. Försök att inte prata för mycket om dina kollegor hemma. Gå heller inte ut ensam med någon av motsatt kön.

Om vi ska vara ärliga så är svartsjuka ett finkänsligt ämne. Det är mycket möjligt att din partner inte blir upprörd när du går ut med vänner. Men det är alltid bra att sätta saker i perspektiv. Fråga dig själv, hur skulle du känna dig om din partner alltid gick ut med samma person av motsatt kön?

3. Bästa vänner

Du kan inte förneka det. Det är ett problem för alla. Vi kan alla känna oss avundsjuka på våra partners bästa vänner. Och din partner känner förmodligen på samma sätt. När allt kommer omkring pratar din partner kanske friare med sina vänner än med dig.

Du kanske känner tvivel. Du kan även vara orolig för att relationen kommer att förstöra ert förhållande. Ögonblicket kan även komma när du misstänker att något är fel. Det viktigaste är att upprätthålla god kommunikation med din partner. Låt denne veta att det stör dig.

Du borde också låta honom eller henne veta att du inte vill skapa en spänd situation. Din partner borde veta hur man sätter lämpliga gränser för att undvika ytterligare problem. Och kom ihåg: din partner känner förmodligen på samma sätt. Ge honom eller henne tid och lite utrymme.

4. Husdjur kan vara ett problem i ditt kärleksförhållande

 

Det kanske låter konstigt, men relationer med husdjur kan påverka ditt kärleksförhållande. Det inträffar oftast om ni bara har ett husdjur. Du visar ditt husdjur villkorslös kärlek. Men denna kärlek är inte densamma som den du har för din partner.

Ibland verkar din partner mer tillfreds med att ge husdjuret uppmärksamhet än att hantera livets problem. Det finns vissa tecken att se upp för. Om er hund tar din plats i sängen ska du ta dig en funderare. Var också noga med att inte visa mer kärlek till ditt husdjur än din partner.

5. Personliga tränare

När du tränar så flödar hormonerna. Viktiga hormoner som frigörs under träning är endorfiner. Dessa får oss att känna oss både glada och välmående. Därför är gymmet ett bra ställe att träffa en ny pojk- eller flickvän. Det vill säga om du inte redan har en.

Din partner kan naturligtvis känna sig svartsjuk om du pratar mycket med din personliga tränare. Det kan ge denne felaktiga idéer. Om du vill ha ett sunt förhållande ska du tänka på det: Du måste göra det klart att ni bara har en professionell relation.

Vi vill inte föreslå att du byter tränare. När allt kommer omkring är tillit mycket viktigt i ett kärleksförhållande. Men du skulle kanske kunna fråga din partner om denne har lust att träna tillsammans med dig. Då kommer han eller hon se att din tränare eller coach behandlar alla lika.

Gränser och förtroende: Nyckeln till en framgångsrik relation

När du blir en del av din partners liv så blir han eller hon en del av din familj. Du måste se till att du avsätter tid för honom eller henne.

Vi vet att arbete, barn och andra sysslor är viktiga. Men kom ihåg: ni beslutade att slå era påsar ihop. Och om ni är gifta har ni lovat att vara med varandra resten av livet.

Låt inte dessa relationer ta dig ifrån honom eller henne. Det är viktigt att sätta gränser, kommunicera och lita på varandra.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Fernando Maureira Cid, “LOS CUATRO COMPONENTES DE LA RELACIÓN DE PAREJA”, Revista Electrónica de Psicología Iztacala. 14, (1), 2011
  • Gema Lendoiro, “Suegra y nuera, un clásico en las (malas) relaciones familiares”, artículo en La Razón, 2018
  • “Celos”, Artículo en wikipedia
  • VAN SOMMERS, Peter Los celos. Reconocerlos Comprenderlos Asumirlos Editorial Paidós, 1989 – 254 páginas pág 103

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.