5 egenskaper som gör dig oförglömlig

Oförglömliga personer står inte som hinder i vägen för andra, eller försöker få dem att förändras. De respekterar andra människor som de är, och är glada för deras framgångar och bedrifter.
5 egenskaper som gör dig oförglömlig

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns antagligen många människor som sticker ut i ditt sinne. De är människor som du fortfarande efter många år kommer ihåg och tänker på. Av någon anledning har de blivit oförglömliga. Vill du veta hur du gör för att bli oförglömlig?

Ett säkert kännetecken hos en oförglömlig person är äkthet. De har också en typ av personlighet som aldrig blir nedslagen.

Kanske är du en oförglömlig person? Då kanske du känner igen dig i följande!

1. En oförglömlig person har en lycka som smittar av sig

En oförglömlig person har en lycka som smittar av sig

Om du tänker tillbaka på dina gamla minnen för att komma ihåg en person som är oförglömlig för dig, kommer du definitivt att minnas en glad person. En person som alltid log.

Detta beror på att människor som delar med sig av sin positivitet är människor man blir lockad av. Det är för att de sprider god energi.

En person som har lämnat ett minnesvärt intryck på dig är utan tvekan en person som varit glad och rolig. Personer som är bra på att dela med sig av sin pessimism och negativa syn på världen kommer aldrig att lämna något kvarsittande intryck på dig.

2. De lyckas locka ut det bästa hos andra

Att vara glad och positiv är en nödvändig färdighet om man ska kunna locka fram det bästa hos andra människor. Det gör ditt ansikte mer sympatiskt. Det ger dig mer inre motivation. Detta gör dig också speciell.

En oförglömlig person vet vad du sätter värde på. De insisterar dessutom på att du ska fortsätta jobba för dina mål, även om du inte vill fortsätta kämpa för att nå dem.

Men framförallt hjälper de dig att upptäcka dina mest dolda talanger. De som du inte visste att du hade, eftersom andra nedvärderar dem eller inte ger dem den betydelse de förtjänar.

3. De är alltid ärliga med sig själva och med andra

En oförglömlig människa är alltid ärlig

En person med de ovan nämnda egenskaperna måste vara ärlig mot sig själv. Dessutom måste dessa personer vara ärliga med andra. Detta gör dem oförglömliga.

De erkänner sina misstag, men också sina styrkor. De ljuger inte för andra människor. De är snarare är raka och tydliga, och uppriktiga. Det är på detta vis som speciella människor skapar ett intryck.

Detta är viktigt för att bygga hälsosamma relationer. Dessa relationer måste baseras på uppriktighet och självförtroende. Utan dessa ingredienser, riskerar dessa annars att bli giftiga.

4. De överraskar dig när du minst förväntar dig det

Om det finns något som kännetecknar en oförglömlig person, är det att de överraskar dig när du minst förväntar dig det. Det kan vara med en resa, en handgjord gåva, en berörande engagemang, en idé som vem som helst annan skulle uppfatta som galen och så vidare.

Människor som är speciella på detta sätt har oändlig kreativitet och fantasi. Varje gång du träffar dem är annorlunda. Det är alltid någonting med dem som ger dem en originalitet.

Om du har personer som detta i ditt liv, ta vara på dem. De kommer många gånger att jobba för att sätta ett leende på dina läppar när du går igenom svåra, tunga perioder. Speciellt mörka dagar då du inte ser något hopp.

5. De försöker aldrig att förändra dig

En oförglömlig person vill inte förändra dig

En person som du alltid kommer att komma ihåg är en person som aldrig försöker förändra dig. De försöker aldrig tvinga dig att vara någon annan. Därför kommer du aldrig att se dessa personer jämföra, döma eller manipulera; de fungerar helt enkelt bara inte så.

Människor som blir oförglömliga blir det för att de vet att för att andra ska respektera dem, måste de respektera andra. Därför har de inte någon av de giftiga tendenser som lämnar efter sig en skadad värld.

Om du är med en person som respekterar den du är, som inte försöker förändra dig, och som accepterar dig; hys ingen tvivel mot dem. Dessa är oförglömliga personer som kommer att lämna efter sig ett starkt intryck i ditt liv.

Detta är hur oförglömliga människor agerar. Kanske identifierar du dig med det. Om så är fallet, kan du vara säker på att det finns människor som kommer ihåg dig och fortfarande tänker på det intryck du lämnat kvar hos dem.

Det är viktigt att omge sig med människor som detta. Det här är människor som låter dig växa, som respekterar ditt sätt att leva, som inte försöker förändra dig, och som har en lycka som smittar av sig på dig när du går igenom perioder av sorg.

Du måste ta vara på och skydda den här typen av personer. De är äkta skatter.

Har du en oförglömlig person i ditt liv? Har någon sagt till dig att du är oförglömlig?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Karlsson, E., & Archer, T. (2007). Relationship between Personality Characteristics and Affect: Gender and Affective Personality. Individual Differences Research, 5(1).
  • Kankaraš, M. (2017). Personality matters: Relevance and assessment of personality characteristics.
  • Muscanell, N. L., & Guadagno, R. E. (2012). Make new friends or keep the old: Gender and personality differences in social networking use. Computers in Human Behavior, 28(1), 107-112.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.