5 beteenden som förutspår slutet på relationen

Du kan inte låtsas tro att att din partner kommer förändras om du aldrig sagt till honom eller henne vad som är störande med beteendet. Det är snarare att styra relationen mot sitt slut.
5 beteenden som förutspår slutet på relationen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

När slutet på relationen stundar ställer vi oss ibland frågor som: “Varför? Allt gick ju så bra.” Men är du helt säker på att allt var bra? Idag ska vi upptäcka några beteenden som kan hjälpa dig att förutsäga slutet på relationen.

Förhållanden faller inte samman över en natt utan påtaglig anledning. Det finns vissa beteenden som vi inte inser är skadliga.

Låt oss ta en titt på dem.

1. Att kritisera din partner

Kritisera inte konstant

Ett av de första beteendena som kan hjälpa dig att förutsäga slutet på relationen är när du kritiserar din partner för hur han eller hon ser ut, kör, klär sig, talar, etc. Din kritik har ett mål: att förändra din partner.

Men det kommer aldrig hända; istället är det ett försök att manipulera partnern att vara någon han eller hon inte är.

För att ha ett friskt och starkt förhållande måste båda parter acceptera varandra som de är.

Om du inte gillar personen för vem han eller hon är har du två alternativ: acceptera det eller avsluta relationen. Att kritisera din partner är aldrig ett alternativ.

2. Din partner förolämpar dig

Gör din partner narr av dig? Förödmjukar han eller hon dig då och då? Om du upplever detta men inte säger något, kommer du inte att lösa problemet. Ibland har partners ett sätt som kan vara sårande, men man måste hantera det i kärlekens namn.

Den mest troliga anledningen är att du lider av känslomässigt beroende , och därför vet du inte hur du kan säga “jag tänker inte tolerera det, jag gör slut.”

Det är viktigt att du tänker på att du måste ha respekt i en relation. Om detta inte finns, är detta ett beteende som förutsäger slutet på relationen.

3. Det är alltid din partners fel

Ta ditt ansvar

Bland alla beteenden som förutspår slutet på relationen är det här ett av de tydligaste. När skulden alltid läggs på den andra parten betyder det att man inte tar ansvar.

Låt oss föreställa oss att en kvinna skuldbelägger sin partner för att denne lägger fötterna på bordet. Sanningen är dock att de varit tillsammans i två år och att hon aldrig bett honom att inte göra det.

Vems är egentligen skulden? Det är väldigt lätt att lägga skulden på någon annan, och inte bara för saker som det här, utan för andra saker som vi inte ens inser.

Kvinnan i exemplet borde ha påpekat redan från början att hon inte gillade det, men istället har hon försökt få sin partner att “gissa” att det var något som störde henne.

Hon måste axla sitt ansvar i situationen så att hon kan lära sig av det och använda denna lärdom vid framtida problem.

4. Tystnad och likgiltighet kan skvallra om slutet på relationen

Det finns en attityd som är väldigt giftig och vars syfte är att manipulera. Vi talar givetvis om tystnad och likgiltighet som kan användas för att “bestraffa” sin partner.

Det är ett försök att få partnern att vika sig, utan att behandla honom eller henne med någon som helst respekt. När din partner försöker bestraffa dig för att du säger vad du tycker, eller påpekar vad som stör dig genom att agera med tystnad, då är det dags att lämna relationen.

5. Din partner tvingar dig och kräver saker

Försök inte tvinga

Det har mycket att göra med den ovillkorliga acceptans vi talade om i början. Att tvinga och kräva saker från ens partner är ett beteende som förutspår slutet på relationen.

Man kan inte tvinga eller kräva saker från sin partner. Det är en fri person som man måste respektera utan att försöka manipulera för att få sin vilja igenom. Om det händer i ditt förhållande måste du tänka om. Manipulativa attityder är väldigt giftiga.

Har du upplevt dessa beteenden i din relation? Lägg märke till dem i tid för att kunna sätta stopp för dem innan de gör ännu mer skada.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.