4 näringsrika och mättande drycker

4 näringsrika och mättande drycker
Sofía Quintana Alonso

Granskad och godkänd av sjukgymnasten Sofía Quintana Alonso.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

När vi går på en diet eller helt enkelt försöker att hålla oss friska är det ofta svårt att välja rätt drycker. Vi vet helt enkelt inte vad vi ska dricka (annat än vatten) när vi känner oss törstiga, eftersom typiska förfriskningar innehåller massor av kalorier och konstgjorda smakämnen. Om du letar efter hälsosamma alternativ till vatten har du här är fyra näringsrika och mättande drycker att inkludera i din kost.

Idag ska vi ta tillfället i akt att ta reda på vilka som är de mest näringsrika och mättande dryckerna för alla tillfällen. Du kommer att älska dem!

Färskpressad apelsinjuice

Apelsinjuice innehåller en hel del vitaminer, mineraler, kolhydrater och fiber. I en kopp av denna läckra och uppfriskande dryck kan du hitta 0,96 g fiber, 1,68 g protein, 175 mg C-vitamin, 18 g kolhydrater, 0,24 g fett och endast 79 kalorier.

En kopp kaffe

Kaffe i kopp

Genom att dricka en kopp kaffe ger du din kropp en bra mängd protein, natrium och kolhydrater och du kan också vara säker på att du dricker en mycket näringsrik och kalorifattig dryck. Naturligtvis ska kaffe drickas med måtta på grund av dess koffeinhalt. Om du föredrar den med mjölk bör du välja skummjölk.

Mjölk

Mjölk ger proteiner, fetter, mineraler, vitaminer och kolhydrater – ingredienser som gör att den anses vara en utmärkt dryck. Den har även förmågan att mätta dig och stilla din aptit för en stund. Om du går på en diet bör du välja skummjölk.

Mättande drycker: shakes

Shake med bär

Dessa mättande drycker är utmärkta för personer som vill behålla en stabil vikt. Kalla shakes får dig att känna dig uppfriskad och sänker aptiten. De har ett högt innehåll av fiber och vatten och är mycket fördelaktiga för en god matsmältning. Shakes ger stora mängder av vitamin A, C och E samt mineraler, selen, kalcium och zink.

Rekommenderade shakes

  • Jordgubbar och yoghurt
  • Morot och apelsin
  • Gurka och peppar
  • Jordgubbar och banan

Andra viktiga mättande drycker som du kan inkludera i din kost kan beredas av aromatiska örter. Det finns en stor variation av dessa växter. Så det är bara att välja de som är mest i din smak. Vilken som helst av dessa infusioner kan avnjutas genom att tillsätta tillräckligt med is för att göra en slush, som också är mycket originell. Kaffe som framställts på detta sätt är läckert och njutbart att dricka.

Kom ihåg att i en hälsosam kost är det bäst att undvika söta drycker eftersom de kan vara skadliga för vissa organ i vår kropp i tillägg till att de bidrar till viktökning på grund av deras överdrivna mängd kalorier.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.