19 tips för att spara utrymme i badrummet

Om du vill spara utrymme i ditt badrum kan du dra nytta av mindre områden där du kan sätta upp hyllor som förvaring.
19 tips för att spara utrymme i badrummet

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

De flesta hus har mindre badrum i jämförelse med andra rum, men även om badrummet ofta är ett mindre utrymme går det alltid att göra det mysigare genom att lägga till några dekorativa inslag och tillbehör.

Problemet är att det ofta är svårt att organisera dem på ett bra sätt och det slutar med att du har en röra av flaskor, kosmetiska produkter, toalettpapper och andra badrumsprylar.

Vad många inte tänker på är att det finns utmärkta sätt att spara utrymme i badrummet genom att lite diskret gömma undan allt.

Om du inte redan känner till knepen, har vi dagens artikel satt ihop de 19 mest intressanta alternativen för att hjälpa dig organisera i badrummet och använda utrymmet på ett smartare sätt.

Är du redo att testa?

1. Återanvänd dina PVC-rör

PVC-rör

Ja, du läste rätt. Extra PVC-rör från ett annat projekt kan omvandlas till en praktiskt ställning för hårborstar, hårtorkar och andra tillbehör som annars bidrar till oredan.

2. Köp smala möbler till badrummet

Smala skåp

Hörn- eller väggmöbler är ett utmärkt sätt att ta vara på trånga utrymmen och hörn i badrummet. Du kan förvara handdukar, toalettpapper och massor av andra produkter där.

3. Hängande korgar på väggen

Väggförvaring

Om du har korgar som du inte använder, sätt upp dem på väggen för att förvara dina krämer, borstar osv. Det är ett utmärkt sätt att spara utrymme.

4. Bygg en hylla

Väggförvaring

Hyllor i trä kan ge dina väggar en elegant touch och ackommodera dina kosmetiska produkter på ett ordningsamt sätt.

5. Dörrförvaring

Skåpförvaring

Dina skåpdörrar är den perfekta platsen att sätt upp en hylla för att förvara saker som hårtork och locktång.

6. En handdukshängare och hylla

Handdukshylla

Vad sägs om ett ställe att förvara handdukar och smink? Du kan spara rejält med badrumsyta med några få enkla krokar.

7. Badkar med gömd förvaring

Badkarsförvaring

Om du designar ett badrum eller om du planerar att bygga om ett, testa att bygga in gömd förvaring runt badkaret för alla de där ”extra” prylarna.

8. Flerskiktig förvaring

Förvaring

Föremål som du en gång använde för att visa upp kakor eller förvara serviser kan bli en utmärkt flerskiktig hylla för smink eller andra små produkter.

9. Glasburksarrangemang

Burkar på väggen

Gillar du idén att återanvända? Testa att samla ihop dina glasburkar för att göra den här fina utformningen till badrummet.

10. Använd magnetiska remsor

För att se till att du aldrig tappar bort dina hårnålar och andra små metallobjekt igen, sätt fast en magnetremsa på insidan av en liten hylla eller förvaringslåda för dessa småsaker.

11. Hyllplan ovanför toaletten

En fin hylla ovanför toaletten är ett perfekt ställe att förvara rengöringsprodukter, olika sorters handdukar och en hel del andra saker.

12. Klämmor

Om du inte har någon hylla i duschen eller badkaret för dina badrumsprodukter, testa klämmor.

13. Krokar till sminkbord

Du kan enkelt hitta självfästande krokar som du kan sätta fast på badrumsspegeln eller sminkbordet och ger dig ett ställe att hänga borstar, kammar och andra tillbehör.

14. Hängande hyllplan på dörrar

Du kan sätta upp hängande hyllplan på dörrarna i dina skåp för förvaring av rengöringsprodukter, svampar och annat som kan behövas hållas i ordning.

15. En magnetisk tavla

Köp en magnetisk tavla och fäst små magneter på ditt smink så att det alltid finns inom räckhåll, redo att användas.

16. Rulla din handdukar

Istället för att bara vika dina handdukar, testa att rulla ihop dem och förvara dem i en korg eller på hyllan. Du sparar utrymme i badrummet och skapar en mer välkomnande atmosfär.

17. Ett skåp under spegeln

Utrymmet under handfatet och spegeln är ett perfekt ställe att ställa ett skåp eller en delad hylla. Du kan förvara massvis med saker du använder hela tiden i detta utrymme.

18. Hängare på dörren

Att fästa några hängare på baksidan av badrumsdörren skapar det perfekta utrymmet för handdukar, morgonrockar och andra klädesplagg.

19. Inbyggda lådor

Extra utrymme i väggarna kan användas för att installera små lådor.

Har du några idéer för att spara utrymme i badrummet? Dela med dig av dem till oss och tveka inte att testa några av lösningarna vi har nämnt här.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.