12 användningar av tandkräm

Visste du att tandkräm är en mycket effektiv kur för att eliminera odörer från händerna? Exempelvis den lukt som kvarstår efter att du skurit lök eller vitlök.

Tandkräm har under årens lopp blivit viktigt för oss alla. I sökandet efter ett sätt att ta hand om tänderna och motverka bakterier som kan infektera och försvaga har det uppkommit många olika typer av tandkrämer. Det finns idag många tandkrämsprodukter som täcker konsumenters alla behov och erbjuder ett bra skydd för tänderna.

De komponenter som tandkräm innehåller kan du dock även använda till andra saker i hemmet. Vi kommer i denna artikel att berätta om 12 användningar av tandkräm.

Få bort märken från färg och kritor

tandkräm

Då barn försöker vara kreativa ritar de gärna med kritor på allt de kommer över. Detta resulterar i att de ofta ritar på våra favoritkläder, på väggar, och gör märken som är mycket svåra att få bort. Få att underlätta rengöringen kan du applicera lite tandkräm som du gnuggar på i några minuter och sedan tar bort med en mjuk svamp.

Avfukta speglar

Då vi har duschat kan ångan göra att vi inte ser oss själva i spegeln när vi ska borsta tänderna. För att undvika detta kan du gnugga lite tandkräm på spegeln.

Polera ytor

För att polera ytor i badrummet och köket kan du använda tandkräm. Denna produkt får ditt hem att skina och desinficerar det dessutom. Applicera tandkräm, gnugga ordentligt och låt det verka i några minuter.

Motverka akne

tandkräm

Detta trick är ganska känt, och många har använt det med bra resultat. Tandkräm kan användas för att torka ut finnar och minska fettmängden på huden. Du behöver bara applicera en liten mängd tandkräm på dina finnar och låta det verka i några minuter. Denna kur kan dock ha biverkningar på vissa typer av hy och därför rekommenderas det att du använder tandkräm med måtta.

Rengör naglar

Naglarna drar till sig all typ av smuts under dagen. Om du vill rengöra naglarna ordentligt och även bli fri från bakterier kan du ha på lite tandkräm för att lösa problemet.

Deodorant för händerna

Om du har fått odörer på händerna, exempelvis från vitlök eller lök, kan du applicera ordentligt med tandkräm för att neutralisera dessa lukter.

Rengör smycken

tandkräm

Tandkräm innehåller väldigt passande komponenter för att du ska kunna rengöra smycken och få dem skinande rena. Detta gäller även för andra metallföremål. Gnugga bara lite tandkräm och skölj sedan av med vatten.

Återställ CD-skivor

Efter lång användning och med tidens gång kan kvaliteten på CD och DVD-skivor försämras. Ett trick för att undvika att de skadas är att applicera ordentligt med tandkräm med en trasa.

Vårda bilen

Du kan även använda lite tandkräm för att fylla hålen som uppkommer efter att du målat bilen.

Behandla sår, brännmärken och insektsbett

tandkräm

Det är dessutom en bra idé att använda tandkräm för att lindra effekterna av insektsbett och liknande. Du kan även använda det mot sår.

Rengör pianot

Damm, miljöpåverkan och oljor från våra händer kan göra att pianot mister sin glans och får en gulaktig, nästan smutsig ton. För att bevara glansen på tangenterna behöver du bara polera med lite tandkräm.

Få bort odörer från husdjur

Lukter från olika husdjur kan ofta vara svåra att få bort. För att neutralisera dessa odörer späder du ut lite tandkräm i vatten och häller detta i en sprayflaska. En annan möjlighet är att applicera tandkrämen direkt då du tvättar ditt husdjur. Applicera det i små mängder och använd sedan schampo som vanligt.

MER FÖR DIG