12 intressanta användningar för tandkräm

december 15, 2018
Visste du att tandkräm är en mycket effektiv kur för att eliminera odörer från händerna? Exempelvis den lukt som kvarstår efter att du skurit lök eller vitlök.

Tandkräm har under årens lopp blivit viktigt för oss alla. I sökandet efter ett sätt att ta hand om tänderna och motverka bakterier som kan infektera och försvaga har det skapats många olika typer av tandkrämer. Det finns idag många tandkrämsprodukter som täcker konsumenters alla behov och erbjuder ett bra skydd för tänderna.

De komponenter som denna produkt innehåller kan du dock även använda till andra saker i hemmet. Vi kommer i denna artikel att berätta om 12 användningar för denna produkt.

Få bort märken från färg och kritor

tandkräm mot fläckar

Då barn försöker vara kreativa ritar de gärna med kritor på allt de kommer över. Detta resulterar i att de ofta ritar på våra favoritkläder, på väggar, och gör märken som är mycket svåra att få bort. Få att underlätta rengöringen kan du applicera lite av denna tandrengörare, som du gnuggar på i några minuter och sedan tar bort med en mjuk svamp.

Avfukta speglar

Då vi har duschat kan ångan göra att vi inte ser oss själva i spegeln när vi ska borsta tänderna. För att undvika detta kan du gnugga lite av denna produkt på spegeln.

Polera ytor

För att polera ytor i badrummet och köket kan du använda tandkräm. Denna produkt får ditt hem att skina och desinficerar det dessutom. Applicera den, gnugga ordentligt och låt det verka i några minuter.

Motverka akne

Ta bort akne

Detta trick är ganska känt, och många har använt det med bra resultat. Tandkrämen kan användas för att torka ut finnar och minska fettmängden på huden. Du behöver bara applicera en liten mängd av den på dina finnar och låta verka i några minuter. Denna kur kan dock ha biverkningar på vissa typer av hy och därför rekommenderas det att du använder produkten med måtta.

Rengör naglar

Naglarna drar till sig all typ av smuts under dagen. Om du vill rengöra naglarna ordentligt och även bli fri från bakterier kan du ha på lite tandkräm för att lösa problemet.

Deodorant för händerna

Om du har fått odörer på händerna, exempelvis från vitlök eller lök, kan du applicera ordentligt med tandkräm för att neutralisera dessa lukter.

Rengör smycken

Rengör smycken med tandkräm

Tandkräm innehåller väldigt passande komponenter för att du ska kunna rengöra smycken och få dem skinande rena. Detta gäller även för andra metallföremål. Gnugga bara lite tandkräm och skölj sedan av med vatten.

Återställ CD-skivor

Efter lång användning och med tidens gång kan kvaliteten på CD och DVD-skivor försämras. Ett trick för att undvika att de skadas är att applicera ordentligt med tandkräm med en trasa.

Vårda bilen

Du kan även använda lite av krämen för att fylla hålen som uppkommer efter att du målat bilen.

Behandla sår, brännmärken och insektsbett

Myggbett

Det är dessutom en bra idé att använda denna produkt för att lindra effekterna av insektsbett och liknande. Du kan även använda det mot sår.

Rengör pianot med tandkräm

Damm, miljöpåverkan och oljor från våra händer kan göra att pianot mister sin glans och får en gulaktig, nästan smutsig ton. För att bevara glansen på tangenterna behöver du bara polera med lite av denna produkt.

Få bort odörer från husdjur

Lukter från olika husdjur kan ofta vara svåra att få bort. För att neutralisera dessa odörer späder du ut lite tandkräm i vatten och häller detta i en sprayflaska. En annan möjlighet är att applicera produkten direkt då du tvättar ditt husdjur. Applicera det i små mängder och använd sedan schampo som vanligt.