10 tips för att rena levern

Visste du att ett av de bästa sätten att rena din lever är att dricka vatten? Detta renar också njurarna.

Levern är ett av de viktigaste organen i kroppen eftersom den utför många funktioner som är nödvändiga för din hälsa. Detta vitala organ fungerar som kroppens stora rengöringscentral eftersom den eliminerar gifter som byggs upp och som måste elimineras för att de andra organen ska kunna fungera ordentligt.

Även om levern renar kroppen måste organet självt rengöras emellanåt för att det ska fortsätta att arbeta ordentligt. Intag av för många bearbetade livsmedel eller alkohol samt exponering för kemiska produkter eller föroreningar såväl som andra faktorer kan alla börja överbelasta levern och hindra den från att fungera som den normalt skulle göra. När dessa toxiner börjar ansamlas i levern leder det till andra hälsoproblem. Vill du veta hur du kan rena levern naturligt?

Citronsaft

Drick lite varmt vatten med citronsaft varje dag för att hålla din lever ren och förbättra matsmältningen. Ett glas varmt vatten med citronsaft på fastande mage är allt som behövs för att bli av med de gifter som byggts upp i levern, förbättra din ämnesomsättning, främja matsmältningen och förebygga förstoppning.

Avokado

Avokado
Avokado är känt över hela världen som ett användbart hälso- och skönhetsverktyg. Det anses vara en av de bästa frukterna du kan äta för att få i dig hälsosamma fetter, och den hjälper också till att skydda levern. En japansk studie fann att avokado skyddar levern från gifter som galaktosamin.

Gurkmeja

Gurkmeja är en krydda som fungerar som ett antiinflammatoriskt medel som inte bara förebygger cancer, utan också förbättrar leverns hälsa. Denna krydda ökar också din ämnesomsättning förutom att naturligt rena levern.

Drick mer vatten

Kallt vatten
Ett av de bästa sätten att rena din lever är att dricka 6 till 8 glas mineralvatten per dag. Detta bidrar också till att rengöra njurarna och kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Du måste hålla dig hydrerad, och det bästa sättet att göra detta är genom att dricka mycket vätska. Att dricka vatten har många fördelar och är avgörande för alla som vill rena levern.

Undvik bearbetade livsmedel

Du bör undvika raffinerat mjöl, socker och andra raffinerade livsmedel till varje pris eftersom levern omvandlar dessa till fett och kolesterol. Fettet kan börja ansamlas i buk, rumpa, lår, rygg och andra regioner. Höga nivåer av triglycerider är också relaterat till en ökad risk för hjärtsjukdomar.

Maskrosrot

Maskros 2
Ett av de många medicinska användningsområdena för maskrosrot är just rengöring av levern. Faktum är att maskrosrot har varit en terapeutisk lösning för leverproblem sedan urminnes tider. Det är bäst att konsumera den i form av ett te.

Vitlök

En enda liten vitlöksklyfta är fulladdad med medicinska egenskaper som stärker ditt immunförsvar och skyddar dig mot virus och bakterier. Vitlök innehåller också spår av svavel som förbättrar leverfunktionen genom att aktivera enzymer.

Brysselkål

Även om brysselkål inte tillhör de vanligaste grönsakerna i människors dieter är det ingen tvekan om att den är laddad med nyttiga fördelar som du bör dra nytta av. En av dess viktigaste komponenter är dess glukosinolat, vilket är en svavelförening som skyddar mot och befriar kroppen från skadliga kemikalier och gifter.

Grönt te

Grönt te
Det har visat sig att konsumtion av grönt te hjälper dig att rena levern naturligt samt skydda den från alkoholskador, tumörer och hepatit. Grönt te är rikt på katekiner, vilket gör drycken till en naturlig cancerbekämpare. Den bidrar också till att eliminera fett som har ackumulerats i levern.

Smoothie som hjälper dig att rena levern

När alltför mycket gifter och fetter ackumuleras i levern är det jätteviktigt att ge den ett extra stöd så att den kan återfå sin fulla rengöringskapacitet och förmåga att förebygga hälsoproblem. Här ger vi dig receptet på en underbar reningssmoothie som är perfekt för att rena levern, förbättra matsmältningen och gå ner i vikt.

Ingredienser

  • 2 aloe vera-blad
  • Citronsaft
  • 1 myntakvist
  • 1 tesked gurkmeja
  • 1/2 liter kallt vatten

Hur bereder du den?

Gröp ur massan från de två aloe vera-bladen och lägg i en mixer tillsammans med de andra ingredienserna. Mixa tills alla ingredienser är helt blandade. Gör ditt bästa för att dricka det på fastande mage.

MER FÖR DIG