10 saker formen på dina läppar säger om dig

Även om de kan skilja sig i olika aspekter kan formen på dina läppar faktiskt ge ledtrådar om hur du är som person.
10 saker formen på dina läppar säger om dig

Senaste uppdateringen: 26 januari, 2019

Formen på dina läppar kan säga mycket mer än du tror. Mer specifikt kan de till exempel skvallra om din personlighet. Se om de reflekterar sanningen om dig!

Vad formen på dina läppar säger om dig

1. Tjocka eller stora läppar

tjocka och fylliga läppar

Personer med tjocka och stora läppar vet hur man tar hand om andra. De karaktäriseras först av en stark modersinstinkt såväl som önskan att skydda och ta hand om folk omkring dem. I stressiga situationer tänker de först på alla andra. Av detta skäl är de vanligtvis ansvarsfulla och generösa föräldrar.

2. Större överläpp

Personer vars överläpp är större än underläppen har karaktärer av att vara väldigt känslomässiga, karismatiska och glada. De brukar även ha hög självkänsla såväl som förmågan att attrahera andra. Vidare gillar de att vara i händelsernas centrum.

3. Läppar med samma storlek

Om du har balanserade läppar brukar du även vara en balanserad person med en hälsosam syn på livetDu har ett klokt och resonligt sätt att konfrontera livets problem och lösa dem, oavsett hur svåra de är. Du är även en bra lyssnare som accepterar kritik och respekterar alla åsikter. Personer med balanserade läppar gillar även att skratta och berätta skämt, och är vanligtvis väldigt positiva.

4. Tunna läppar

Om formen på dina läppar är tunn är du troligen en ensamvarg. Dessa individer karaktäriseras av att vara självförsörjande och ha förmågan att lösa allt på egen hand, trots att de även kan vara bekväma med sina vänner. De brukar således komma väldigt bra överens med alla och uppmärksammar andras handlingar snarare än deras ord.

5. Överläpp med betonad V-form

överläpp med betonad v-form

Personer med den här formen brukar vara kreativa, utmärkta konstnärer eller musiker. De karaktäriseras även av väldigt bra visuellt minne. Samtidigt brukar de vara väldigt sociala och söker konstant efter sätt att uttrycka vad de känner, vilket de alltid lyckas med.

6. Överläpp med jämn kurva

Om din överläpp är mjukt kurvig kan du vara en medmänsklig, känslig och snäll person. Du hjälper i sin tur andra så gott du kan, var du än är.

7. Platt överläpp

Om din överläpp är platt tar du stort ansvar för saker och ting. Det visar att du är en väldigt självsäker person. Dina närstående vet att de kan lita på dig i svåra tider.

8. Små, fylliga läppar

Om du har små men fylliga läppar är du förmodligen en flirtig och charmerande person. Din egen bekvämlighet är din högsta prioritet. Även om det kan verka själviskt är du i slutänden medmänsklig och lojal, och kliver alltid fram när någon behöver hjälp. Du sätter inte dina egna intressen framför andras, men du vill inte missa vissa chanser, så du väger alltid för- och nackdelar innan du involverar dig i något.

9. Väldigt tunn underläpp

tunna läppar

Om din underläpp är mycket tunnare än din överläpp har du tur. Det betyder att du har utmärkta egenskaper för att vara en ledare. Du är en övertygande person och vet till exempel hur man övertygar andra. Å ena sidan har du stor personlig energi, som ibland kan flöda över. Framgång väntar dig i nästan allt du ger dig i kast med. Å andra sidan kan dock problem uppstå i dina romantiska förhållanden eftersom dina höga krav kan ge dig otur.

10. Underläpp som är större än överläppen

Den här formen på dina läppar betyder att du är en rastlös person som inte gillar ett regelbundet eller etablerat schema. Du vet dock hur man har kul och behöver alltid fokusera på något som hjälper dig att kanalisera din energi och träffa nya människor. Du brukar även vara nyfiken, social och öppen för nya idéer och saker.

Ofta leder du andra på nya äventyr och är den typen av vän som alla vill ha – håller du inte med?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Seelbach, G. A. (2013). Teorías de la personalidad. Red tercer milenio S.C.
  • Goyarrola, E., Bertocci, P. A., & otros, M. M. y. (2010). Psicología de la personalidad. Revista Española de La Opinión Pública. https://doi.org/10.2307/40180869
  • Lara, A. P., Molina, J. A. M., Antonio, J., Ordóñez, M. J. T., Ignacio, J., Armada, J. V., … Ferre, L. S. (2019). PERSONALIDAD: In Materiales docentes de gerontología y protección de los mayores. https://doi.org/10.2307/j.ctv9hvtps.6

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.