10 saker du måste veta om du vill dejta en stark kvinna

Hon vet vad hon vill ha i livet och är villig att övervinna alla hinder för att nå det. Så vad behöver du veta för att bli en del av hennes liv?
10 saker du måste veta om du vill dejta en stark kvinna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Kvinnor har länge tvingats kämpa mot en stereotypisk svaghet samhället har stämplat de med. Men kvinnor har kämpat och visat att en stark kvinna finns inuti varje kvinna i världen. Tack vare allt kämpande har många sexistiska synsätt försvunnit, och det finns nu oändliga möjligheter för kvinnor att lyckas.

Men det går inte att förneka att denna frihet och självständighet ibland känns skrämmande för de som beslutar sig för att bli en del av detta liv. Vissa må finna det väldigt attraktivt, men ibland kan det vara svårt att förstå en stark kvinnas tankeprocesser och beteende. Hon vet trots allt vad hon vill ha i livet och är villig att övervinna alla slags hinder för att nå det.

Hon tenderar heller inte att ha känslomässiga band, och vet att hon kan älska utan att binda sig. Dejtar du en stark kvinna? Lär dig tio intressanta aspekter du borde känna till om hennes personlighet.

1. En stark kvinna är självförsörjande

kvinna-jobbar-på-kontor

Ibland kan hon vilja ha hjälp med sina aktiviteter och projekt, men en stark kvinna försöker alltid vara självförsörjande. Kom ihåg att hon kommer vilja ta kontroll då och då och hantera situationer som hon tycker är bäst. Undvik att ingripa i hennes beslut, för annars kan problem uppstå.

2. Hon är kreativ

En stark kvinna har ett öppet sinne, är innovativ och letar alltid efter nya saker att prata om. Hon gillar att läsa, ägna tid till sina hobbys och uppleva nya saker för att tillföra spänning till livet. Med det sagt kommer hon förmodligen inte gilla att alltid gå till samma ställen eller alltid vara hemma.

3. Hon vet hur man kommunicerar

par-kommunicerar-med-varandra

Bra kommunikationsfärdigheter är ett av de mest intressanta karaktärsdragen i starka kvinnor. De är inte rädda för tuffa situationer och döljer inte vad de känner. Starka kvinnor är direkta, beredda på alla reaktioner och gillar att hitta lösningar på problem genom att prata om dem.

4. Hon vet hur man tar hand om sig själv

Att ha en stark personlighet betyder inte att hon inte behöver ditt sällskap eller att hon inte vill känna sig omhändertagen då och då. Men oftast kommer hon försöka få dig att förstå att hon kan hävda sig själv och inte behöver din hjälp för att ta viktiga beslut.

5. Hon har tydliga mål

jublandes-kvinna-njuter-vid-sjö

Hon må vara förälskad, men hon vet alltid vad hon vill ha och hur hon ska nå sina mål.

En stark kvinna vet att självkärlek alltid kommer först. Vidare kan hon övervinna alla hinder som står i vägen för att nå sina största drömmar. Försök inte att hindra henne från att få vad hon vill ha, för annars kan hon försvinna ur ditt liv.

6. Hon kommer inte alltid vilja ägna tid med dig

Att ägna tid tillsammans är fantastiskt och kan skapa viktiga minnen, men hon behöver också ägna tid ensam och med andra i sin sociala krets. Att förvänta sig att hon ska ge dig all sin tid kommer markera slutet på förhållandet. Försök att förstå när hon vill ha sitt eget utrymme, och njut självklart också av ditt eget.

7. Hon vill att saker ska vara tydliga

par-som-håller-handen

När det kommer till kärlek vill en stark kvinna alltid att saker och ting ska vara tydliga, även om resultatet inte är vad hon hoppades på. Hon behöver veta vilken typ av förhållande det rör sig om, vad hon kan förvänta sig av dig och var hon kan förvänta sig att gå. Hon gillar verkligen inte när någon leker med hennes känslor och vill ta sig bort så fort hon inser vad som försiggår.

8. Hon ser när saker inte går bra

Om något inte fungerar i förhållandet kommer hon att berätta det för dig direkt. Vidare kommer hon förmodligen att fråga om ni kan prata om det. En stark kvinna har förmågan att analysera ditt beteende och snappa upp alla möjliga otroheter eller tvivel.

9. Hon är rädd för att såras

kvinna-med-tår-vid-ögat

Trots sin starka attityd och mogna sinne kommer hon att försöka hålla sig på avstånd tills hon litar på dig tillräckligt för att känna sig säker. Hon kommer att dela många saker med dig, men förmodligen kommer hon inte låta dig se hennes bästa sida förrän hon känner att hon kan lita på dig fullt ut.

10. Hon är positiv

En positiv attityd är en del av starka kvinnors personlighet. Hon kommer att ifrågasätta alla negativa tankar du har och bli irriterad om du grubblar på dem. En stark kvinna tycker att negativitet bara kommer i vägen för livet. Hon ser alltid svåra situationer från den ljusa sidan.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Johnson, S. K., Murphy, S. E., Zewdie, S., & Reichard, R. J. (2008). The strong, sensitive type: Effects of gender stereotypes and leadership prototypes on the evaluation of male and female leaders. Organizational Behavior and Human Decision Processes. http://doi.org/10.1016/j.obhdp.2007.12.002

  • Kerry, N., & Murray, D. R. (2018). Strong personalities: Investigating the relationships between grip strength, self-perceived formidability, and Big Five personality traits. Personality and Individual Differences. http://doi.org/10.1016/j.paid.2018.05.003

  • Smoreda, Z. (1995). Power, gender stereotypes and perceptions of heterosexual couples. British Journal of Social Psychology. http://doi.org/10.1111/j.2044-8309.1995.tb01075.x


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.