10 naturliga behandlingar för ovårdat hår

10 naturliga behandlingar för ovårdat hår
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Håret är ett av våra vackraste attribut, men vad händer när solen och andra klimatfaktorer påverkar det? Vi ska titta på några naturliga kurer, då de är ett fantastiskt sätt att styra upp ovårdat hår.

Även om det finns många bra skönhetsprodukter för ovårdat hår vill vi ge dig några alternativ som kan spara dig pengar och även gynna din hälsa, då många kommersiella produkter har kemiska ämnen som kan skada ditt hår.

Naturliga produkter ger tillbaka håret sin mjukhet och glans. De är mycket effektiva och applicerar du dem bra kan du få fantastiska resultat utan att behöva tömma plånboken.

Hur kan jag behandla ovårdat hår?

Första behandlingen

Ingredienser

Tillredning

Mängden du behöver beror på hårets längd. Blanda alla ingredienserna, applicera dem i håret och låt verka i minst 20 minuter. Därefter sköljer du med ljummet vatten. Behandlingen kan appliceras en gång per vecka.

Vispa blandningen

Andra behandlingen

Ingredienser

 • 2 matskedar olivolja
 • 1/2 glas öl
 • 2 matskedar senap

Tillredning

Ha i två matskedar senap och olja i ölen. Blanda allt ordentligt och applicera i håret i 20 till 30 minuter. Precis som med den förra behandlingen är det bra för att återuppliva håret. Efteråt sköljer du med ljummet vatten. Behandlingen bör appliceras två gånger i veckan.

Tredje behandlingen

Ingredienser

Tillredning

Mosa aloe veran och ha i tre matskedar öl samt olivolja. Blanda allt ordentligt och applicera på hårtopparna var 15:e dag. Låt verka i 15 minuter och skölj med ljummet vatten.

Skivad aloe vera

Fjärde behandlingen

Ingredienser

 • Papaya
 • Banan
 • Olivolja eller kokosolja
 • Honung
 • Yoghurt

Tillredning

Den här behandlingen är lite svårare med tanke på alla ingredienser som behövs, men den är mycket effektiv. Det första du gör är att blanda allt i en mixer. Mängden beror på din hårlängd. Behandlingen är för topparna och mitten på håret och bör appliceras minst en gång per vecka.

För att applicera behandlingen i håret bör du täcka det med aluminium. Du kan även använda en badmössa. Låt verka i 30 till 40 minuter och skölj med mycket vatten.

Femte behandlingen

Ingredienser

Tillredning

Blanda lika mycket av oljorna och applicera med mjuk massage. Det är ett perfekt sätt att återfukta håret och även ta bort mjäll.

Sjätte behandlingen för ovårdat hår

Ingredienser

 • Kokosolja
 • Curryblad

Tillredning

Mal några curryblad och koka upp dem tillsammans med kokosoljan. Behandlingen bör appliceras minst en gång per vecka och är ett väldigt bra sätt att stärka håret och förbättra dess naturliga glans.

Sked med kokosolja

Sjunde behandlingen

Ingredienser

 • Honung
 • Olivolja

Tillredning

Honung är väldigt användbart för sina naturliga egenskaper. Det är mycket näringsrikt och används ofta inom recept för håret och andra delar av kroppen. Du kan blanda lika stora mängder av oljan och honungen och applicera blandningen direkt på håret, utan att gnugga. Låt sitta i 15 till 20 minuter och skölj därefter.

Sista behandlingen för ovårdat hår

Ingredienser

 • 2 matskedar olivolja
 • 1 matsked honung
 • 1 ägg

Tillredning

Blanda en matsked honung med två matskedar olivolja och ägg. Behandlingen bör appliceras på topparna. Låt sitta i 30 minuter och skölj därefter med ljummet vatten. Du kan använda behandlingen en gång per vecka.

Dessa naturliga behandlingar för ovårdat hår är väldigt användbara och du kommer märka bra resultat om du använder dem regelbundet. Prioritera ditt hår och undvik kemiska ämnen samt för mycket värme.

Vi hoppas att dessa råd kan hjälpa dig och kom ihåg: din hårvård beror på dig.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.