Älskar du din partner mer än denne älskar dig?

Har du någonsin känt att du älskar din partner mer än denne älskar dig? Hur kändes det? Det är en vanlig situation som du verkligen inte borde oroa dig över. I slutändan, om ni är tillsammans och lyckliga, varför oroa sig och skapa ett problem ur den egna osäkerheten?
Älskar du din partner mer än denne älskar dig?

Senaste uppdateringen: 31 mars, 2024

Ibland är det vanligt att en person känner att han eller hon ger mer än den andra i ett förhållande, och älskar mer än vad den andra gör.

Kärlek borde vara balanserad, men som du säkert vet fungerar det inte alltid så.

Det är normalt att höra par som skämtar med varandra och säger saker som “Jag älskar dig mer” och “Nej, jag älskar DIG mer”. När förvandlas det här skämtet till verklighet?

Det kan tyckas vara ett litet problem, men för många är det lätt att känna sig förolämpade om de är den som ger mer.

Tyvärr är det en verklighet som vi måste acceptera. I slutändan kan man fråga sig när saker egentligen är jämlika i relationer?

Jag älskar dig mer och det får mig att tvivla på mig själv

Jag älskar dig mer och det får mig att tvivla på mig själv

Vissa anser sig vara lyckliga att få vara den som älskar sin partner mer och får ge allt de har.

Men kanske är det tävlingsinstinkten som omger så många andra delar av ditt liv som har invaderat även den här delen. Det är faktiskt inte en tävling.

Vad som vanligtvis händer är att du börjar ifrågasätta din partners kärlek. Om du oroar dig för mycket över det, kan du börja se tecken på “brist på kärlek” i saker som bara existerar i din fantasi.

Det är då viktigt att inte bli besatt. Att acceptera situationen kommer också att hjälpa dig att acceptera din partner. Kom ihåg att du älskar personen för både dennes perfektion och brister. Båda är en del av dem.

Om det är svårt för dig, försök att se på ditt förhållande ur en annan synvinkel. Tänk på tidigare relationer du har haft, eller de som kunde ha varit. Tror du att du alltid kommer vara den som ger mer?

Du förstår säkert att svaret på den frågan är nej. Varje relation är annorlunda och unik.

Kommunicera vad du känner

Kommunicera vad du känner

Om du inte mår bra över uppfattningen “Jag älskar dig mycket mer än du älskar mig”, är det en bra idé att du kommunicerar det.

Den andra personen vet förmodligen inte hur du känner eller hur du ser på situationen och kan hjälpa dig att se på saker i ett annat ljus.

Att hålla det för dig själv kan försvaga ditt förhållande. Du kan komma att känna dig upprörd för att du inte får tillbaka samma kärlek eller för att du uppfattar att det inte är rättvist… Men faktiskt så handlar felet om kommunikationen.

Att uttrycka dina känslor högt kommer få dig att inse att du kanske överreagerar.

Ju längre du håller inne det du behöver säga, desto mer kommer du oroa dig och desto större kommer dina osäkerheter bli.

Tänk också på att om du kan kommunicera något så djupt som detta till din partner. Kanske personen kommer att ta emot det med generositet och jobba på att också ge allt denne kan, så att du inte behöver tvivla på dennes kärlek.

Det är dock bättre att inte räkna med denna respons. Det kanske inte alls slutar så. Kom bara ihåg att kommunikation är nyckeln  i alla förhållanden.

Var försiktig med utrymme

Var försiktig med utrymme

Utrymme är väldigt viktigt. Du kanske sitter på den falska tron ​​att “Jag älskar dig” betyder ägarskap. Att “Jag älskar dig” betyder att förbruka den andra eller att man ska göra allt tillsammans.

Det kan slita på och så småningom förstöra ett förhållande.

Eftersom du tror att du är den som älskar mer vill du förmodligen vara med din partner hela tiden, men om du “testar” förhållandet kan du istället få motsatsen till det du vill ha. Din partner kan börja avlägsna sig och känna sig överväldigad. Personen kommer vilja ha sitt eget utrymme.

Sitter du och undrar varför personen fortfarande inte har ringt? Varför tror du att han eller hon undviker dig? Var försiktig så att du inte blir beroende eller kontrollerande. Alla behöver sitt eget utrymme att andas.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.