Att uttrycka din tillgivenhet för den du älskar varje dag

Oavsett hur mycket tid du ägnar med din partner måste du visa denne din kärlek varje dag. Du måste även lära dig att motta den och inte tillåta känslomässig manipulation.
Att uttrycka din tillgivenhet för den du älskar varje dag

Senaste uppdateringen: 28 januari, 2019

Det finns ingen rikare, vackrare kärlek än den som kommer från någon som verkligen tar hand om och respekterar dig: om du tar den för givet och inte tar dig tid att vårda den och uttrycka din tillgivenhet varje dag kommer den gå förlorad för alltid.

Experter på förhållanden varnar för att en av de vanligaste anledningarna till att par bryter upp är för att en part inte får den uppmärksamhet och tillgivenhet den förtjänar. Känslor tas ofta för givet, när känslor som kärlek egentligen måste förnyas varje dag. Det kanske låter poetiskt eller idylliskt, men ett förhållande måste skötas om och vårdas varje dag.

Idag vill vi visa dig vad som måste inkluderas i att uttrycka din tillgivenhet – en väldigt viktig del av kärleken.

Kärlek som vårdas varje dag växer sig vackrare och friare

Ibland räcker det inte med att bara vara älskad: det måste visas. När vi blir äldre behöver folk fortfarande se uppvisningar av tillgivenhet för att stärka sina band, trots att de samlat på sig mer erfarenhet. Våra hjärnor fungerar med ett väldigt förfinat belöningssystem. Det är i dessa områden av hjärnan som våra känslor får “näring”.

Hjärnan kräver det oxytocin och dopamin som släpps ut när vi upplever sann kärlek, intimitet och passion. Vår hjärna är en komplicerad kemisk cocktail med ett syfte: att känna sig förenad och som ett med någon eller något.

hjärta i skål

Våra sinnen behöver ett syfte och våra hjärtan behöver folk och saker att älska. Vi vet hur viktigt det är att älska oss själva, men för att bibehålla intima förhållanden måste vi visa vår affektion dagligen för att förstärka våra band och aktivera vårt neurala belöningssystem.

Låt oss nu ta en titt på några strategier vi kan använda för att sköta om den trädgård som är våra speciella förhållanden.

Få mig att känna mig som någon viktig i ditt liv

 • En partner är inte bara någon att säga hej till när du kommer hem. Det är inte bara någon att berätta dina problem för utan att ens tänka på dennes problem.
 • Din partner är någon som känner och har egna behov. Han eller hon förtjänar att vara älskad och vårdad.
 • Eftersom det är en person du valt att bygga en framtid med är det verkligen viktigt att du får denne att känna precis hur viktig han eller hon är för dig varje dag.
 • Varje konversation du har med din partner har en påverkan på förhållandet. Kom ihåg att visa din uppskattning över att ha personen vid din sida och i ditt liv. Små saker kan göra otrolig skillnad.
 • Empatiskt språk och kommunikation är en av grundpelarna i att älska någon.

De små sakerna är viktiga

 • Din partner vill inte ha presenter eller åka till exotiska platser varje helg. Den som älskar dig vill bara ha din närhet, inte en ursäkt för att i sista minuten ställa in en middag eller strunta i planer som gjorts för helgen.
 • En del av vad som gör de små sakerna så speciella ligger i tillgivenheten de för med sig i varje gest. En oväntad smekning, en kram bakifrån, ett “jag kan göra det åt dig”, ett “du är det bästa som någonsin hänt mig” eller ett “du gör mitt liv vackrare”. Det är små men betydelsefulla sätt att uttrycka sin tillgivenhet på.
vattna-med-hjartan

Att uttrycka din tillgivenhet är att ge känslomässigt stöd, inte själviskhet

 • Din partner ska vara den bästa källan till stöd i ditt liv och ska vara någon du alltid kan lita på. Men vissa har en annan bild av stöd: “Om jag gör det här för dig borde du göra det där för mig.” Det är inte så det ska vara. Verklig kärlek vet inte vad själviskhet är. Den sätter inte sig själv först medan den väntar på att den andra personen ska uppfylla dess behov.
 • De lyckligaste och mest hållbara förhållandena förstår vikten av ovillkorligt stöd. De vet att det är rodret som vägleder oss i svåra tider. I dessa stunder, när vi behöver någon som mest, finns vår partner där för att påminna oss om att vi har deras kärlek och stöd.

Kärleken som inte hindrar dig, kärleken som låter dig växa

De som älskar dig skulle aldrig sätta upp barriärer för din tillväxt. Kärlek erbjuder dig både vingar att flyga och rötter att växa med – en trädgård som behöver lite skötsel varje dag.

 • Det är inte lätt att göra eftersom alla inte förstår eller vet hur man fostrar personlig tillväxt hos sin partner. Alla vet inte hur man sköter om den privata trädgård som skapas mellan två personer i ett förhållande.
 • Sann kärlek kan visa den andra personen att du bryr dig om denne, dennes intressen, hobbyer och värderingar. Det är att berätta för den andra personen att du är engagerad i dennes lycka och personliga välmående.
kvinna med fjärilar

Kom alltid ihåg: om du älskar någon ska du vårda denna hängivelse och uttrycka din tillgivenhet varje dag.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.