Uråldrig, kinesisk kur som sänker kolesterolet
Kolesterol är en typ av fett (eller lipid) som din kropp behöver för att fungera optimalt. Men ett allt vanligare problem i dessa dagar är att många löper hög risk för kardiovaskulära sjukdomar på grund av sitt höga kolesterol, som är ett resultat av en dålig diet. Därför vill vi idag dela med oss av en kinesisk kur för att sänka kolesterolet.
I medicinska termer är tillståndet känt som lipidstörning eller hyperkolesterolemi, och för att det inte ska utlösa andra allvarligare sjukdomar är det viktigt att hitta ett sätt att kontrollera det.
Vi vill även notera att kolesterol delas in i tre olika kategorier beroende på den individuella sammansättningen:
- “Bra” kolesterol är känt som högdensitetslipoprotein (HDL)
- “Dåligt” kolesterol är lågdensitetslipoprotein (LDL)
- Totalt kolesterol är kombinationen av båda dessa typer
I de flesta fall har de med höga kolesterolnivåer ätit en diet som är för fet, men det kan även vara ett resultat av övervikt eller en stillasittande livsstil.
Hälsoexperter och kardiovaskulära specialister uppmanar i allt större utsträckning folk att bli mer medvetna om riskerna med högt kolesterol. Det är därför vi i dagens artikel vill berätta om en naturlig kur som kan få kolesterolet att återgå till normala nivåer, utan några negativa bieffekter.
Traditionell kinesisk medicin har använts i flera sekel, och det finns en kinesisk kur som på senare tid har blivit populär i hela världen bland de som vill kontrollera sin kolesterolhalt.
Besök denna artikel: Tips på hur du sänker dåligt kolesterol med huskurer
En uråldrig kinesisk kur & vad den innehåller
Denna uråldriga kur kombinerar vitlökens och citronsaftens krafter för att förbättra den kardiovaskulära hälsan, minska kolesterolnivåerna och till och med hjälpa de som försöker tappa vikt att nå sina mål. De två huvudingredienserna används i form av ett koncentrerat te som hjälper till att avgifta kroppen, eliminera avfall och förebygga utvecklingen av andra kroniska hälsoproblem.
Självklart är det främst ditt hjärta och cirkulationssystem som påverkas, då cirkulationen förbättras samtidigt som blodomloppet rensas.
Varför sänker vitlök kolesterol?
Vitlök innehåller många näringsämnen och antioxidanter, vilket gör den till en av de bästa kurerna som finns. En aktiv komponent vid namn allicin ansvarar för att minska höga kolesterol- och triglyceridnivåer. Vitlök hjälper även till att förebygga koagulering, vilket hindrar plack från att byggas upp i artärerna.
Varför använda citronsaft?
Citroner är en av de bästa alkaliska livsmedlen i naturmedicin eftersom de kan reglera pH-värdet i blodomloppet. Antioxidantinnehållet hjälper även till att rensa blodet, vilket stimulerar borttagning av kolesterol. Citroner tros dessutom skydda hjärtat eftersom de främjar avgiftning, vilket minskar risken för att drabbas av igentäppta artärer eller högt blodtryck.
Hur gör man en kinesisk kur mot kolesterol?
Recept är enkelt och ingredienserna är både lätta att hitta och billiga. Drick blandningen två gånger om dagen – efter frukost och sedan igen innan middag.
Ingredienser
- 1 liter vatten
- 3 medelstora, ekologiska citroner
- 36 vitlöksklyftor
Beredning
- Skala vitlöken och hacka klyftorna i stora bitar.
- Blötlägg citronerna i vattnet med lite äppelcidervinäger eller bikarbonat så att alla bakterier försvinner från skalet. Efter en timme tar du upp dem och skär dem i bitar.
- Koka upp din liter med vatten.
- När vattnet kokar sänker du värmen och tillsätter citron och vitlök.
- Låt blandningen sjuda och ta bort från värmen precis innan det börjar koka igen.
- När blandningen har svalnat till rumstemperatur förvarar du den i kylen över natten.
- Börja din behandling följande morgon.
Under de första veckorna kommer du att börja märka av fördelarna. Det är dock viktigt att du även håller kontakt med din läkare för att se till att du inte upplever några negativa bieffekter.
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Gómez, L.J.G., and Sánchez-Muniz, F.J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion 50, 219–229.
- Pérez-Jiménez, F., Ros, E., Solá, R., Godás, G., Pérez-Heras, A., Serra, M., Mostaza, J., and Pintó, X. (2006). Consejos para ayudar a controlar el colesterol con una alimentación saludable. Clínica e Investigación En Arteriosclerosis 18, 104–110.
- American Heart Association (2012). ¿Que significan mis niveles de colesterol?