Tror du fortfarande på dessa 5 myter om sex?

Det finns många myter om sex som baseras på sociala stereotyper. Vi kan dock inte säga att de är 100% fel, för ibland kan de stämma.
Tror du fortfarande på dessa 5 myter om sex?

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du tror kanske att hur du ser på sex inte påverkas av något, men det finns fortfarande myter om det i ditt undermedvetna.

Det påverkar dina förhållanden, hur du uppfattar den du har ett kärvänligt förhållande med, hur par verkligen agerar med varandra etc.

Vad kan man göra? Det första du kan göra är att inse och identifiera alla myter om sex som finns. Efter det kan du göra dig av med dem.

Du kommer bli förvånad över hur många övertygelser du fortfarande tror är sanna.

5 vanliga myter om sex

1. Män är oftare otrogna än kvinnor

Har varit otrogen

Är män verkligen mer otrogna än kvinnor? Många tror att män har överdrivet hög libido, vilket gör dem mer benägna att misstänkas för otrohet.

Men det är inte sant. Även om man kanske tror att människor är naturligt monogama är det inte så. Trots att vi väljer att vara med en partner kan vi önska oss förhållanden med andra.

Det har på senare tid lett till öppna förhållanden och många fler friheter, som låter oss släppa lös våra naturligaste instinkter.

Finns det skillnader mellan män och kvinnor? Sanningen är att det inte finns det. Allt beror på hur man ser förhållandet, hur man ser på otrohet och vad man anser vara rätt och fel.

2. Porr är till för män

Hur många gånger har man frågat kvinnor om de ser på porr, varpå de svarat att de inte gör det? Ett liknande fall är att fråga dem om de onanerar.

Myten uppstod eftersom män ofta inte har några problem med att erkänna att de använder porr. Kvinnor håller det istället ofta hemligt.

Porr görs för båda könen och alla kan njuta av pornografiskt material.

3. Afrodisiakum stimulerar sexlusten

Tror de på afrodisiakum och andra myter om sex?

Vetenskapen har inte funnit några bevis för att något livsmedel eller någon dryck skulle stimulera sexlusten.

Choklad, jordgubbar… – dessa har alltid ansetts vara afrodisiaka som ökar passionen samt sexlusten.

Men det är inte sant. De ger bara en placeboeffekt. Vi tror att de ökar vår sexlust, vilket är varför de får önskad effekt när vi tar dem. Det beror dock inte på livsmedlet, utan på vårt sinne.

4. Män söker sex i ett förhållande och kvinnor söker kärlek

Det finns även kvinnor som bara vill ha sex och män som bara vill ha kärlek i ett förhållande.

Många tror att män bara vill ha sex eftersom man felaktigt tror att de är mer benägna att vara otrogna.

Både män och kvinnor kan ha önskan att ha ledigt sex, söka kärlek, bara ha ett förhållande baserat på sex, och så vidare.

Allt beror på personliga omständigheter, upplevelser och preferenser, inte kön.

5. Stora händer = stort kön

Överraskad kvinna

Folk säger alltid att man ska titta på en mans händer för att fastslå storleken på hans paket. Det är en populär myt än idag.

Om en man har stora händer behöver han nödvändigtvis inte vara välutrustad; du kan bli överraskad.

Penisen är som kvinnans bröst. Vår kroppsstorlek, storleken på våra händer och vår vikt är inte viktiga när det kommer till storleken på dessa kroppsdelar.

Storlek har inget med saken att göra, så det är bara ytterligare en av samhällets myter om sex!

Har du trott på de här myterna? Alla har vi någon gång trott på saker som inte är sanna.

Sexmyter är precis vad det låter som. Vi vet inte hur mycket skada de kan göra förrän de påverkar våra förhållanden och hur vi ser på andra.

Om du vet om några myter om sex, dela med dig av dem till oss!

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Sabna Kotta, Shahid H. Ansari, and Javed Ali. Department of Pharmaceutics, Jamia Hamdard, Hamdard Nagar, New Delhi, India. (2013). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3731873/
  • Barash, D. P., & Lipton, J. E. (2003). El mito de la monogamia: la fidelidad y la infidelidad en los animales y en las personas. Siglo XXI de España Editores.
  • Watts, M. (2003). THE MYTH OF MONOGAMY; FIDELITY AND INFIDELITY IN ANIMALS AND PEOPLE. Australian Science Teachers Journal, 49(4), 37.
  • Documentary — Amanda de Cadenet. Retrieved 12 September 2020, from https://amandadecadenet.com/documentary/
  • Bohl, M. The strange science behind why (some) aphrodisiacs work.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.