7 enkla tips för kvinnor med tunt hår

För tjockare hår, eller åtminstone hår som ser tjockare ut, kan du prova några skönhetstrick för att få den look du vill ha.
7 enkla tips för kvinnor med tunt hår
Abel Verdejo

Granskad och godkänd av fysioterapeut Abel Verdejo.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Om du är en av alla kvinnor med tunt hår är du säkert trött på det. Det finns lyckligtvis flertalet effektiva tips som kan hjälpa dig att få hår som ser tjockare ut.

Även om du inte kan ändra den unika genetiska kod som slår fast dina karaktärsdrag finns det saker du kan göra.

7 enkla trick för kvinnor med tunt hår

1. Ny frisyr

Prova en ny frisyr

Om ditt hår är rakt och lealöst kan en ny frisyr vara lösningen på dina problem. Den bästa frisyren i dessa fall är den så kallade “bobfrisyren”. Det kan vara den perfekta stilen för att komplettera ditt hårs naturliga utseende.

När ditt hår inte har mycket volym ska du försöka hålla dig till sportiga, korta frisyrer. Utöver att ge håret form och volym kan en ny hårstil även rama in ditt ansikte. En annan bra idé för kvinnor med tunt hår är att klippa det käklångt.

 • Försök att hålla fronten lite längre och bakdelen något kortare.
 • Det är en snygg visuell lösning eftersom frisyren har lager och djup, vilket gör att håret ser fylligare ut.

2. Lager

Om ditt hår är medellångt och korta stilar inte är för dig kan du prova på en frisyr med olika lager. Det kommer ge håret mer volym utan att offra längd. En enkel lagereffekt kan vara lösningen för dig. Det gömmer effektivt tunnhet i håret, och ger ditt hårsvall lite mer fyllighet och rörelse för en härlig lyster.

3. Volym för kort hår

Om du redan har en kort frisyr men fortfarande inte får till den volym du är ute efter rekommenderar vi att du borstar det mot skalpen. Det kommer ge dig mer volym ovanpå huvudet.

 • Om du inte har hört om det tidigare går det ut på att borsta håret mot skalpen medan du håller i det med andra handen. Det ger dig en fylligare, tjockare och ledigare frisyr.
 • Använd en fintandad kam för bästa resultat.

4. Ge håret lite färg

Gör några slingor

Med ett par slingor kan håret verka lättare och ge illusionen av en fylligare hårman. Du kan välja vilken färg du vill, men beroende på hårets originalfärg och din ansiktsform finns det vissa som är mer effektiva än andra.

 • Som tumregel ger en ljusare färg håret mer volym än mörkare nyanser.
 • Om du inte gillar konstgjorda hårfärger kan du välja naturliga alternativ.

Genom att använda naturliga färger kan du få håret att se tjockare ut, samtidigt som det behåller ett naturligt utseende.

5. Skönhetsprodukter

Om du tror att skönhetsprodukter inte har något att erbjuda mot tunt hår har du fel. För att tillföra mer volym till håret ska du använda produkter som är speciellt framtagna för det.

 • Börja använda speciella schampon och balsam som bekämpar håravfall och främjar hårtillväxt.
 • Det finns många märken som riktar sig till kvinnor med tunt hår. De kan kompletteras med andra badbehandlingar och krämer.

6. Vågor för volym

Vågor är alltid ett utmärkt alternativ för personer med tunt hår. De passar till varje tillfälle och man kan lära sig att göra dem hemma. Du kommer märka att det är en perfekt lösning!

7. Byt hårstil

Ett annat alternativ för att tillföra mer volym och fyllighet är att byta din hårstil.

 • Istället för att dela på håret på mitten kan du byta till en av sidorna.

Även om du kanske inte tror det kan enkla lösningar ge fantastiska resultat och få håret att se fylligare ut.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Díaz Rojo JA. La belleza es salud. La medicalización lingüística de la publicidad de los cosméticos. Contextos. 2002.
 • Montaño I. Mujer, belleza y psicopatología. Rev Colomb Psiquiatr. 2001.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.