5 intressanta tips för att få ett kärvänligt barn

Du måste vara en förebild för att få ett kärvänligt barn. Hur du behandlar andra och barnet självt kommer influera hur det uttrycker sina känslor.
5 intressanta tips för att få ett kärvänligt barn

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Hur många föräldrar drömmer om de stora kramar de får från sina barn? När de kommer hem från jobbet är de så lyckliga över att ha tillgivna barn. Att ha ett kärvänligt barn är väldigt tillfredsställande för en förälder och inte särskilt svårt att uppnå, tro det eller ej.

Det finns dock situationer där ett barn inte är kapabelt att uttrycka sina goda känslor. Detta kan vara på grund av emotionellt trauma eller brist på tillgivenhet. Om ditt barn inte är särskilt tillgivet är det första du måste ta reda på varför och hur du kan hjälpa.

Om du ger ditt barn gott om kärlek och förståelse så kan det radera alla dåliga vanor det har. Det är därför vi idag vill dela med oss av några av de bästa rekommendationerna för att hjälpa ditt barn vara mer ömt och kärvänligt.

Hur man får ett kärvänligt barn

Barn älskar att imitera äldre personer. Det är därför det är så viktigt att vara bra förebilder för dem.

Om du vill ha ett kärvänligt barn så är ett av de bästa sätten att uppnå det att lära det att vara tillgivet mot andra och utveckla handlingar och vanor såsom: att le, tillgivet hälsa på andra och vara uppmärksam på andra.

Pojke med pappa

Vissa föräldrar belönar ofta sina barn på sätt som inte inkluderar tillgivenhet – det kan röra sig om pengar, leksaker eller godis. Istället för att uppfylla sin plikt som föräldrar skapar de istället ett vakuum. Det finns stunder när de bästa belöningarna är en kram eller puss från föräldern.

Att få kärlek är just vad de behöver. Om du vill ha ett kärvänligt barn måste du börja som guiden och hjälpa det uttrycka sina känslor mot andra. Varje steg kommer leda till goda resultat.

1. Visa tillgivenhet

Väck ditt barn på morgonen med kramar och pussar, precis som när det går och lägger sig. Det leder i sin tur till bättre relationer och att det blir till en mer kärvänlig person.

Kärlek gör aldrig ont. Generositet är en dygd som bör uppmuntras från tidig ålder. Att ge kärlek är, tvärtemot vad många tror, ett karaktärsdrag hos starka personer. Tillgivenhet är nära kopplad till goda gärningar. En person som utför goda handlingar har tillgivenhet i hjärtat.

2. Få dem att känna sig säkra

Många barn tvivlar på sina föräldrars kärlek på grund av bristen på vissa gester; de känner att föräldrarna inte uttrycker sin kärlek. Dessa barn kan bli rebelliska över tid.

Det finns stunder du kan dela med dina barn, såsom att se på TV, läsa, äta, leka och till och med sova. När du spenderar tid med dem känner de sig säkrare, och du kommer få mer kärvänliga barn.

Tjurigt barn

3. Garantera ett hem som är fritt från våld

Ditt barn kanske ger upphov till viss stress eller oro, men du måste kunna kontrollera dessa känslor.

Om du inte gör det kan det sluta med att du skriker eller till och med skadar det. Det enda du kommer uppnå är att driva det längre bort från idén om tillgivenhet mot andra.

Om du lär dig att hantera dessa känslor så kommer du undvika konsekvenser som du kommer ångra i framtiden.

4. Lär ut värdet av respekt

När ditt barn följer med dig till butiken, på en promenad eller varsomhelst utanför hemmet ska du vara uppmärksam på hur du behandlar andra människor.

Om du är en vänlig person som hälsar på andra med kärlek och respekt, kommer det förmodligen inte vara svårt att uppfostra ett kärvänligt barn. Genom att lära ut detta demonstrerar du respekten man bör ha för andra.

5. Föregå med gott exempel

Hälsa på alla med tillgivenhet, tala om sakerna du älskar att göra, var generös mot behövande och ingjut dessa värderingar i ditt barn.

Barn vill alltid vara som sina föräldrar, så försök alltid att vara en superhjälte för dem, för du är personen de beundrar mest.

Skrattande pojke

Slutsats

Nuförtiden har teknologi fört oss bort från att dela tillgivenhet med andra människor. Genom att dela vår kärlek genom en skärm blir det svårare att interagera med släktingar, vänner och andra. Låt inte detta skada dina barn, för om de ska bli tillgivna personer måste de se det hos dig först.

Varje barn har en egen värld. Det kommer finnas vissa vars karaktärsdrag inte låter dem vara särskilt uttryckliga. Men vi som vuxna kan hjälpa dem. Få dem att känna sig säkra, lära dem bra värderingar och ge dem gott om pussar och kramar.

Hänge dessa stunder till dina barn, för de kommer tacka dig för det i framtiden.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.



Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.