Jag var tvungen att lämna dig för att ta tillbaka kontrollen

Det enda sättet att ta tillbaka kontrollen över ditt eget liv är att inse ditt värde och sätta dig själv först när du tar beslut.
Jag var tvungen att lämna dig för att ta tillbaka kontrollen

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns två saker som alltid borde vara på samma sida. Ditt hjärta och ditt huvud. Därför är det viktigt att ta tillbaka kontrollen över dessa.

Att älska någon och veta att du måste lämna personen är svårt. Speciellt när det inte finns någon del av dig som vill lämna.

När du tänker på saken kanske ditt liv håller på att tas över av dessa inkräktande tankar, som stör dig mitt i natten och gör att du inte kan sova.

Vi behöver nog inte säga att kärleken till personen har blivit en drog när sådant sker, även om du inte inser att du inte förtjänar sättet du blir behandlad på. Ögonblicket när du inser att ditt förhållande inte är på väg någonstans.

När ett förhållande är ensidigt och du ger allt för personen du älskar utan att få något i gengäld måste tu ta tillbaka kontrollen.

Det första steget är att ge dig själv det värde du förtjänar.

Om du frågar dig själv vad du gjort för att förtjäna detta kommer du inte att komma någonstans. Om du har tvingats genomleva våldsamma situationer känner du förmodligen viss skuld. Det är möjligt att du känner som om den andra personen lägger skulden på dig.

Kanske har du till och med försvarat din partner med näbbar och klor mot familj och vänner eftersom du trodde att du kunde ändra på personen.

Du rättfärdigar naivt personens beteenden och egenskaper med att han eller hon “har en dålig dag” (även om varje dag verkar vara en dålig dag). Du kanske stannar med personen trots allt som skett eftersom du älskar honom eller henne.

Glöm det förflutna, glöm skuldkänslor

Kanske bryr du dig inte om att dina vänner konstant säger vad du redan vet men inte vill erkänna: att du förtjänar bättre.

Ditt sinne försöker bara fly undan svåra känslor som sorg och smärta, även om det bara skjuter på det oundvikliga.

Det spelar ingen roll hur många gånger du trodde att ni var ett perfekt par eller att ni var menade att spendera resten av livet tillsammans.

I takt med att tiden går kommer du till slut att inse vad som försiggår, och förr eller senare kommer du förstå att kärlek utan ömsesidighet inte kommer särskilt långt.

Det är normalt att känna nostalgi efter att du börjat se saker för vad de verkligen är och börjar ta kontroll över ditt liv.

Dessa längtande känslor är vanligtvis baserade på minnen du delar med personen som, vare sig du vill eller inte, bara finns i det förflutna.

Vad som är viktigt är att du slutar känna dig skyldig för vad du gjorde eller vad du tror du gjorde fel.

Att ta tillbaka kontrollen över mitt liv är att få avslut

Du måste förstå att dina mål förändras när du blir äldre, precis som din partners mål förändras. Om era mål går i olika riktningar kommer förhållandet vanligtvis att ta slut.

Det måste inte göra er arga. Det betyder trots allt inte att någon av er har misslyckats. Kanske trodde ni att ni var förälskade, men det var helt enkelt inte menat.

Folk kommer inte alltid att finnas i din närhet, men minnen är varaktiga. Du kan välja om du vill behålla de dåliga eller de bra.

Vi vill klargöra att du genom att ta tillbaka kontrollen över ditt liv inte behöver radera minnena av personen du älskade.

Åratal senare kommer du förmodligen att ta fram vissa minnen ett tag. Det betyder inte att ditt beslut att lämna var ett dåligt beslut.

Tvärtom kommer det ge dig chansen att se att det var det bästa du kunde göra.

För att hindra dessa minnen från att påverka dig negativt måste du få ett ordentligt avslut.

Vissa behöver bara lite tid ensamma. Andra kräver hjälp av en psykolog eller symboliken hos en “uppbrottsritual”. Gör det som funkar för dig.

Att ta tillbaka kontrollen över ditt liv kräver ansvar

Vi kan försäkra dig om att du kommer inse att det inte handlar om att tillskriva skuld när du väl förstår hur viktigt det är att ta tillbaka kontrollen i alla områden av ditt liv.

Du kommer förstå att du kan ta detta som en chans att lära dig en stor livsläxa.

Varenda livsläxa du lär dig kommer att definiera dig.

Om vissa aldrig kommit in i ditt liv kanske du fortfarande inte hade förstått exakt vad du förtjänar och vilka saker som är värda att kämpa för.

Att genomgå hela denna process är något som verkligen kommer hjälpa dig att ta kontroll. Du kommer inse att det viktigaste förhållandet i ditt liv borde vara förhållandet med dig själv.

När du förstår det kommer en värld av möjligheter att öppnas upp.

Ta tillbaka kontrollen över ditt liv, värdera dig själv över andra. Ge dig själv chansen att vara den bästa versionen av dig själv.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.