Skönhetstips med aluminiumfolie för håret

Även om vi alla sett hur man använder det i hårsalonger för att göra slingor finns det faktiskt andra sätt att använda aluminiumfolie för håret. Lär dig mer och prova dem!
Skönhetstips med aluminiumfolie för håret

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Aluminiumfolie har blivit en basvara i våra kök. Alla har vi en rulle i lådan, men vi överväger sällan att använda aluminiumfolie för håret. I den här artikeln ska vi prata om hur man kan använda aluminiumfolie för håret.

Om du vill få ett salongsutseendet utan salongspriserna är den här artikeln för dig!

Varför aluminiumfolie?

Folie för färgning

Håret är en väldigt ömtålig del av kroppen, så det skadas lätt. Det är dock även en grundläggande del av vårt utseende. Alla vill vi se så bra ut som möjligt, så vi känner oss förpliktigade att prova nya stilar tills vi hittar en vi gillar.

Det är där aluminiumfolie kommer med i bilden:

  • Först och främst är det en perfekt isolator. Det är viktigt om du vill förhindra att produkter du applicerar kommer i kontakt med varandra.
  • Vidare bevarar den värme på ett sätt som gör att vi inte behöver värma upp håret för att forma det.
  • Avslutningsvis är den väldigt motståndskraftig. Det hjälper till med två saker: den tolererar alla vätskor och håller sig intakt i samma position under lång tid.

Hur man använder aluminiumfolie för håret

1. Locka det lättare

Locka håret

Du behöver bara en locktång och bitar av aluminiumfolie som är 23 centimeter långa. Mängden beror på hur tjockt ditt hår är. Generellt räcker det med sex stycken, men om du tror att du behöver mer kan du göra 8-10 stycken.

Stapla arken i en hög och klipp bitarna i fyra likadana delar. Därefter separerar du flätorna du vill locka i flera delar med hjälp av hårspännen. Spreja hårsprej på håret du vill locka och vänta i några minuter. Rulla dem en i taget och slå in i aluminiumfolie.

Använd locktången på hög värme och vänta tills lockarna svalnat, varpå du kan njuta av dina nya lockar! Om du sprejar håret igen kan vi garantera att dina lockar kommer hålla länge.

2. Färga håret snabbare

Hårexperten Lidiane Silveira förklarar att bruket av aluminiumfolie när man färgar är en stor upptäckt. När ditt hår värms upp under folien öppnar hårsäckarna upp sig och snabbar upp färgningsprocessen.

Det är dock viktigt att göra det rätt. Du måste veta hur man delar på håret och hur länge man kan göra det innan det börjar göra skada. Därför är det bäst att låta ett proffs lära dig hur du gör det först.

3. Återfukta med en hårinpackning

Hårinpackning med folie

Om du har torrt hår med ett matt utseende kan vi rekommendera den här fantastiska hårinpackningen. När du har applicerat den från rot till topp ska du placera den matta sidan av folien över huvudet i 30 minuter.

Efter 30 minuter tar du bort folien och tvättar håret som vanligt.

Du kommer märka av fantastiska resultat, speciellt om du gjort samma sak utan folie tidigare. Glansen och mjukheten är obeskrivlig.

Har du experimenterat med aluminiumfolie för håret tidigare? Har du provat någon av behandlingarna? Om så är fallet får du gärna dela med dig av dina erfarenheter!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.