Sju potentiella tecken på att din partner är otrogen

Du måste väga in både de goda och dåliga sidorna av alla relationer, och vid behov, utvärdera vad som kan göra dig mer nöjd.
Sju potentiella tecken på att din partner är otrogen

Senaste uppdateringen: 30 september, 2018

Då och då kan du få en känsla av att din partner har svikit ditt förtroende eller till och med varit otrogen mot dig. Det kanske dyker upp små ledtrådar som får dig att tänka till, även om din partner förnekar att något är fel… Den där känslan av att något är fel kan orsaka stor stress. Men hur ser dessa tecken på att din partner är otrogen ut?

Det kan vara mycket svårt att veta med fullständig säkerhet om det är fråga om otrohet, särskilt om din partner inte erkänner.

Det är därför vi i dagens artikel vill vi sprida lite ljus över denna fråga och ge dig några tips och saker att hålla utkik efter för att ta reda på vad som verkligen pågår. Men det är viktigt att understryka att inget av det vi beskriver i denna artikel bör vara ett substitut för en ärlig diskussion med din partner.

Det är viktigt att du är särskilt noga med att inte dra förhastade eller ogrundade slutsatser om möjligheten eller sannolikheten att din partner är otrogen.

7 möjliga tecken på otrohet

1. En plötslig besatthet av mobiltelefonen och sociala nätverk

Dessa är två viktiga faktorer som måste utvärderas innan något annat. Först av allt kan det vara så att din partner har hamnat i ett missbruk av sociala nätverk som du behöver hjälpa honom eller henne att ta sig ur.

Det är därför du behöver väga in om partnerns behov av att ständigt vara uppkopplad började plötsligt, eller har ökat långsamt och med tiden.

Faktum är dock att konstant användning av mobiltelefonen och datorn kan leda till misstänksamhet och dolda beteenden. Notera om din partner bär sin mobiltelefon med sig hela tiden, ständigt kollar sina meddelanden och missade samtal, raderar sina samtalsloggar och meddelanden eller använder sin telefon vid udda tider.

Kom dock ihåg att oavsett vad du misstänker ska du aldrig kolla partnerns mobiltelefon eller sociala nätverk, även om du känner dig säker på att han eller hon är otrogen. Det är en djup kränkning av personens privatliv och förtroende.

Tecken på otrohet

2. En ny fritidsaktivitet som du inte är inbjuden att delta i

Plötsligt har din partner en fantastisk ny hobby och du förstår inte hur han eller hon började med den. Det kan även finnas en ovillighet att låta dig delta i aktiviteten eller dela några detaljer med dig.

Om det händer bör du vara försiktig och förstå att det kan vara din partners sätt att kräva lite välbehövligt personligt utrymme.

Det är därför du noggrant bör undersöka vad som försiggår och inte ta det som ett solklart tecken på att din partner är otrogen. Det är värt att än en gång påminna om att det inte finns något tecken på svek som är 100% tillförlitligt.

3. Fler möten och plikter

Ibland är det denna typ av aktiviteter som kan få dig att känna att något är fel. Om din partner har fler möten utanför arbetstid eller ett udda studieschema kan det få dig att misstänka att något inte är som det ska.

Om din partner vid var och en av dessa tillfällen ger dig detaljerna kring dessa aktiviteter utan att du bett om dem är han eller hon förmodligen inte helt ärlig. Som ordspråket säger: en oönskad ursäkt kan avslöja en skuld.

Kom dock samtidigt ihåg att saker och ting inte alltid går till på det sättet och att denna nya hobby eller detta tidsfördriv inte behöver ses som en bekräftelse på den skuld du letar efter.

4. Fläckar av läppstift, hårstrån eller parfymdoft på kläderna

Fysiska bevis är de starkaste vid otrohet. Att se dessa tecken kan ge dig det du behöver för att konfrontera din partner om situationen.

Fläck av läppstift

5. Plötsligt är din partner mer självsäker

Nya relationer kan ofta höja din självkänsla och höja ditt självförtroende. Så om din partner plötsligt verkar mycket säkrare än tidigare, utan någon annan beteendeförändring, kan det vara en anledning till misstanke.

Denna typ av förändring behöver inte vara dålig i sig. Men när den visar sig tillsammans med de andra tecknen vi redan har diskuterat kan det vara ett tecken på att din partner är otrogen.

6. Plötsligt är din partner mer intresserad av sitt utseende

Denna punkt är kopplad till den föregående. Din partner kan börja bry sig om hur han eller hon ser ut eller plötsligt ändra sitt utseende eller stil. Det är möjligt att din partner kände för en förändring och kanske hade gått i de tankebanorna en tid, eller så kan det vara ett tecken på att han eller hon försöker se bättre ut för någon annan.

Det är återigen därför viktigt att komma ihåg att dessa saker kan vara tecken på att din partner är otrogen, men du bör inte dra förhastade slutsatser.

7. Din partners kärlek till dig förnyas

Kanske har ni levt tillsammans i flera år och har ett sexliv som kommit in i en rutin när din partner plötsligt överraskar dig med nya intressen och förnyat engagemang. Det kan vara så att han eller hon vill förnya er relation, men det kan också vara ett tecken på nya erfarenheter införskaffade utanför relationen.

Vad kan vara orsaken till att din partner är otrogen?

Medan ovanstående och andra beteenden kan tjäna som indikatorer på att det finns en annan person i din partners liv kan de också vara falsklarm.

Det är därför vi ännu en gång upprepar att du alltid måste gå vidare med försiktighet i dessa fall för att undvika att orsaka onödiga skador på relationen.

Gömd ring

Först av allt måste du tänka igenom om något är riktigt fel med din relation från början.

Eftersom otrohet är en av de frågor med störst allmänintresse har det genomförts många studier som samlar in information om de faktorer som är involverade vid otrohet.

Vi vill lyfta fram några av dem här så att du, om det skulle bli aktuellt, har mer information som hjälper dig att verkligen förstå situationen när din partner är otrogen.

Möjliga orsaker till otrohet

  • Brist på kärlek. Det är inte ovanligt att kärlekens glöd falnar med tiden, även om man fortfarande bryr sig mycket om personen. Det kan leda till att du letar efter någon annan medan du fortfarande är kvar hos din partner, även om du då har brutit ditt löfte.
  • Rutin och tristess. Att göra samma saker om och om igen förlorar sin spänning med tiden och folk ger sig ut på jakt efter nya stimulanser. Nyfikenhet och sexuellt eller känslomässigt missnöje kan också orsaka otrohet.
  • Behovet av förförelse. Vissa är extremt fåfänga och narcissistiska. De gillar nya erövringar och att bekräfta sin attraktionskraft.
  • Falska eller själviska föreställningar som motiverar otrohet. Att säga “Bara den här gången”, “Jag har aldrig varit med någon annan så jag förtjänar det här”, “Jag har aldrig velat ha någon så mycket”, “Det är bara sex” eller “Jag kan inte gå miste om denna möjlighet”.
  • Värderingar som tillåter otrohet.
  • Dolda och olösta kommunikationsproblem kan leda till att bitterhet byggs upp i en relation.
  • Ensamhet i ett förhållande som uppstår på grund av känslomässigt avstånd eller en brist på kärlek.
  • Avsaknad av sexuell tillfredsställelse. Detta kan leda till att någon letar efter en annan mer kompatibel partner.
  • Orealistiska förväntningar och idealisering av förhållandet kan skapa stor besvikelse, vilket kan få någon att distansera sig från sin partner.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.