Sann vänskap: bar sin handikappade kompis världen runt

mars 26, 2019
Tack vare vänskap, en dröm och beslutsamhet kunde 29-årige Kevan Chandler resa världen runt trots spinal muskelatrofi. Lär dig mer om denna fantastiska, inspirerande berättelse i den här artikeln!

Sann vänskap innebär ofta att göra uppoffringar för att tillfredsställa behoven hos någon vi älskar. I det här fallet kan miraklet hittas i handikappade 29-årige Kevan Chandler och hans vänner Tom Troyer, Philip Keller, Benjamin Duvall och Luke Thompson.

När denna grupp av amerikanska vänner planerade att spendera sin semester i Europa beslutade de att det inte var ett alternativ att lämna Kevan hemma. Att resa i världen var trots allt en dröm han hade.

Drömmar till verklighet

Klättrar i bergen

Kevan Chandler är en författare som lider av spinal muskelatrofi en smärtsam degenerativ sjukdom som resulterar i muskelsvaghet och oförmåga att gå. Även om sjukdomen berövat honom på vissa fysiska möjligheter tog den inte ifrån honom hans önskan att se världen och äventyra på nya platser.

Normalt sett tar sig Kevan runt i en rullstol, men det finns vissa platser han inte kan nå.

Det var inget problem för hans grupp av vänner, som i andan av sann vänskap beslutade sig för att bygga en skräddarsydd ryggsäck med en vadderad sittplats för Kevan. De bar honom hela vägen och turades om att bära hans 32-kiloskropp. Det första äventyret var under 2015, när hans vänner planerade en färd genom North Carolina, USA.

Med tanke på hans tillstånd kunde Kevan inte följa med, men hans vänner hade andra planer: de satte honom i en ryggsäck och tog honom med sig när de utforskade. Den första resan var en framgång, så de beslutade sig för att gå längre. De beslutade sig för att åka till Europa – en plats där Kevan såg saker han aldrig trott att han skulle se.

De besökta slott, katakomber, kloster och skogar.

Se även: 7 tecken på att du är en fri själ

Övervinn hinder för att nå dina drömmar

Vid Eiffeltornet

Kevans vänner ansåg inte att hans muskelatrofi behövde göra hans drömmar mindre än andra människors. Så utöver att designa en ryggsäck för Kevan och planera att bära med sig allt han behövde för att överleva arrangerade de en insamlingskampanj på GoFundMe.

Det var så de lyckades samla in pengarna till deras stora äventyr. De dokumenterade även sin resa på bloggen We Carry Kevan och ett Instagram-konto (WeCarryKevan), där man kan se alla foton från deras resor. De planerar också att snart sätta ihop en dokumentär med sina upplevelser.

Vad de lärde sig av sina äventyr

Tillsammans på båt – sann vänskap

Deras vänskap tog dem på en resa genom Europa och fantastiska platser i England, Frankrike och Irland. Kevan ville se platser som normalt sett vore oåtkomliga för honom. I 19 dagar reste de genom Europa och såg vackra landskap, berg, fantastiska städer och magiska solnedgångar.

Men allt var inte guld och gröna skogar, för de var tvungna att fysiskt förbereda sig på att bära Kevans vikt, och han var tvungen att ge upp den självständighet han hade i sin rullstol och istället förlita sig på sina vänner.

Kevan säger att det inte bara handlar om honom, utan om hela gruppen. För honom är det extremt viktigt att ha stöd och veta att varje utmaning, prestation och till och med misslyckande har gett honom modet att resa sig.

”Varje steg på vägen hade jag min familj, mina vänner och Gud. Det är därifrån min styrka kommer (allas vår styrka!).

Jag hoppas att jag också kan ge dem styrka, för det är syftet: att ge mod till varandra. Livet levs tillsammans. Alla har vi blivit starkare och modigare med varandra,” reflekterar Kevan.

Vi rekommenderar att läsa: Internationella familjedagen: Fira den bästa gåvan livet har att ge

En inspirationskälla

Med resans fantastiska berättelse om vacker och sann vänskap vill Kevan vara en inspirationskälla för andra handikappade personer i världen. Han vill att de ser att det inte finns något som heter ouppnåeliga drömmar eller hinder som inte kan övervinnas.

Berättelsen om Kevan Chandler och hans vänner demonstrerar definitivt värdet av sann vänskap.

Den lär oss också att ihärdighet, en positiv attityd och viljestyrka kan hjälpa oss att övervinna alla svårigheter och uppnå våra drömmar.