Sänk högt kolesterolvärde med juice

Lider du av högt kolesterolvärde? Du är inte ensam om detta. Lär dig hur en nyttig juice gjord på aloe vera, gurka och grapefrukt kan hjälpa.
Sänk högt kolesterolvärde med juice
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Högt kolesterolvärde är ett problem som påverkar många, speciellt människor som bor i industriländer. Lyckligtvis kan man sänka kolesterolet med smarrig juice.

Men först av allt, vad är högt kolesterolvärde?

Högt kolesterolvärde orsakas av omåttlig mängd lipider i blodet. Lipider är en fettsubstans som finns i alla kroppens celler. De utsöndras naturligt av levern men kan också absorberas när man äter livsmedel som innehåller dem.

Lipider är livsviktiga för vissa kroppsliga processer. Däremot kan för höga halter leda till allvarliga hälsoproblem.

Det som är mest oroväckande med tanke på kolesterolvärden är att många ignorerar detta problem. Det kommer trots allt inte med några tydliga symptom förrän det redan orsakat mycket skada.

Därför bör man regelbundet ta blodprover för att mäta sitt kolesterol. Om resultatet visar ett högt kolesterolvärde bör man vidta omedelbara åtgärder för att få det under kontroll.

Lyckligtvis finns det naturliga sätt att stabilisera kolesterolvärdena vid sidan om medicinska behandlingar.

Ett av dem är en juice gjord på aloe vera, gurka och grapefrukt. Denna nyttiga juice rengör blodådrorna och eliminerar rester av onödiga lipider.

Testa den!

Sänk högt kolesterolvärde med aloe vera, gurka och grapefrukt

Ingredienserna som finns i denna naturliga juice erbjuder stora mängder essentiella näringsämnen som kroppen absorberar. Därefter hjälper de processen med att bryta ner onödig mängd kolesterol som finns i blodcirkulationen.

Drycken är också rengörande och urindrivande, vilket bidrar till viktnedgång och minimerar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Nedan tar vi en titt på fördelarna med alla ingredienser var för sig.

Fördelarna med aloe vera

Aloe vera

De läkande egenskaperna hos aloe vera-gel har använts inom alternativ medicin i hundratals år.

Denna växt är känd för sina antiseptiska, antiinflammatoriska och antioxidativa komponenter, och därmed har den förmåga att skydda kroppen och gynna lindring av flera olika hälsoproblem.

Aloe vera är väldigt fördelaktigt för kroppens cirkulation. Detta är inte bara för att det reducerar inflammation, utan också för att dess näringsämnen bidrar till eliminering av plack som formas på insidan av blodkärlen.

Dess naturliga fibrer, aminosyror och vitaminer minskar mängden av det onda kolesterolet (LDL) och höjer mängden av det goda kolesterolet (HDL) i blodet.

Användning av aloe vera är även ett utmärkt sätt att eliminera gifter från blodet och det främjar bekämpning av skadlig uppsamling av vätska i kroppen.

Fördelarna med gurka

Gurka är en grönsak med lågt kaloriinnehåll vars näringsämnen är väldigt hjälpsamma för att förebygga högt kolesterol.

Gurka är rikt på vatten och antioxidativa komponenter, vilket gör att konsumtion av gurka kan reducera kroppens oxidation av fetter, och då förebygga kolesterol från att syntetiseras.

Samtidigt kan dess vitaminer och mineralämnen minska bildandet av plack i ådrorna och upprätthålla god cirkulation.

Dessutom kan dess fibrer hjälpa dig att fånga skadliga fetter i maten som du äter och förebygga att dessa bevaras i kroppen.

Gurka innehåller också kalium som hjälper dig att reducera skadlig ansamling av vätska i kroppen och förebygga högt blodtryck.

Fördelarna med grapefrukt

Grapefrukt sänker högt kolesterolvärde

Grapefrukt har blivit en populär produkt vid bantning och för bekämpning av högt kolesterol.

Det ökar blodets antioxidativa aktivitet och minimerar de negativa effekterna av fria radikaler. Dessutom hjälper det till med att minska bildandet av plack i blodådrorna.

Kostfibrerna hjälper dig att minska absorptionen av kolesterol i tarmarna medan det också förbättrar nedbrytning av fetter.

Dessutom är det ett rengörande livsmedel som eliminerar gifter från kroppen och gynnar god cirkulation.

Hur man bereder juice på aloe vera, gurka och grapefrukt

Om du vill dra nytta av alla hälsofördelar med dessa ingredienser så kan du testa att göra denna juice.

Ingredienser

  • Saften från 5 grapefrukter
  • 2 matskedar aloe vera-gel (30 g)
  • 1/2 gurka
  • Saften från en halv citron
  • 1 vitlöksklyfta (om man vill)

Beredning

  • Kläm ut saften från grapefrukterna och häll den i mixern. Tillsätt aloe vera-gelen, gurkan och citronsaften.
  • Mixa tills du får en slät dryck och servera direkt.

Intag

  • Drick juicen på tom mage minst tre gånger per vecka.

Som du ser är det enkelt att bereda en juice för att sänka kolesterolet. Dessutom kräver det inte dyra ingredienser som är svåra att få tag på.

Det viktigaste är att kombinera denna dryck med en hälsosam kosthållning med lågt fettintag. Det kommer nämligen inte att göra kroppen gott om man fortsätter med ohälsosamma matvanor.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.