Sänk ditt kolesterol och blodsocker med ingefärsöl

Visste du att ett måttligt intag av ingefärsöl är bra för din hälsa? Utöver att hjälpa dig bekämpa inflammation förbättrar det också din tarmflora och matsmältningshälsa. 
Sänk ditt kolesterol och blodsocker med ingefärsöl

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Ingefära är ett medicinskt livsmedel som är känt för sina näringsegenskaper och hälsofördelar. Det är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler, och ett av de mest effektiva och hälsosamma anti-inflammatoriska medel som finns. Idag ska vi tala specifikt om ingefärsöl och dess fördelar.

Ingefärans speciella doft och smak har gjort roten populär att ha i många recept, men den används också ofta som en alternativ behandling för olika sjukdomar. Visste du att roten innehåller aktiva agenter som sänker din risk för hjärtproblem, muskelsmärtor och andra problem relaterade till inflammation?

Det viktigaste med ingefäran är dess mångsidighet. Den är perfekt för smoothies, te och många maträtter. Roten kan till och med användas för att göra ett naturligt terapeutiskt öl som kan sänka ditt kolesterol och blodsocker samt lindra din smärta.

Vill du veta hur man gör?

Hantera ditt kolesterol och blodsocker med ingefärsöl

kopp med ingefära

Ingefärsöl är en naturlig dryck som har blivit populär i hela världen för sina kraftiga smärtlindande och anti-inflammatoriska egenskaper. Ölen görs genom att jäsa ingefära, och därmed koncentrera dess många medicinska krafter.

Detta ingefärsöl används ofta för att motverka ledproblem. Det hanterar smärta, svullnader och vätskeretention i dina vävnader. Det rekommenderas också för att lindra muskelsmärtor och andra åkommor som kan vara väldigt smärtsamma.

Ölen innehåller aktiva bakteriekulturer som reglerar din tarmflora och förbättrar din matsmältningshälsa. Regelbundet intag kan hjälpa dig att minska överdrivet kolesterol i dina artärer och glukos i ditt blod.

Fördelarna för ditt kolesterol

Kolesterol i blodet

Det finns över 21 antioxidanter i ingefära som hjälper med att motverka lipidperoxidering i dina artärer. Denna process är associerad med lägre nivåer av det bra kolesterolet (HDL). Det är också ett bra sätt att behandla cellskador som motverkar reglering av skadliga lipider.

Ingefära innehåller en aktiv substans som kallas gingerol. Den är anti-inflammatorisk och en antioxidant som minskar bildandet av dåligt kolesterol i din lever. Om du har ingefära i din kost tar du därför bort uppbyggt plack från dina artärväggar. Det låter blodet flöda bättre och du motverkar blockeringar.

Fördelar för typ 2-diabetes

diabetes-test

De kemiska komponenter i ingefära stimulerar också två enzymer som reglerar metabolismen och glukos i blodet. De påverkar även enzymer relaterade till inflammation, en nyckel till att stabilisera högt blodsocker.

Att inta ingefära sänker din risk för metaboliskt syndrom. Det är en åkomma som ökar risken för fetma och diabetes. Naturlig ingefära stöder matsmältningen, som tenderar att vara långsammare när glukosnivåerna är för höga.

Ingefära ökar också din produktion av ett protein som kallas GLUT4, som optimerar hur dina muskler använder socker. Är du redo att lära dig receptet på ingefärsöl?

Hur man gör hemgjord ingefärsöl

flaskor med ingefärsöl

Även om ingefärans egenskaper går att ta del av på många sätt är det här ölet det mest effektiva. Det blir inte bara enklare att inta ingefära. Det koncentrerar också näringsämnena och förbättrar deras egenskaper och fördelar för kroppen.

Ingredienserna är väldigt billiga och du kan oftast hitta dem i matbutiken, annars i hälsokostbutiker.

Ingredienser

 • 1 bit färsk ingefära (5 cm)
 • 1 dl brunsocker eller honung
 • 1 dl citronjuice
 • 2 liter vatten
 • 1 dl fermenterad ingefära (100 g)
 • 1 nypa havssalt (valfritt)

Tillredning

 • Koka först upp 7 dl vatten.
 • När det börjar koka lägger du i den rivna ingefäran, sockret/honungen och havssalt.
 • Sänk därefter värmen och låt sockret smälta helt i 5 minuter.
 • När det har smält har du i resten av vattnet, tar av det från värmen och låter det kylas ner till rumstemperatur.
 • Efter några timmar har du i citronsaften och fermenterad ingefära.
 • Häll det i en mörk glasburk och förvara på en sval plats.
 • Låt stå i 2 till 3 dagar.
 • Tänk på att om du låter det stå en längre tid kan det bli en alkoholdryck.
 • Njut av ölen två till tre gånger per vecka.

Skulle du vilja göra ingefärsölen hemma? Som du kan se är det en väldigt hälsosam dryck som kan bli din kropps bästa vän.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Bhatt, Neeru & Waly, Mostafa & Musthafa, Mohamed Essa & Ali, Amanat. (2013). Ginger: A functional herb.
 • Najim A. Jabir Al-Awwadi. (2017). Potential health benefits and scientific review of ginger. Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy. Vol. 9 (7), 111-116.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.