Naturliga och effektiva kurer för lågt blodtryck
Det är många som lider av lågt blodtryck (hypotoni), men det finns de som drabbas mer än andra, speciellt i varmt väder eller i stressiga situationer. Vi kommer här att titta närmare på symtomen för lågt blodtryck.
Vilka är symtomen på lågt blodtryck?
- Trötthet
- Apati
- Svaghet
- Yrsel
- Sjukdom
- Sömnighet
- Svettning
- Blekhet
Orsakerna…
Bland de möjliga orsakerna till hypotoni hittar vi:
- Brist på kalorier, protein, vitamin C eller vitamin B
- Inre blödningar i tarmkanalen, njurarna eller kolon
- Låga blodsockernivåer
- Fel på sköldkörteln
- Stress och överansträngning
- Emotionella problem
- Biverkningar av vissa läkemedel som antidepressiva och vätskedrivande medel
- Hjärtsjukdomar
Emotionella orsaker
Enligt en del terapeuter som arbetar med psykosomatiska orsaker, dvs. emotionella orsaker, kan hypotoni bero på en brist på kärlek i barndomen eller en negativ attityd till livet.
Naturlig behandling
Utöver att använda dig av de naturläkemedel vi tar upp måste du även följa dessa enkla tips:
- Ät små portioner och missbruka inte något
- Ät små mängder och ofta
- Drick naturliga fruktjuicer och grönsaksjuicer
- Ät inte för mycket salt, men ta inte heller bort det från kosten helt
- Drick tillräckligt med vatten under dagen mellan måltider
- Motionera lätt varje dag
- Sov med huvudet högt
- Gör inga plötsliga rörelser
- Undvik överdriven värme
Låt oss titta på de medicinalväxter som finns för att höja blodtrycket.
Pollen mot lågt blodtryck
Bipolen är ett utmärkt botemedel för att höja blodtrycket en aning. Det har även ett bra näringsvärde eftersom det innehåller protein, vitaminer, mineraler och kolhydrater. Det rekommenderas speciellt för de med anemi och dålig aptit. Om du tar det dagligen kommer du märka vilken energi du får.
Du kan även ta en daglig tesked med finmald pollen som du blandar med vatten eller juice, yoghurt, mm. Personer som misstänker att de kan ha pollenallergi ska undvika det.
Lakrits
Denna rot har många hälsoegenskaper och rekommenderas för att hölja lågt blodtryck. Det är inte något som bör tas av de som har högt blodtryck. Lakrits hjälper även levern samt mot förkylning, hosta och halsont.
Du kan hitta denna rot som piller eller extrakt men du kan även tillreda ett avkok. Du kan vidare få tag på den i sin naturliga rotform och gå och tugga på under dagen. Många äter lakrits för att exempelvis sluta snusa.
Rosmarin
Rosmarin kan öka blodtrycket något och förbättrar blodcirkulationen. Växten är mycket rik på järn och har en hög antioxidativ effekt. Det rekommenderas att du dricker ett te med rosmarin på förmiddagen och eftermiddagen i 10 dagar.
Eterisk myntaolja
Mynta har en läcker och uppfriskande doft som kan hjälpa vid fall av yrsel, svindel och migrän. Du kan använda en droppe eterisk olja och massera försiktigt, och du kan även blanda med vegetabilisk olja eller aloe vera.
Hydroterapi
Den mest ekonomiska huskuren är alltid hydroterapi, eller vattenterapi, där du använder vatten vid olika temperaturer för att få kroppen att slappna av. I det här fallet rekommenderar vi bad av fötter och ben, vilket du kan göra med hinkar med varmt och kallt vatten.
Börja i 10 sekunder med varmvatten, för att därefter byta till kallvatten i 30 sekunder och vidare växla fram och tillbaka. Avsluta med kallt vatten och gnugga benen väl med en handduk.
Bilder: Food Thinkers och net-efekt
Spara
Spara
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Erkan, N., Ayranci, G., & Ayranci, E. (2008). Antioxidant activities of rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) extract, blackseed (Nigella sativa L.) essential oil, carnosic acid, rosmarinic acid and sesamol. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.01.058
- Sigurjónsdóttir, H. Á., Franzson, L., Manhem, K., Ragnarsson, J., Sigurdsson, G., & Wallerstedt, S. (2001). Liquorice-induced rise in blood pressure: A linear dose-response relationship. Journal of Human Hypertension. https://doi.org/10.1038/sj.jhh.1001215
- Mucha, C. J. (2007). Hipertensión e hipotensión arterial. REDVET. Revista Electrónica de Veterinaria. https://doi.org/10.1177/0010414014565890
- MayoClinic: Presión arterial baja (hipotensión). https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/low-blood-pressure/symptoms-causes/syc-20355465