Naturliga behandlingar mot urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion, cystit, eller UVI är en vanlig sjukdom i urinvägarna som drabbar de flesta kvinnor någon gång i livet. Förutom att sjukdomen är smärtsam och irriterande så kan UVI också orsaka sömnlöshet och begränsa våra dagliga aktiviteter.

Det stämmer generellt att man aldrig ska göra något utan att rådfråga en läkare, men ofta kan man uppleva att det inte finns några annat alternativ än antibiotika. De skadar levern och man kan även bli resistent mot dem, vilket minskar deras effektivitet. På grund av det här är det viktigt att först fokusera på att förhindra UVI och lära sig hur man vidtar åtgärder mot den, så att sjukdomen inte återvänder för att förstöra våra dagliga behov.

Vad orsakar urinvägsinfektion?

När njurarna är klara med sin fantastiska uppgift att filtrera och rena blod lämnar de gifter i våra urinblåsor så att de töms med urinen. Därför är det så viktigt att alla delar som binder samman njuren hela vägen till urinröret är i perfekt skick, fria från hinder och med en tillräckligt sur miljö som förhindrar att bakterier växer. Men vissa faktorer som ålder, graviditet, klimakteriet, vissa preventivmedel, prostatainflammation, sjukdomar som diabetes, fysiska förändringar i urinvägarna os.v. kan göra så att bakterier växer och/eller att urinvägarna blockeras, vilket resulterar i en inflammation i urinvägarna som kallas cystit eller UVI.

Symtom

  • Det svider eller bränner när man kissar
  • Det trycker i nedre delen av magen
  • Ett konstant behov av att kissa
  • Illaluktande och/eller grumlig urin
  • Feber

Naturliga behandlingar mot urinvägsinfektion

Apelsin

  • Öka intaget av vätska för att spola ut otrevliga bakterier
  • C-vitamin – ät så mycket apelsin, citron, ananas och blåbärssaft som det går.
  • Sköt intimtvätten ordentligt!
  • Undvik kaffe, alkohol och grönt te, eftersom de kan irritera urinblåsan och öka obehag.

Vi har visat att det är rätt enkelt att behandla UVI. Det krävs bara lite viljestyrka och en väl avvägd kost som är rik på vätska och tranbär. Tranbärens fantastiska förmåga att bekämpa infektioner har bevisats genom forskning, så det är alltid bra att ha några hemma, oavsett om de är färska eller i någon form av juice som finns att köpa i affären.