Lök och vitvinsvinäger: det bästa mot förhårdnader

Tack vare beståndsdelarna i dess två ingredienser är denna lök- och vinägerkur en av de mest effektiva för att få bort förhårdnader på fötterna och även avlägsna fotsvamp.
Lök och vitvinsvinäger: det bästa mot förhårdnader

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Visste du att en av de bästa kurerna mot förhårdnader på fötterna är lök och vitvinsvinäger?

Förhårdnader uppstår vanligtvis på grund av skavande, olämpliga skor, eller om man spenderar för lång tid på fötterna.

Vissa förhårdnader kan vara smärtsamma. För att undvika dem måste du försöka hålla fötterna så fina och fräscha som möjligt. Till exempel kan du använda espadriller eller sandaler på sommaren.

Att gå på stranden barfota kan också hjälpa mycket.

Även om vissa förhårdnader kan vara mycket svåra att bli av med, finns det naturliga kurer man kan använda sig av som kan hjälpa till att minska och få bort dem.

Du behöver bara två ingredienser för att tillaga den naturliga kuren vi delar med oss av i den här artikeln: lök och vitvinsvinäger.

Naturliga kurer mot förhårdnader

Du har förmodligen lök och vinäger hemma i ditt kök. Men du måste se till att använda vitvinsvinäger för bästa resultat. Du behöver också några redskap för att tillaga denna huskur.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 dl vitvinsvinäger
Använd lök och vitvinsvinäger mot förhårdnader

Redskap

  • Plastfolie
  • Bomull
  • Pimpsten
  • Gamla strumpor
Använd pimpsten för fötterna

Som du kan se är ingredienserna och redskapen inte svåra att hitta. Här är stegen du behöver följa för att bli av med de irriterande förhårdnaderna:

Hur man gör en kur på lök och vitvinsvinäger

Börja med att först hälla vitvinsvinägern i en ren behållare. Tvätta sedan löken för att avlägsna bakterier och smuts. Därefter följer du dessa steg:

  • Skär tre lökskivor och lägg ner dem i behållaren med vitvinsvinägern. Låt dem ligga i blöt i några timmar.
  • Därefter kan du blöta en bomullstuss i blandningen och applicera på dina förhårdnader.
  • Täck sedan fötterna med plastfolie. Sätt på strumporna för att hålla plastfolien på plats.

Du bör helst använda denna huskur på kvällen och låta den sitta på under natten. Ju längre förhårdnaderna är i kontakt med denna lösning, desto bättre blir resultatet.

Ta bort förhårdnader med lök och vitvinsvinäger

Nästa steg

När du sedan vaknar nästa morgon tvättar du fötterna med tvål och vatten. Använd sedan pimpstenen för att skrapa försiktigt på förhårdnaderna. Efter denna behandling kommer du märka att dina fötter blivit mycket mjukare.

Om dina förhårdnader är för tjocka eller för hårda, kommer de förmodligen vara svårare att bli av med. Därför kommer du att behöva upprepa denna process några gånger tills du får de önskade resultaten.

Har du precis fått förhårdnader på fötterna är de vanligtvis lite lättare att bli av med. Använd denna kur minst en till två gånger i månaden. På så vis ser du till att de inte blir hårdare.

Använd kuren minst ett par gånger i månaden

Lök och vitvinsvinäger motverkar också svamp

Förutom att minska förhårdnader och motverka uppkomsten av nya kan denna kur med lök och vitvinsvinäger också motverka fotsvamp.

Detta är viktigt om du är i simhallen eller på gymmet ofta och ibland glömmer bort att ta med dig dina flip-flops i duschen.

I stället för att köpa någon specialprodukt, kan du använda dessa två ingredienser som du förmodligen redan har hemma.

Bäst av allt är att denna kur, som du redan har sett, är väldigt lätt att göra.

Vad använder du mot förhårdnader på fötterna? Vi rekommenderar att du provar denna naturliga kur, men du måste använda den regelbundet några gånger för att få resultat.

Använd dig av denna kur så ofta som du tycker du behöver under minst en månad, beroende på dina fötters tillstånd. Du kommer sedan att få uppleva mjukare fötter, fria från förhårdnader!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Stefania Jabłońska, Majewski Sławomir Choroby skóry i choroby przenoszone drogą płciową PZWL 2005, ​ISBN 83-200-3367-5​.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.