Lindra sömnlöshet naturligt med honung och äppelcidervinäger

Har du problem med sömnen? Vi vet hur frustrerande detta tillstånd kan bli, så därför vill vi berätta om några naturliga medel som kan hjälpa dig att övervinna det.
Lindra sömnlöshet naturligt med honung och äppelcidervinäger
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 22 november, 2022

Sömnlöshet uppstår när naturliga sömnmönster störs. Detta leder till svårigheter att både somna och kunna sova tillräckligt länge för att känna sig utvilad, avslappnad och pigg nästa dag. Ta reda på hur du kan lindra sömnlöshet och få en bättre sömn genom att använda naturliga ingredienser som du redan har hemma!

Människor som lider av sömnproblem, som sömnlöshet, söker ofta desperat befrielse från dess frustrerande effekter. Tyvärr slutar det ofta med att man tar mediciner som har olika obehagliga biverkningar.

Men faktum är att det finns några mycket effektiva naturliga behandlingar för sömnlöshet, och dessa orsaka inte samma oönskade konsekvenser som läkemedelsprodukter.

Vad är sömnlöshet?

Personer med sömnlöshet upplever normalt symtom under dagen som fysisk trötthet, mental trötthet och brist på koncentration och energi. Det är viktigt att veta att det att vakna upp olika tider på natten också kan vara ett tecken på sömnlöshet.

Det finns två typer av sömnlöshet: akut och kronisk. Akut sömnlöshet är enstaka fall av sömnlöshet, som inte uppstår regelbundet. Detta beror normalt på en specifik situation som är stressande eller orsakar ångest. Kronisk sömnlöshet varar mycket längre och är vanligtvis en varningsklocka på att det finns något annat problem som kräver uppmärksamhet.

Människor har använt “mormors huskurer” i hundratals år. Därför har dessa blivit alltmer perfekta över tiden. Dessutom innebär dessa naturliga inga biverkningar. Vi listar de mest användbara för att lindra sömnlöshet nedan.

Enkla lösningar för att lindra sömnlöshet naturligt

det glykemiska indexet för honung

Honung: det bästa för en god natts sömn

Honung har länge använts för att behandla sömnsvårigheter. Faktum är att kineserna har använt det i århundraden. Honung innehåller vissa komponenter som hjälper dig att bli sömnig och somna .

Vi kan ibland känna oss så trötta att vi inte kan sova. Detta är varför det är så viktigt att koppla av ordentligt innan du går och lägger dig.

Sockerarterna i honung ökar naturligt våra insulinnivåer och producerar serotonin, vilket är det hormon som förbättrar vårt humör och hjälper oss att slappna av. Och när vi är avslappnade och glada är det lättare att somna snabbt och sova ända fram till morgonen.

Drick äppelcidervinäger för att lindra sömnlöshet

Grekerna var de första som upptäckte att äppelcidervinäger har en hel del imponerande egenskaper. De använde det som ett naturligt antibiotikum och desinfektionsmedel.

Äppelcidervinäger utlöser frisättningen av tryptofan, ett ämne som metaboliseras till serotonin och främjar allmän hälsa. Därför hjälper det till att hindra oss från att känna att vi inte kan somna eftersom vi är för trötta.

Ett avkopplande bad med tillbehör

badkar

Ska vi berätta en annan metod som kan vara till god hjälp för att lindra sömnlöshet som gör att du känner dig ordentligt avslappnad? Har du någonsin provat att dricka en varm dryck medan du ligger i badet? Du kan bara dricka en kopp vanligt örtte, som kamomill, passionsblomma eller valeriana medan du ligger i ett varmt och skönt bubbelbad med några droppar eterisk olja i.

Om du kombinerar de tre ingredienserna vi nämner i denna artikel en naturlig och avslappnande dryck med utmärkta avslappnande egenskaper.

Det är väldigt enkelt att göra: förbered bara en infusion någon av örterna vi nämner ovan och tillsätt två matskedar äppelcidervinäger och två matskedar honung. Rör om väl och njut av detta underbara, avkopplande te.

Nu är du helt redo för läggdags!

Bilder med tillstånd av Flood G.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.