Att lindra ångest med dessa huskurer
Ångestattacker kommer plötsligt och utan förvarning, vilket leder till hög puls, kallsvettning, darrningar, magsmärtor, yrsel, illamående, och mycket mer. I dagens artikel vill vi föreslå några specifika lösningar för att lindra ångest med naturliga huskurer. De hjälper dig att återställa din emotionella och mentala balans.
Vad är ångest?
Innan vi diskuterar huskurerna som kan hjälpa dig att lindra ångest är det viktigt att notera att dessa endast fungerar för att minska ångest när du har en attack. Om du har kronisk ångest och behöver måste söka hjälp hos en terapeut.
Att lindra ångest med medveten andning
Andning spelar en nyckelroll i att balansera ditt nervsystem. När människor upplever en stressande situation slutar de att andas eller andas endast lite grann, precis tillräckligt för att överleva.
När du drabbas av ångest bör du sätta dig eller lägga dig ner, blunda och fokusera på din andning. Luften du andas in ska först fylla magen och sedan förflyttas till bröstet. När du andas ut ska du gå igenom samma rörelser men i omvänd ordning.
Efter ett par minuter av medveten andning bör du börja känna en markant förbättring.
Bad med magnesium
Vatten kan vara en nyckelkomponent i en effektiv behandling. För att lindra ångest på ett avkopplande sätt föreslår vi att du tar ett bad.
Att tillsätta magnesium till badet är även ett bra sätt att bekämpa fall av sömnlöshet, nervositet, irritabilitet, smärta och inflammation – och det är också mycket användbart i tider av stress.
För att göra detta behöver du 100h pulveriserad magnesiumsulfat och en eterisk olja för att förbättra upplevelsen. Naturliga dofter påverkar också ditt humör, och citrus riktar in sig specifikt på nervsystemet.
Tillsätt dessa ingredienser i ett varmt vattenbad. Du kan ligga i vattnet i 20 till 30 minuter. Därefter rekommenderar vi att du tar en kall dusch.
Te på passionsblomma
Underskatta aldrig kraften hos växter att agera snabbt för att återställa din känsla av välbefinnande. Du kan även kombinera flera växtbaserade behandlingar med intag av ett te gjort på passionsblomma. Passionsblomma är en ört som är välkänd för sin förmåga att lindra ångest och liknande symtom, som hjärtklappning, darrningar, muskelkramper, med mera.
Bachs blomsterterapi
Bachs blomsterterapi använder blomsteressenser för att stilla känslor av ångest. Det hjälper dig att ta kontroll över situationen, håller dig fokuserad och gör att du kan agera lugnt och utan impuls för att återbalansera din kropp.
Ibland kallas denna behandling helt enkelt för “Rescue“, men vissa varumärken av Bachs blomsterterapi är avsedda för akut behandling.
Du bör dock inte ta det under längre tidsperioder, dess fördelar kommer från att använda det under särskilda omständigheter. Men det har inga biverkningar eller läkemedelsinteraktioner och det är säkert för barn och kvinnor som är gravida. Så risken är mycket låg.
När du känner oron komma krypande tillsätter du fyra droppar av denna kur till ett glas vatten och smuttar långsamt. Drick endast den mängd du behöver för att börja må bättre.
Lera för buken
Vad är relationen mellan din nervositet och matsmältningssystemet? Många näringsexperter och terapeuter har påpekat hur dålig matsmältning kan påverka humöret till den grad att det orsakar betydande anfall av irritabilitet eller ångest.
Om du misstänker att din ångest beror på obalans i matsmältningssystemet, prova en mycket gammal huskur som snabbt kan lugna dig. Den kan samtidigt verka avkopplande.
Tillverka en kompress av röd lera och applicera den på buken i minst en halvtimme eller över natten. Täck leran med en handduk för att hålla den varm.
För att ta bort leran tar du bara en varm dusch.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Mulholland, C. (2017). Anxiety disorders. In Psychiatry by Ten Teachers, Second Edition. https://doi.org/10.1201/9781315380612
- Tovote, P., Fadok, J. P., & Lüthi, A. (2015). Neuronal circuits for fear and anxiety. Nature Reviews Neuroscience. https://doi.org/10.1038/nrn3945
- Siracusano, A., Niolu, C., Sacchetti, L., & Ribolsi, M. (2012). Depression and anxiety. In Neuropsychiatric Dysfunction in Multiple Sclerosis. https://doi.org/10.1007/978-88-470-2676-6_11