Naturliga huskurer för ulcerös kolit
När vi talar om ulcerös kolit (IBD) refererar vi vanligtvis till gastrointestinala problem som huvudsakligen drabbar grovtarmen. Grovtarmen inflammeras av en eller annan anledning, inklusive bakterier, virus, svamp eller till och med känslomässiga anledningar. Detta kan sedan, direkt eller indirekt, leda till tillstånd i andra organ. Fortsätta läsa för att lära dig om flera huskurer för ulcerös kolit.
När folk drabbas av kolit märker de oftast av följande symtom:
- Buksmärtor
- Diarré
- Blod i avföringen
Det finns som sagt några effektiva huskurer för ulcerös kolit som kan hjälpa vid detta tillstånd och de symtom det kan ge upphov till. Vi ska dela med oss av några viktiga förslag för att behandla ulcerös kolit, och hjälpa dig förebygga komplikationer som kommer från detta tillstånd. Notera att dessa endast är tips och att du alltid borde höra med din läkare för vidare behandling.
Ät en balanserad diet
Det viktigaste förslaget är att försöka äta stora mängder naturliga och färska livsmedel med mycket fibrer, eftersom detta ger din kropp de nödvändiga näringsämnen som behövs, utan att överbelasta systemet. Tack vare detta undviker du att irritera matsmältningssystemet.
Det är viktigt att undvika kryddstark mat, alkohol och stora mängder kaffe.
Ät minttabletter
Mint hjälper till att förbättra matsmältningssystemets funktion genom att aktivera salivkörtlarna. Det kontrollerar även nervsystemet.
Ingefärste
Ingefärste är en av våra mest effektiva huskurer för ulcerös kolit, eftersom det eliminerar diarré och smärta som associeras med denna sjukdom.
Korntillskott
Denna ört är till utmärkt hjälp när det kommer till tarmfunktionen och är även en utmärkt källa för vitaminer och mineraler som hjälper till att förebygga symtomen för kolit.
Huskurer för att förbättra kolit
- En av de enklaste och effektivaste huskurerna är att dricka ett glas vatten med två teskedar äppelcidervinäger och honung. Detta ska konsumeras precis innan en måltid, tre gånger per dag.
- En annan kur för att bekämpa kolit är att koka 25 cl vatten och lägga till en nypa läkemalva. Efter fem minuter låter du det dra, varpå du silar. Du bör endast dricka en kopp om dagen i några veckor, men det spelar ingen roll vilken tid du dricker blandningen.
- Gör en smoothie genom att mixa mineralvatten med ett äpple, en morot, en gurka och en rödbeta. Bered en på morgonen och en på eftermiddagen, varje dag i några veckor.
- Dränk en eller två skedar linfröolja i 1 dl vatten en hel dag. Du bör blanda dem väl och helst dricka det på tom mage.
- Risvatten är ett annat utmärkt alternativ för att lindra symtomen från kolit. Du behöver helt enkelt koka 2 1/2 dl ris i 7 1/2 dl vatten i 20 minuter. Låt det stå ett tag, varpå du silar och dricker vattnet.
- Kamomillte hjälper till att minska inflammationer i grovtarmen. Du kan dricka det flera gånger per dag.
- En utmärkt huskur mot kolit är aloe vera, som du bereder hemma eller köper i en hälsokostbutik. Gelen från denna växt hjälper till att reparera slemhinnan i grovtarmen och matsmältningskanalen rent generellt.
- För personer som är mer benägna att drabbas av detta tillstånd rekommenderar vi att äta äpplen och papaya, eftersom dessa två frukter hjälper till att behandla kolit.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Gomollón, F., García-López, S., Sicilia, B., Gisbert, J. P., & Hinojosa, J. (2012). Guía clínica GETECCU del tratamiento de la colitis ulcerosa elaborada con la metodología GRADE. Gastroenterol Hepatol [Internet], 11(001), 1-92.
- Herrera, A. T., Peracaula, M. M., Sainz, N. B., Carner, I. C., Badía, N. C., Benaprés, J. R. M., & Jordá, F. C. (2009). Aplicación de un modelo de asistencia continuada en la enfermedad inflamatoria intestinal: la Unidad de Atención Crohn-Colitis. Gastroenterología y hepatología, 32(2), 77-82.
- Tobón, S., Vinaccia, S., Quiceno, J. M., Sandín, B., & Rojas, A. C. N. (2007). Aspectos psicopatológicos en la enfermedad de Crohn y en la colitis ulcerosa. Avances en Psicología Latinoamericana, 25(2), 83-97.