Huskurer mot parasiter

 

Parasiter är betydligt vanligare än vad vi tror och de är svåra att diagnosticera, eftersom symptomen från dem kan förväxlas med annat så som omåttlig aptit, trötthet eller oro. Parasiterna är dessutom sammanlänkade med vissa neuronala sjukdomar, därför är det viktigt att känna igen symptomen och förebygga så att man inte drabbas.

Här nedanför tar vi upp de vanligaste symptomen från parasiter där candida är den mest välkända. Vi kommer också att ta upp naturliga livsmedel och huskurer som kan hjälpa till att på ett naturligt sätt behandla kroppen mot parasiter.

De vanligaste symptomen

 • Aptitstörningar (överdriven eller brist på hunger)
 • Svullna ögon
 • Oro och nervositet
 • Sveda och irritation i näsan,  ögonen eller analområdet
 • Utvidgade pupiller
 • Tarmbesvär (förstoppning, diarré)
 • Sömnlöshet utan någon vidare anledning
 • Trötthet
 • Huvudvärk

Vissa sjukdomar såsom epilepsi, autism och Alzheimers kan möjligtvis sammankopplas med förekomsten av parasiter.

Kost mot parasiter

Du måste följa en strikt diet för att kunna utrota parasiterna eftersom att parasiter lever på vissa livsmedel. Det är absolut nödvändigt att helt undvika:

 • Socker och söt mat
 • Alkohol
 • Mjölk och mjölkprodukter

Du bör också minska ned dit intag av raffinerade kolhydrater (såsom vitt ris, pasta och bakverk)

Vitlök

Vitlök-konsumering

Vitlök är en medicinalväxt som fungerar som en naturlig antibiotika och hjälper att förebygga en mängd sjukdomar.  Den är dessutom effektiv mot parasiter och det enda negativa är odören och att inte allas matsmältningsapparat går ihop med vitlök.

Tål man vitlök kan man med fördel äta den rå på morgonen. Du kan också prova den tibetanska vitlökskuren.

Pumpafrön

Pumpafröet är bland det mest kraftfullt verkande födoämnet som finns när det gäller att förbygga och utrota parasiter. Fröna måste ätas råa och orostade och gärna på morgonen innan du äter frukost.

Du kan också göra en vegetabilisk dryck liknande horchata genom att mala 50 gram pumpafrön och blanda med 2,5 dl vatten. Du kan om du önskar söta drycken med lite stevia.

Oregano eterisk olja för invärtes bruk

Oregano är den mest effektiva eteriska oljan för att bli av med parasiter, men när du köper den måste du försäkra dig om att det är en olja som passar för invärtes bruk eftersom att du annars kan få en olja som är giftig att inta oralt.

Ta en droppe dagligen blandad med lite vegetabilisk olja och helst på tom mage.

Tarmfloran

Inälvsparasiter förändrar tarmfloran och förökar sig snabbt när tarmfloran är i obalans. Därför är det en god idé att äta probiotika för att återuppbygga tarmfloran och bekämpa parasiter.

Timjan- och kamomillinfusioner

Kamomill

Även om infusioner är milda kurer i förhållande till extrakt så kan de hjälpa att förebygga, eller fungera som kompletterande behandling.  

Gör i ordning en liter av timjan- och kamomillinfusioner som du dricker av under dagen.

Extrakt på grapefruktkärnor

Det här extraktet finns att köpa i hälsokostaffärer och har i studier visat en förmåga att ta död på eller hämma tillväxten av en mängd potentiellt skadliga bakterier, virus och parasiter. Det är också rikt på c-vitamin.

Inta enligt instruktioner på förpackningen. Det är dock viktigt att först rådgöra med sin läkare eftersom att extraktet kan påverka effekten av andra läkemedel.

Papayafrön

Du kan göra en papayashake genom att mixa papaya med frön, vatten och lite stevia för sötma. Drick på morgonen innan frukost.

 papaya-jshildreth

 Hemmagjord sirap

Du kan tillaga en hemmagjord sirap med följande ingredienser:

 • 100 gram pumpa
 • 500 gram krossad vitlök
 • 500 gram honung

Koka pumpaköttet i två liter vatten ända tills vattnet har reducerats till hälften. Ta av från plattan och lägg i vitlök och låt stå i två timmar. Tillsätt sedan honungen och filtrera.

Drick två skedar per dag.

Allmänna råd

 • Om du har husdjur bör du behandla dem regelbundet efter din veterinärs rekommendationer. Djuren kan nämligen föra vidare parasiter genom kroppskontakt.
 • Det är också viktigt att vara medveten om att ifall någon i din familj har parasiter så kan de ha smittat andra i familjen och därför bör hela familjen följa behandlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MER FÖR DIG