Huskurer som bekämpar vaginala svampinfektioner

En av de vanligaste orsakerna till vaginala svampinfektioner är Candida albicans. Naturlig yoghurt är en av de bästa lösningarna för att bekämpa vaginal svamp. Bakterierna hjälper till att återställa pH-balansen.
Huskurer som bekämpar vaginala svampinfektioner

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vaginala svampinfektioner orsakas av en mängd olika mikroorganismer som normalt finns i ett friskt underliv. En av de vanligaste orsakerna till vaginala svampinfektioner är Candida albicans, som orsakar symtom som sekretion, lukt, klåda och rodnad på blygdläpparna. I vissa fall sträcker sig rodnaden till den övre delen av låret. En annan typ av vaginal infektion är den som läkarna kallar “bakteriell vaginos” (BV). Symtomen inkluderar omfattande sekretion som åtföljs av en stark lukt, särskilt efter samlag.

När du upplever symtom på en svampinfektion är det mycket viktigt att rådgöra med din läkare för att avgöra lämplig behandling för den typ av organism som orsakar infektionen. Ta en titt på följande huskurer och hälsosamma vanor som kan hjälpa dig att bekämpa svampinfektioner:

Hälsosamma vanor för bekämpning av svampinfektioner

Håll dig torr

Kom ihåg att torka dig väl när du varit på toaletten. Svamp växer och reproduceras i varma, fuktiga miljöer, så det är viktigt att torka det vaginala området efter dusch eller bad.

Använd underkläder som andas

svampinfektioner i underlivet
undvika att bära en våt baddräkt eller bikini under längre tid efter simning.

Upprätthåll god personlig hygien

Oavsett om du lider av en svampinfektion eller inte ska du tvätta dig med en mild tvål. Tvätta dig dagligen och undvik att dela handdukar, tvål och andra hygienartiklar med andra. Du bör också tvätta dina underkläder i varmt vatten eller en lösning av vinäger och vatten för att helt eliminera all svamp.

Undvik starka tvålar

mild tvål för svampinfektioner

Huskurer för att bekämpa svampinfektioner

naturlig yoghurt hjälper mot svampinfektioner
Naturlig yoghurt vaginala svampinfektionerDet hjälper till att återställa den naturliga syrabalansen tack vare dess bakterier.

Borsyra

Borsyra är en ekonomisk behandling som bekämpar vaginal svamp. Flera studier har visat att det är effektivt för att bekämpa svampinfektioner. Efter att först ha rådgjort med en läkare kan du bereda gelatinkapslar för användning som stolpiller genom att fylla små kapslar med borsyra. Använd denna lösning en gång dagligen i en vecka.

Medicinalväxter

  • Om du vill lindra vaginal klåda och sveda, bered en rosmarininfusion och använd en handduk för att applicera den utvärtes.
  • Ett annat alternativ är att dricka timjante. Tillsätt bara en matsked timjan till en kopp kokande vatten. Drick 1-4 koppar dagligen.
  • Malva är en bra behandling för att bekämpa Candida albicans och symptomen det orsakar. Denna växt är idealisk för att minska inflammation samt för att få en avslappnande och smärtlindrande effekt. För att bereda den kokar du bara några malvablad i en liter rent vatten. Låt svalna och använd som ett sittbad för det vaginala området.

Vi hoppas att du har nytta av denna artikel om hur man bekämpar vaginala svampinfektioner.

Detta kanske intresserar dig
Naturliga medel för att avlägsna svamp & stärka naglarna
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
Naturliga medel för att avlägsna svamp & stärka naglarna

Vi ska berätta hur man kan avlägsna svamp med naturliga medel och samtidigt stärka naglarna. Läs artikeln för att lära dig metoderna.


Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.