Huskur med ingefära och selleri för att bli av med urinsyra
Det händer att en dålig kosthållning med mycket rött kött, inälvor och ansjovis kan skapa ett vanligt problem där kroppen inte längre kan rena sig själv från gifter. Sakta men säkert formas då små kristaller av urinsyra som sätter sig i lederna och kan orsaka smärta och infektion. Idag berättar vi hur du gör för att bli av med urinsyra.
I allvarliga fall kan tårna svullna upp och orsaka smärta. Hur kan man undvika det? Hur kan man bli av med urinsyra? Du kan använda en enkel och effektiv kur som vi kommer att presentera för dig i denna artikel.
Höga urinsyranivåer kan leda till en rad andra tillstånd, inklusive gikt. I dagsläget håller man på att genomföra tester med antikroppsterapi, som har uppvisat goda resultat för att minska förekomsten av giktattacker.
Om du kombinerar den med en balanserad kosthållning, hälsosamma livsvanor och träning kommer du känna dig bättre inom kort.
Naturlig huskur för att bli av med urinsyra
Ingredienser
Dessa ingredienser har medicinsk verkan för att motverka urinsyra. Vill du veta varför?
- Gurka: Gurkor är vätskedrivande och fuktgivande, perfekta för att rensa bort överskott av urinsyra i blodet. Denna grönsak innehåller mycket lite fett och är ett perfekt komplement till alla typer av kost. Den är god och du kan blanda in den i alla sallader.
- Selleri: Selleri fräschar upp och ger fukt åt kroppen. Dess speciella smak gör den perfekt i många maträtter. Du kan göra sallad, kombinera den med kött eller tillreda goda juicer – som den vi presenterar idag. Selleri är utmärkt för att sänka dåligt kolesterol och bli av med urinsyra. Den är vätskedrivande och stimulerar även leverns funktioner.
- Ingefära: Som vi har nämnt tidigare på vår sida används denna medicinska rot ofta för att motverka smärta och inflammation, men visste du att den även är bra för att behandla inflammation i lederna? Enligt en studie från 2010, som sedan publicerades i tidningen Food and Chemical Toxicology, är ingefära rik på en kemikalie som lindrar inflammation från urinsyrakristaller. Om du inte har ingefära hemma, tveka inte att gå och köpa den färsk.
- Vatten: Hur mycket vatten dricker du per dag? För att motverka urinsyra är det bra om du dricker mellan 6 till 8 glas vatten varje dag. Det är viktigt för att rena kroppen på gifter som kan göra oss sjuka.
- Citron: Det finns väldigt få frukter som är lika renande, avinflammerande och så bra på att ta bort överskott av urinsyra från kroppen. Den har kraftiga alkaliserande egenskaper som kan minska mängden urinsyra i lederna. Citron är också rik på vitaminer och mineraler; en perfekt allierad för din hälsa.
Hur tillreder jag den?
- Börja med att tvätta gurkan, sellerin och ingefäran.
- Skala och skiva gurkan. Bitarna bör vara riktigt små så att du kan lägga dem i mixern. Gör likadant med sellerin.
- Pressa nu citronjuicen från den ena halvan. Lägg den andra halvan i kylen. Förvara citronjuicen i en behållare.
- Använd en våg för att mäta upp 200 g ingefära.
- Lägg nu alla ingredienserna i mixern och blanda ordentligt.
- Ha i vattnet och citronjuicen. Se till att det blandas ordentligt och lägg i några isbitar om du vill.
När bör du dricka denna naturliga huskur? Precis efter lunchen. Det förbättrar matsmältningen och hjälper kroppen att göra sig av med urinsyran och de kristaller som har uppkommit. Levern kommer också att kunna förbättra sin funktion, och ledinflammationen kommer att minska.
Det är bäst att ta denna kur en vecka i sträck. Därefter kan du vänta i 4 dagar för att sedan göra om den igen. Om du använder den regelbundet kommer du att kunna minska ditt kolesterol. Du kommer att se resultatet under ditt nästa läkarbesök!
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- So, A., & Thorens, B. (2010). Uric acid transport and disease. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI42344
- Hainer, B. L., Matheson, E., & Travis Wilkes, R. (2014). Diagnosis, treatment, and prevention of gout. American Family Physician.
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125