Hushållsprodukter för dammfria möbler

Det är omöjligt att hindra damm från att komma in i ditt hem. Men det går att förhindra att damm samlas på möblerna och förstör dem. Det finns flera bra produkter som håller dammet från möblerna längre.
Hushållsprodukter för dammfria möbler

Skriven av Jose Popoff

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Det är oundvikligt: ​​hur rent du än har hemma, kommer du ändå att hitta dammansamlingar på möblerna. Men det finns några användbara produkter som stöter ifrån sig de fina kornen. Idag ska vi berätta om några hushållsprodukter för dammfria möbler.

Dammpartiklar är så små att det i princip är omöjligt att hindra dem från att komma in i huset. Varje gång du öppnar en dörr eller ett fönster, flyger de små dammpartiklarna som finns i luften in i ditt hem och lägger sig som ett lager överallt. Bland annat på dina möbler.

Om du låter dina möbler samla damm, kommer de att slitas ut snabbare, vilket gör att de förlorar sin glans och börjar se matta ut. Dammansamlingar är också någonting som inte är hälsosamt eftersom det kan skapa allergier och leda till andningsbesvär. Det är därför bra att man ser till att man dammar regelbundet.

Damma regelbundet så håller möblerna längre

Hushållsprodukter för dammfria möbler

I denna artikel ska vi berätta om fyra produkter som håller dammet ifrån dina möbler. Har du tänkt på att det egentligen inte är så effektivt att damma med till exempel dammvippa? Denna metod fångar inte upp dammet utan förflyttar det bara i rummet. Det bästa är att ta upp dammet så att man helt och hållet kan avlägsna det.

1. Hushållsrengöring med vinäger och olivolja

Vinäger

Denna rengöringsprodukt är ganska lätt att göra och du har säkert redan ingredienserna som behövs hemma.

Ingredienser

Så här gör du

  • Börja med att blanda olivoljan och citronoljan.
  • Tillsätt sedan vattnet och vitvinsvinägern. Blanda väl och häll upp i sprayflaskan. Förvara sedan sprayflaskan lättillgängligt för framtida damningstillfällen.
  • Spraya rengöringsmedlet över dina möbler och låt verka i några minuter.
  • Torka sedan med en mikrofiberduk.
  • Detta rengöringsmedel är särskilt effektivt på glas, metall, trä och läderytor.

2. Bikarbonat

Det dammlager du ser ligga över dina möbler när ljuset faller över dem består inte bara av smutspartiklar utifrån. Det består också av dina döda hudceller och av bakterier. Det finns också kvalster och andra kryp som kan vara skadliga för hälsan i långa loppet.

Då är bikarbonat ett bra medel. Bland hushållsprodukter för dammfria möbler, är denna speciellt bra på metallytor, och den är dessutom antiseptisk. Rengör med bikarbonat enligt anvisningarna i denna länk för att få dina möbler att bli blanka och skinande.

Bikarbonat är antiseptiskt

3. Vinäger eller citronsaft

Vinäger kan effektivt avlägsna partiklar som är sjukdomsframkallande. Dess antiseptiska effekt hjälper till att döda de mikroorganismer som finns i dammet. Dock har denna i övrigt utmärkta produkt även en negativ aspekt. Dess lukt kan tyvärr tränga in i ytorna och sitta kvar efteråt.

Därför är det lämpligt att man blandar vinägern med olivolja och någon eterisk olja. Om du inte gillar lukten av vinäger, kan du istället prova att använda citronsaft, vilket också är effektivt. Fukta en tygduk med citronsaft och rengör dina möbler. De kommer att se ut som nya!

4. Våtservetter

De är fuktiga, antiseptiska och inte så dyra. Detta är ett smidigt sätt att avlägsna damm från små och trånga ytor. Det bästa är den fräscha doften de lämnar efter sig. Gillar du emellertid inte hur de luktar, kan du alltid välja doftfria våtservetter.

Vi vet att du har egna knep för dammfria möbler. Dela gärna med dig ​​och berätta vad du tycker om våra hushållsprodukter!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.