Hur man kan odla tomater med bara fyra skivor tomater

Tomater är en utsökt frukt som är rik på näringsämnen. Dessutom växer de enkelt! Med bara några skivor tomater kan du odla tomater för att lägga till din sallad.
Hur man kan odla tomater med bara fyra skivor tomater

Senaste uppdateringen: 10 maj, 2019

Visste du att man med bara fyra skivor av en tomat kan odla tomater till sig själv? Denna metod för odling av tomater är billig och väldigt enkel, och du kan odla en obegränsad mängd tomater!

Tomater är en väsentlig ingrediens i många recept och är faktiskt en frukt – inte en grönsak. De innehåller många näringsämnen som är fördelaktiga för kroppen, inklusive vitamin A, K och C och mineraler som järn och kalium.

Tomater innehåller också fibrer, vilket gör dem effektiva för att hjälpa till med problem med förstoppning, och de är också ett naturligt vätskedrivande medel. Bortsett från dessa fördelar förbättrar tomater också blodcirkulationen och ger näringsämnen som hjälper till att hålla huden frisk.

På grund av deras varierade användningsområden och många fördelar är tomater en av de mest värderade frukterna i världen. Så om du vill lägga till fler tomater till din diet, fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan odla tomater i en obegränsad mängd från bara några skivor tomat.

Hur man odlar tomater

Med bara fyra skivor tomater kan du påbörja din egen tomtträdgård utan att behöva spendera några pengar alls i stort sett.

Processen

Du måste först fylla en stor kruka med jord och skära fyra tunna skivor tomater. Placera sedan varje skiva – helst utan att de rör varandra- direkt ovanpå jorden. Detta garanterar att varje frö har direkt kontakt med jorden.

odla tomater planta

Ett annat tips är att du kan använda en tomat som har blivit övermogen eller till och med en dålig tomat. Detta påverkar inte din tomatplanta och kan hjälpa dig att återanvända en oätlig tomat.

Täck därefter tomaterna med mer jord, men var försiktig så att du inte lägger till för mycket, eftersom fröna måste kunna spira.

Dessa frön bör börja spira inom några veckor. Därefter måste du plantera de högre plantorna i en större kruka eller direkt i marken. Detta är viktigt för att försäkra att växterna inte konkurrerar om näringsämnen.

Hur man tar hand om tomatplantan

Från det ögonblick det planteras behöver tomatplantan dagligen vattnas, speciellt i början och under tillväxtperioden. När växten börjar bära frukt rekommenderas det att minska mängden vatten som ges till växten något för att förbättra tomatens smak. Men se till att inte låta växten vissna.

Att plantera om växterna är väldigt viktigt, eftersom tomatplantornas rötter kräver utrymme att spridas ut på.

Det är också viktigt att placera växterna i ett område i din trädgård som får mycket solstrålning eftersom dessa typer av växter kräver direkt solljus.

Ekologisk jord är bäst för att odla dina tomater. Kväve är också ett mycket viktigt näringsämne när det gäller växande växter.

Här är några sätt du kan lägga till kväve till din jord:

  • Lägg till gödsel eller kompost till din jord
  • Lägg till malet kaffe eller bönor i din jord
  • Ta bort markytan och lägg till vermicompost.

Slutligen, eftersom solljus är mycket viktigt för tomatplantans tillväxtprocess, är det tillrådligt att inte täcka jorden med löv eller annat föremål. Om du fortfarande vill täcka marken, var noga med att göra det efter att växten redan har fått en betydande mängd sol.

Fördelar med att odla tomater hemma

Tomater på kvist

Att odla tomater är inte bara en utmärkt introduktion till trädgårdsarbete, men det hjälper också hela familjen att äta en hälsosam och balanserad kost.

Det är också billigare att odla tomater hemma, speciellt under vintern när produktpriserna är högre. Dessutom behövs lite eller ingen pengar för att börja odla tomater!

Slutligen kan trädgårdsarbete bli en rolig och aktiv hobby, och det är ett bra sätt att lära barnen ansvar och vikten av att spara pengar och ha en hållbar och hälsosam livsstil. Hur du än ser på det innebär att odla tomater i ditt hem obegränsade fördelar!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.