Hur du gör tvål med nypon och aloe vera för huden

Blandningen av nyponolja och aloe vera gynnar huden och rengör porerna på fett.
Hur du gör tvål med nypon och aloe vera för huden

Senaste uppdateringen: 14 mars, 2019

Hemmagjord tvål är perfekt för att ta hand om huden. Idag kommer vi att berätta hur du kan göra din egen tvål med nypon och aloe vera för att vårda din hud.

Med din hemmagjorda tvål kan du motverka hudens ålderstecken, förbättra elasticiteten och behandla många olika hudproblem, oavsett om det gäller akne eller om du har bränt dig.

Tvål med nypon och aloe vera. Vem är det bra för?

Tvålen är lätt att göra och ekonomisk, så det är ett fantastiskt alternativ för att ta hand om huden både på morgonen och innan man går och lägger sig.

Använd den mot rynkor och för att ge huden ordentligt med näring. Du kommer få en både ljusare och friskare hud.

Vi kommer nu att prata vidare om fördelarna.

ansikte

Hud med akne

Både aloe vera och nyponolja är två naturliga ingredienser som är bra för att ta bort gifter och rena huden.

De är antiseptiska och bra på att motverka infektioner och akne. Du kommer se hur de minskar dina inflammationer och även tar bort pormaskar på de hudområden som har mest fett.

Du kommer med andra ord få ett friskt, attraktivt och naturligt utseende.

Väldigt bra för fet hud

Om du har den typ av hud där sminket inte varar speciellt länge, oroa dig inte. Med den här tvålen kan du lösa ditt problem.

Tack vare tvålens sammandragande egenskaper kan du reglera ditt överskottsfett och rensa dina porer.

Bra att använda efter sminket

Tack vare tvålens förmåga att ta bort gifter och orenheter är den en bra daglig resurs för att få huden ren efter att du har tagit bort sminket.

Den är också bra att använda på morgonen efter att du har vaknat för att friska upp ansiktet.

Tvålen är vidare lika bra för män efter att de har rakat sig. Den minskar som sagt inflammationer och gör huden mjukare. Den är även bra för att få lenare ben.

Hur gör man den här tvålen med nypon och aloe vera?

tvål

Vad behöver jag?

Tillreda tvål med nypon och aloe vera

aloe
 • Det första du gör är att blanda kaustiksoda och vatten. Använd skyddsglasögon och handskar.
 • När du har hällt dessa två ämnen i en kastrull ställer du den på spisen och rör om blandningen på hög värme, fortfarande med skyddsutrustningen på.

Om du bränner dig vid kontakt med kaustiksodan, applicera lite vinäger. Det ger omedelbar lindring.

 • Blanda nu olivolja och nyponolja, som du värmer upp på låg värme.
 • Blanda sedan oljorna och kaustiksodan.
 • Använd en sked för att blanda dem ordentligt. När du märker att det har fått en viss konsistens är det dags att hälla i essentiell lavendelolja och aloe vera-gel.
 • Fortsätt röra om blandningen tills du får en homogen massa.
 • Häll sedan blandningen i formarna.
 • Låt de nu kylas ner. Det bästa är om du låter dem stå i en dag innan du försiktigt tar ut tvålarna ur formarna.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Paladines, D., Valero, D., Valverde, J. M., Díaz-Mula, H., Serrano, M., & Martínez-Romero, D. (2014). The addition of rosehip oil improves the beneficial effect of Aloe vera gel on delaying ripening and maintaining postharvest quality of several stonefruit. Postharvest Biology and Technology. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2014.01.014
 • Bährle-Rapp, M. (2010). rosehip. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_8980
 • Cohen, M. (2012). Rosehip: An evidence based herbal medicine for inflammation and arthritis. Australian Family Physician.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.