Håll dig borta från folk som inte ger dig något

Om du märker att folk du är med drar din energi och får dig att må dåligt ska du hålla dig borta. Även om det är svårt ska du lära dig att ta hand om dig själv innan du försöker tillfredsställa behoven hos folk som inte ger dig något.
Håll dig borta från folk som inte ger dig något

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Håll dig borta från folk som inte längre ger dig något i livet. En gång i tiden kanske de gav dig energi, men nu har du insett att de bara vill absorbera den från dig.

Vissa refererar till dessa individer som giftiga människor, andra som känslomässiga vampyrer. En sak som är säker är att de inte får dig att må bra och att du bör ta avstånd, samtidigt som något hindrar dig från att göra det.

Vad är det?

Håll dig borta från folk som försöker manipulera dig

Brinnande flagga

Det finns personer som, när du vill ta avstånd från dem, börjar säga saker som ska få dig att må dåligt. Det kan till exempel röra sig om “du är otacksam”, “är det så här du återbetalar mig för allt jag gjort för dig?” eller “utan mig hade du inte varit något idag.”

Alla dessa ord får dig att må dåligt och som om du är skyldig dem något, men du måste komma ihåg att alla som säger sådana saker till dig försöker manipulera dig. Detta är en person som inte ger dig något av värde i livet.

Någon som älskar och uppskattar dig skulle aldrig tala till dig på det viset; denne skulle faktiskt respektera ditt beslut. Du har all rätt i världen att komma bort från folk som inte längre är bra för dig. Förhållanden förändras, och så även människor. Det är inte nödvändigtvis något dåligt, för det kan belysa vilka personerna vid din sida faktiskt är.

Håll dig borta från folk som endast kommit för att ta ifrån dig din energi, och som när du är tom bara försvinner. Undvik de som ler åt dig öga mot öga men kritiserar dig bakom din rygg. Oavsett hur mycket de försöker få dig att tro annorlunda, oavsett om du någonsin tvivlat på att dina beslut varit de rätta eller inte, ska du inte låta någon få dig att må dåligt.

När det finns fler dåliga stunder än bra i en relation, ögonblicket du känner ett djupt obehag, är det dags att skapa avstånd mellan er.

Det kan göra ont att avsluta kapitel, men ibland är det nödvändigt

Det finns romantiska förhållanden där du vill ha en vänskap med den andra personen, som ju betyder så mycket för dig. Ibland kan det hända och vara väldigt tillfredsställande. Men tänk om du märker att du inte får ut något av det?

Att vara ett par gav dig mycket, men nu känner du inget. En person ska motivera dig och få dig att vilja vara med honom eller henne. Du ska veta vad denne berikar dig med. Om du är med någon och inte känner något sådant eller om du är medveten om att ditt liv skulle vara mycket lugnare utan personen, varför stanna?

Ni har inte en ärlig vänskap. Det är smärtsamt att avsluta kapitel eftersom det gör ont att släppa taget om något som varit så viktigt för dig. Men även om du ser det som något dåligt är det inte det. Att avsluta vissa kapitel kommer öppna andra som kommer vara mycket mer berikande för dig.

Stanna inte med en person som inte ger dig något för att du är rädd för att må dåligt eller för att du tror på förhållandet. Om du innerst inne vet att du måste lämna det ska du göra det.

Ibland är det bäst att lämna person som inte ger dig något så att du kan växa

Personer som inte ger dig något

Det finns perioder i förhållanden som är fyllda med konflikter, när ingen av er bidrar med något… men trots det förblir ni tillsammans. Du kanske inte inser det, men ibland måste man gå för att kunna växa. Kanske bidrar du inte med något eftersom du söker efter något du inte kommer finna i din partner.

Vi refererar till ett förhållande av typen ömsesidigt beroende, där ni känner er tomma utan varandra. Ni mår inte längre bra och är inte längre lyckliga om ni inte är vid varandras sida. I dessa fall sker ofta hämnd om den andra personen inte möter dina behov.

Person på vatten

Att komma bort från personen är viktigt för din tillväxt som individ. Detta gör det möjligt att i framtiden försöka igen på ett mycket mer berikande sätt. Håll dig borta från folk som inte ger dig något eller som bara ger dig smärta och dåliga minnen. Ibland kan det vara ett tillfälle att växa, eller att ta den väg du borde ha valt från början.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.